aku mencuba .

tapi aku jatuh

aku mencuba

tapi aku jatuh lagi

aku mencuba lagi

tapi aku jatuh lagi dan lagi

apakah semua ini

apakah ini dugaan hidup

apakah ini sebenarnya kehidupan

kehidupan yang ditulis untuk seorang insan iaitu aku







Jatuh

December 21, 2013

aku mencuba .

tapi aku jatuh

aku mencuba

tapi aku jatuh lagi

aku mencuba lagi

tapi aku jatuh lagi dan lagi

apakah semua ini

apakah ini dugaan hidup

apakah ini sebenarnya kehidupan

kehidupan yang ditulis untuk seorang insan iaitu aku







Assalamualaikum . hai selamat pagi semua .
apa khabar ? sihat ke .
hari ni kan tibA kita teringat nuffnang .
nuffnang iklan tuuu . then kita terus log in kita punya account .
and kita check earning laa apa lagi .

alhamdulillah earning ni dah cukup2 3figure . hehe .
so kita rasa happy sangat taw .

contoh header tulisan


and kita ingat kita nak bagi header percuma untuk semua pembaca blog ini .
untung tak untung tak ??
kita rasa majority follower blog kita dari range umo belas belasan kan .
hopefully ada la yang nak header tulisan percuma ni.

kita buat ikhlas taw . kita open untuk sepuluh orang . tak kira how long it takes untuk cukup 10 org kita mesti buat .



korang boleh nak header ke , button ke , assalamualaikum dekat entry ke . pape je la .

tapi dalam bentuk tulisan je taw .

tapi korang boleh je request letak sikit2 benda lain .

contoh ,
saya nak header
 tulis : JUST ANOTHER DAY IN THE LIFE OF  A PRINCESS (all black in color)
nak different font .
and nak add gmbar doodle ni.
http://splashurl.com/kxw9oo7
done !! 



korang boleh je kalau nak tulis nama korang je ke ..
apa-apa je la yang korang suka .  ;D okay ?

so after siap saya akan post dekat blog ye . nanti ^_^

cepat2 tempah sekarang . ! FREEE je ni . tak nak ke ?? :p

FREEBIES : HEADER TULISAN (can request with your own word)

December 20, 2013

Assalamualaikum . hai selamat pagi semua .
apa khabar ? sihat ke .
hari ni kan tibA kita teringat nuffnang .
nuffnang iklan tuuu . then kita terus log in kita punya account .
and kita check earning laa apa lagi .

alhamdulillah earning ni dah cukup2 3figure . hehe .
so kita rasa happy sangat taw .

contoh header tulisan


and kita ingat kita nak bagi header percuma untuk semua pembaca blog ini .
untung tak untung tak ??
kita rasa majority follower blog kita dari range umo belas belasan kan .
hopefully ada la yang nak header tulisan percuma ni.

kita buat ikhlas taw . kita open untuk sepuluh orang . tak kira how long it takes untuk cukup 10 org kita mesti buat .



korang boleh nak header ke , button ke , assalamualaikum dekat entry ke . pape je la .

tapi dalam bentuk tulisan je taw .

tapi korang boleh je request letak sikit2 benda lain .

contoh ,
saya nak header
 tulis : JUST ANOTHER DAY IN THE LIFE OF  A PRINCESS (all black in color)
nak different font .
and nak add gmbar doodle ni.
http://splashurl.com/kxw9oo7
done !! 



korang boleh je kalau nak tulis nama korang je ke ..
apa-apa je la yang korang suka .  ;D okay ?

so after siap saya akan post dekat blog ye . nanti ^_^

cepat2 tempah sekarang . ! FREEE je ni . tak nak ke ?? :p
Assalamualaikum
Eksaited lebih nak update post kali ni .
punya la kat kuliah dah macam lintah kepanasan ,
Bila la aku nak masuk hospital ni .

and kebetulan first day ni kena dekat A&E Department.

Tahu tak A&E Department tu ape..
ok dipendekkan cerita , nama penuh A&E is Accident and Emergency Department
Haruslah orang yang accident and dalam keadaan emergency akan admit di sini .

Group mate aku dah ketar lutut sebab takut jumpa orang yang accident penuh darah bla bla bla . kononnya ngeri . aku iyakan jeee . :). lagipun aku rasa biasa je . heartless punya orang . cis

kaunter pendaftaran utk yg separa kritikal n biasa punya . takkan kalau dah kritikal nak g dftar dulu kan ...:p triage tu means ada zone merah(kritikal) , kuning(separa kritikal) and hijau(kes biasa)

first-first memang blurr sikit tak tahu sapa person in charge . so kitaorang hentam masuk je zon separa kritikal , blurr tak blurr smpai dekat orang yang guard pintu pon kitorang perkenalkan diri like , kitorang dari UNikl... sambung sambungggggg . hehe .

dah masuk zon separa kritikal , hentam lagi , kali ni kitorang main tanya je officer yang nmpak mcm busy gila tu . nasib la dia layan taw . then dia suruh masuk bilik 6 . lepas lilau lilau cara bilik 6 n lepas orang - orang dalam tu passing2 kitorang .. akhirnyaaaaaaaaa kitaorang jumpa gak person in charge .

Puan Azma nama diberi . sweet  orangnya . bila aku tengok Puan Azma(actually Dr Azma) ni , aku teringat Cikgu Nik masa kat KMKN dlu. cikgu biology . teori beliau sangat best . tapi siyes muka n watak hampir sama . walaupun sorang pakar sorang pensyarah

Kebetulan DR. Azma dekat dalam wad kritikal and sedang periksa sorang patient ni . so kitorang tunggu je la dalam zon kritikal tu . dalam hati yang ciput ni "eh zon kritikal. chaiyokk semua orang , ah poyo gila aku ni" dalam hati je ni



FIRST CASE

RIB CAGE RUPTURE .
In fact ,. she's wearing helmet . easy way to express C-PAP .
Tu sbb nak rendahkan dia punya tekanan darah kot , or heart pumping or whatever . k sorry ta de ilmu lagi nak citer . nak kita try wat research ya
first time dengar dia punya rib cage pecah , sumpah terkejut gila . hidup lagi . hehe .ade la aku dengar antara ubat yang diberi is STREPTOKINASE . just related dengan aku punya latest module . 

ubat ni untuk dissolve balik darah yang beku dengan dia punya heart

k udah2 ler tu citer pasal medic kan . kan best pon .upppps :p

satu - satu patient kitorang follow up , ade yang pneumonia , seizure , and so on .

k takde nak cerita apa2 pon . just best sebab dapat dengar dr cerita n diagnosis penyakit yang dihadapi oleh pesakit tersebut . ayat skema kan . tah la kenapa aku suka kalau orang-orang tua cerita santai santai like isu semasa kee .. maybe sebab aku suka gosip kott .. wakkaka .

cakap pasal gosip teringat zaman sekolah menengah . suka gila bergosip . haishh .

ada satu kes zon separa kritikal atau dikenali zon yellow ni . pakck cina ni .. dia kena rompak kot . kesian gila . dah la tua .. mula2 tu aku tahu dia kena tendang je . lepas dr cek2 dia punya perut , pastu dekat dengan ari ari  dia sakit gila kot . pakcik tu asyik bunyi, aiyaa aiyaaa . manyak sakit . dr asyik cakap sory uncle .sakit sikit aaa . dalam hati aku , eh uncle ni malu or what . susah jugak ni nak hndle .

bila dah siap cek semua , like ada tak internal bleeding , aku amek keputusan utk tnya uncle tu knpa dia kena sepak . bagi aku uncle tu maybe 60above y/o r sbb nmpak kurus n tua . dah la

selepas aku jadi detektif seketika, dah revealed ,  dia kena rompak dekat ipoh , area kampar . dia pakai macam orang yg berniaga kan selalu pakai beg yang ikat dekat pinggang tu . ish tak tahu nak describe . tengok pic  ni.

something like this laa ., tp ofcoz la bukan sebijik . ni pic ciplak google .

pakcik tu cakap la . dia manyak susah .
tapi seriously la mmg dari apa yang dia pakai , mmg nmpk la dia orang susah . kasut dia pon dah terkoyak . kesian sangat . aku tanya dia 'uncle keje apa' dia cakap dia niaga tapi dia manyak susah . Luckily 2 org India yg badan bersaiz besar yang sepak pakcik tu tak amek fon pakcik tu coz fon dalam poket . dorang aim beg tu jeee . hmm kesian2 . then kitorang tnya family dia tak dtg ke . dia cakap , dh kol tak angkat.

Then tu larik ke zon hijau, kononnya zon yang biasa je laa . sekali aku n group mate aku tengok la patient perempuan ni dgn husband dia . dr cakap dia tak cukup tidur . tapi dia cakap .. ''takkkk saya ok sahaja'' n dr reply ''your husband tell me you're not sleeping well''
sekejap lepas tu husband dia angkat tangan  n suruh kitorang pergi . nama saintifiknye 'kena halau' cehh .

k sini je kot first day . satu tempat je . tulis panjang berjelaa la jugak .

Assalamualaikum



malam hari kitorang celebrate besday Kak Nik Nur ! akak qc kitorang . kitorang g rumah dia wat supriseee . hiuhu ^_^ Semoga panjang umur akak :D

ICE MODULE DAY FIRST

December 19, 2013

Assalamualaikum
Eksaited lebih nak update post kali ni .
punya la kat kuliah dah macam lintah kepanasan ,
Bila la aku nak masuk hospital ni .

and kebetulan first day ni kena dekat A&E Department.

Tahu tak A&E Department tu ape..
ok dipendekkan cerita , nama penuh A&E is Accident and Emergency Department
Haruslah orang yang accident and dalam keadaan emergency akan admit di sini .

Group mate aku dah ketar lutut sebab takut jumpa orang yang accident penuh darah bla bla bla . kononnya ngeri . aku iyakan jeee . :). lagipun aku rasa biasa je . heartless punya orang . cis

kaunter pendaftaran utk yg separa kritikal n biasa punya . takkan kalau dah kritikal nak g dftar dulu kan ...:p triage tu means ada zone merah(kritikal) , kuning(separa kritikal) and hijau(kes biasa)

first-first memang blurr sikit tak tahu sapa person in charge . so kitaorang hentam masuk je zon separa kritikal , blurr tak blurr smpai dekat orang yang guard pintu pon kitorang perkenalkan diri like , kitorang dari UNikl... sambung sambungggggg . hehe .

dah masuk zon separa kritikal , hentam lagi , kali ni kitorang main tanya je officer yang nmpak mcm busy gila tu . nasib la dia layan taw . then dia suruh masuk bilik 6 . lepas lilau lilau cara bilik 6 n lepas orang - orang dalam tu passing2 kitorang .. akhirnyaaaaaaaaa kitaorang jumpa gak person in charge .

Puan Azma nama diberi . sweet  orangnya . bila aku tengok Puan Azma(actually Dr Azma) ni , aku teringat Cikgu Nik masa kat KMKN dlu. cikgu biology . teori beliau sangat best . tapi siyes muka n watak hampir sama . walaupun sorang pakar sorang pensyarah

Kebetulan DR. Azma dekat dalam wad kritikal and sedang periksa sorang patient ni . so kitorang tunggu je la dalam zon kritikal tu . dalam hati yang ciput ni "eh zon kritikal. chaiyokk semua orang , ah poyo gila aku ni" dalam hati je ni



FIRST CASE

RIB CAGE RUPTURE .
In fact ,. she's wearing helmet . easy way to express C-PAP .
Tu sbb nak rendahkan dia punya tekanan darah kot , or heart pumping or whatever . k sorry ta de ilmu lagi nak citer . nak kita try wat research ya
first time dengar dia punya rib cage pecah , sumpah terkejut gila . hidup lagi . hehe .ade la aku dengar antara ubat yang diberi is STREPTOKINASE . just related dengan aku punya latest module . 

ubat ni untuk dissolve balik darah yang beku dengan dia punya heart

k udah2 ler tu citer pasal medic kan . kan best pon .upppps :p

satu - satu patient kitorang follow up , ade yang pneumonia , seizure , and so on .

k takde nak cerita apa2 pon . just best sebab dapat dengar dr cerita n diagnosis penyakit yang dihadapi oleh pesakit tersebut . ayat skema kan . tah la kenapa aku suka kalau orang-orang tua cerita santai santai like isu semasa kee .. maybe sebab aku suka gosip kott .. wakkaka .

cakap pasal gosip teringat zaman sekolah menengah . suka gila bergosip . haishh .

ada satu kes zon separa kritikal atau dikenali zon yellow ni . pakck cina ni .. dia kena rompak kot . kesian gila . dah la tua .. mula2 tu aku tahu dia kena tendang je . lepas dr cek2 dia punya perut , pastu dekat dengan ari ari  dia sakit gila kot . pakcik tu asyik bunyi, aiyaa aiyaaa . manyak sakit . dr asyik cakap sory uncle .sakit sikit aaa . dalam hati aku , eh uncle ni malu or what . susah jugak ni nak hndle .

bila dah siap cek semua , like ada tak internal bleeding , aku amek keputusan utk tnya uncle tu knpa dia kena sepak . bagi aku uncle tu maybe 60above y/o r sbb nmpak kurus n tua . dah la

selepas aku jadi detektif seketika, dah revealed ,  dia kena rompak dekat ipoh , area kampar . dia pakai macam orang yg berniaga kan selalu pakai beg yang ikat dekat pinggang tu . ish tak tahu nak describe . tengok pic  ni.

something like this laa ., tp ofcoz la bukan sebijik . ni pic ciplak google .

pakcik tu cakap la . dia manyak susah .
tapi seriously la mmg dari apa yang dia pakai , mmg nmpk la dia orang susah . kasut dia pon dah terkoyak . kesian sangat . aku tanya dia 'uncle keje apa' dia cakap dia niaga tapi dia manyak susah . Luckily 2 org India yg badan bersaiz besar yang sepak pakcik tu tak amek fon pakcik tu coz fon dalam poket . dorang aim beg tu jeee . hmm kesian2 . then kitorang tnya family dia tak dtg ke . dia cakap , dh kol tak angkat.

Then tu larik ke zon hijau, kononnya zon yang biasa je laa . sekali aku n group mate aku tengok la patient perempuan ni dgn husband dia . dr cakap dia tak cukup tidur . tapi dia cakap .. ''takkkk saya ok sahaja'' n dr reply ''your husband tell me you're not sleeping well''
sekejap lepas tu husband dia angkat tangan  n suruh kitorang pergi . nama saintifiknye 'kena halau' cehh .

k sini je kot first day . satu tempat je . tulis panjang berjelaa la jugak .

Assalamualaikum



malam hari kitorang celebrate besday Kak Nik Nur ! akak qc kitorang . kitorang g rumah dia wat supriseee . hiuhu ^_^ Semoga panjang umur akak :D
Oh my God , suddenly without considering I have money to eat or not or whatever I decided to put Polaroid Instax Fujifilm in my wishlist.


But yet,  not decided to buy it .

Coz I am still not sure I'll make it usefull

coz I have two cameras , one broken , one still can use but I just kept it in my super packed drawer.
When I start to think again , what kind of waste,

Masa nak dulu, terkinja-kinja .
tapi sekarang guna camera fon je ;D

But
after all , just like to share some of pictures . from weheartit



Polariod Instax as Wishlist

December 14, 2013

Oh my God , suddenly without considering I have money to eat or not or whatever I decided to put Polaroid Instax Fujifilm in my wishlist.


But yet,  not decided to buy it .

Coz I am still not sure I'll make it usefull

coz I have two cameras , one broken , one still can use but I just kept it in my super packed drawer.
When I start to think again , what kind of waste,

Masa nak dulu, terkinja-kinja .
tapi sekarang guna camera fon je ;D

But
after all , just like to share some of pictures . from weheartit




 Assalamualaikum . Hey I'm back .
Wondering why I am heartless to express what ever I want to in this blog .

sometimes people love to judge

even for the first meet?

it is not a very problem for those who think they are really perfect *even they're not

or

it is not a problem for those who do not really care about the others.

but

it is different for a person who want to be treated as equal as possible

the way you look

the way you talk
 

please do not be too choosy

please do not act like you're just perfect in and out

please don't look me like I am the most despicable creature on earth

please dont mischaracterize me ;'(



Despicable me


 Assalamualaikum . Hey I'm back .
Wondering why I am heartless to express what ever I want to in this blog .

sometimes people love to judge

even for the first meet?

it is not a very problem for those who think they are really perfect *even they're not

or

it is not a problem for those who do not really care about the others.

but

it is different for a person who want to be treated as equal as possible

the way you look

the way you talk
 

please do not be too choosy

please do not act like you're just perfect in and out

please don't look me like I am the most despicable creature on earth

please dont mischaracterize me ;'(



Assalamualaikum .. Kali ni just nak cerita pasal Quranic Circle yang lepas . Baru je semalam pergi Gunung Lang... so insyallah masih lagi ingat moments yang sangat memberi manfaat . Insyallah .

Macam biasa kalau hujung nak wat lek je kat bilik, then bila tanya housemate bila next QC , 5 oktober . taw taw kebesokan harinyaa .. Aloo kena bangun AWAL .. !!! ;'( so kena lah tido awal , kalau tak memang tak terbangun awal nanti .

Mengikut perancangan oleh kak yang handle QC ku iaitu kak Hani & kak Nik , pukul 7.30am dah siap bertolak . Unforunately , kita manusia hanya mampu merancang , Allah penentu segalanya. Tapi kalau rancang je tak jadi plus tak cukup perlu disertakan dengan usaha .

Hmm .pukul 8.15 akhirnya baru bertolak . Haih kesian kak Hani datang awal . sorry kak Hani >,<
Kak Hani cakap tak marah tapi who knows right ?? AIKKK , paceba !(tiru opi) tak baik buruk sangka Anis ..

Ok dalam perjalanan ke Gunung Lang tu memang curious . and dalam hati harap harap jauh .klau mkan masa 2 jam ke 1 jam ke best gak , rasa sikit nak pergi Gunung . mendaki daki ., jungle trekking .. mmmmm bestnya !

Tiba -tiba bila Baru je nak berangan, dah sampai . Hhhhhhh how this could be . >?< frust

Ok pintu gerbang dah macam best . Sabar sabar .
Actually awak semua ,Gunung Lang ni bukan untuk didaki or jungle trekking ke mende .
Just for family outing kot . Menikmati keindahan flora and fauna . T_T




Baru Intro , rasanya macam dah banyak menaip . hehe . biasalah patik kalau menaip selalunya tak panjang . pendek pon tak da orang baca , ini kan panjang . k tapi kali at least i know ada sorang ni yang setia membaca . betul tak ? kalau betul angkat hidung sekarang ;'}

 Yeayy . air terjun . tapi sayang buatan je wak . kalau dah buatan , cantik gini , yang real mesti subhanallah . Kalau tengok depan mata , alami sendiri kesejukan yang penetrate sampai tulang dengan percikan halus air-air . eeee bestnyaaa .

ni pemandangan from jeti pergi



ni lak pemandangan from jeti nak balik 
Kira macam kena cross this lake gitu . Kena bayar la . tapi tak tahu berapa rm . coz this trip is totally disupport oleh akak2 senior " sisters' are us " . awesome kan . breakfast free , naik bot free , semua free :D

Actually banyak benda nak diceritakan , tapi .skip skip la sikit la eh .la tak larat la  nak la menulis la . ;P
Nak masuk bab aktiviti pulak.. aktiviti tak banyak tapi occupied ..
Aktiviti first , saling mengenali akak senior . setiap orang akan dapat pair . lepas tu tanya r apa yang perlu , present dekat group sendiri . kitorang dah divided into berapa group tak ingat .tapi aku group kuning sebab dapat kad berwarna kuning :D
soalan yang perlu ditanya like nama penuh, warna kesukaan dan makanan kesukaan .
Aku dapat akak sorang ni , orang Penang Bak Hang . makanya , makanan feveret haruslah sama .. TOM YAM !! yumyum ..

lepas tu , kitorang main Quran Explorace. Ada 5 checkpoint .
Setiap checkpoint ada point point sendiri . Alhamdulillah . banyak benda aku tak tahu , aku tahu .
I'm special coz I'm the chosen one . We're special coz we're the chosen one .
We're chosen to attend this QC to receive things yang tak ternilai harganya.
Alhamdulillah .





k tanpa membuang masa , ada beberapa ayat atau perkara yang me nak kongsi kan .
Silalah buka tafsir Al Quran kalau ada .. surah 2, ayat 2 ..
2;2
"Kitab Al Quran ini tidak keraguan padanya ; petunjuk bagi mereka yang bertaqwa ."

Pernah ragu ragu dengan Al Quran ? Penah ragu ragu dengan agama sendiri ?
Sesungguh dah dinyatakan dalam Al Quran , kalau buka Al Quran helaian depan - depan lagi dah cakap .
Sesungguhnya buku yang istimewa ini tiada keraguan . Jangan ragu-ragu . Insyallah , lagi banyak kita dalami ilmu agama , lagi indah and lagi kukuh keyakinan kita terhadap Al Quran ni .

Tag Line QC kitorang kali ni , jadikan Al Quran sebagai teman .
contohnya di kala susah ke , di kala senang ke . kalau boleh setiap malam usaha untuk baca ,. baca sekali dengan maksud . biar sikit2 kita baca asalkan konsisten.  Insyallah .
Actually time explorace tu tak bawak Tafsir ,. so tak dapat nak tanda ayat best2 . sory la next time insyallah I will share more kalau dah ingat or jumpa ayat best best lagi .


Kalau nampak tajuk blog ni tulis QC , jangan la segan2 nak baca . Harap2 perkongsian yang last sekali ni memberi sedikit sebanyak pengajaran buat kita semua . Amin





Dan selepas selesai explorace , ada la talk kejap santai2 je bawah pokok smbil makan kerepek, pastu iklan jap monyet ke kera lalu . Lastly ,kitorang balik dalam pukul 1 gitu :D The end :D
p/s sory terdraft lama sangat

Quranic Circle di Gunung Lang

October 29, 2013

Assalamualaikum .. Kali ni just nak cerita pasal Quranic Circle yang lepas . Baru je semalam pergi Gunung Lang... so insyallah masih lagi ingat moments yang sangat memberi manfaat . Insyallah .

Macam biasa kalau hujung nak wat lek je kat bilik, then bila tanya housemate bila next QC , 5 oktober . taw taw kebesokan harinyaa .. Aloo kena bangun AWAL .. !!! ;'( so kena lah tido awal , kalau tak memang tak terbangun awal nanti .

Mengikut perancangan oleh kak yang handle QC ku iaitu kak Hani & kak Nik , pukul 7.30am dah siap bertolak . Unforunately , kita manusia hanya mampu merancang , Allah penentu segalanya. Tapi kalau rancang je tak jadi plus tak cukup perlu disertakan dengan usaha .

Hmm .pukul 8.15 akhirnya baru bertolak . Haih kesian kak Hani datang awal . sorry kak Hani >,<
Kak Hani cakap tak marah tapi who knows right ?? AIKKK , paceba !(tiru opi) tak baik buruk sangka Anis ..

Ok dalam perjalanan ke Gunung Lang tu memang curious . and dalam hati harap harap jauh .klau mkan masa 2 jam ke 1 jam ke best gak , rasa sikit nak pergi Gunung . mendaki daki ., jungle trekking .. mmmmm bestnya !

Tiba -tiba bila Baru je nak berangan, dah sampai . Hhhhhhh how this could be . >?< frust

Ok pintu gerbang dah macam best . Sabar sabar .
Actually awak semua ,Gunung Lang ni bukan untuk didaki or jungle trekking ke mende .
Just for family outing kot . Menikmati keindahan flora and fauna . T_T




Baru Intro , rasanya macam dah banyak menaip . hehe . biasalah patik kalau menaip selalunya tak panjang . pendek pon tak da orang baca , ini kan panjang . k tapi kali at least i know ada sorang ni yang setia membaca . betul tak ? kalau betul angkat hidung sekarang ;'}

 Yeayy . air terjun . tapi sayang buatan je wak . kalau dah buatan , cantik gini , yang real mesti subhanallah . Kalau tengok depan mata , alami sendiri kesejukan yang penetrate sampai tulang dengan percikan halus air-air . eeee bestnyaaa .

ni pemandangan from jeti pergi



ni lak pemandangan from jeti nak balik 
Kira macam kena cross this lake gitu . Kena bayar la . tapi tak tahu berapa rm . coz this trip is totally disupport oleh akak2 senior " sisters' are us " . awesome kan . breakfast free , naik bot free , semua free :D

Actually banyak benda nak diceritakan , tapi .skip skip la sikit la eh .la tak larat la  nak la menulis la . ;P
Nak masuk bab aktiviti pulak.. aktiviti tak banyak tapi occupied ..
Aktiviti first , saling mengenali akak senior . setiap orang akan dapat pair . lepas tu tanya r apa yang perlu , present dekat group sendiri . kitorang dah divided into berapa group tak ingat .tapi aku group kuning sebab dapat kad berwarna kuning :D
soalan yang perlu ditanya like nama penuh, warna kesukaan dan makanan kesukaan .
Aku dapat akak sorang ni , orang Penang Bak Hang . makanya , makanan feveret haruslah sama .. TOM YAM !! yumyum ..

lepas tu , kitorang main Quran Explorace. Ada 5 checkpoint .
Setiap checkpoint ada point point sendiri . Alhamdulillah . banyak benda aku tak tahu , aku tahu .
I'm special coz I'm the chosen one . We're special coz we're the chosen one .
We're chosen to attend this QC to receive things yang tak ternilai harganya.
Alhamdulillah .





k tanpa membuang masa , ada beberapa ayat atau perkara yang me nak kongsi kan .
Silalah buka tafsir Al Quran kalau ada .. surah 2, ayat 2 ..
2;2
"Kitab Al Quran ini tidak keraguan padanya ; petunjuk bagi mereka yang bertaqwa ."

Pernah ragu ragu dengan Al Quran ? Penah ragu ragu dengan agama sendiri ?
Sesungguh dah dinyatakan dalam Al Quran , kalau buka Al Quran helaian depan - depan lagi dah cakap .
Sesungguhnya buku yang istimewa ini tiada keraguan . Jangan ragu-ragu . Insyallah , lagi banyak kita dalami ilmu agama , lagi indah and lagi kukuh keyakinan kita terhadap Al Quran ni .

Tag Line QC kitorang kali ni , jadikan Al Quran sebagai teman .
contohnya di kala susah ke , di kala senang ke . kalau boleh setiap malam usaha untuk baca ,. baca sekali dengan maksud . biar sikit2 kita baca asalkan konsisten.  Insyallah .
Actually time explorace tu tak bawak Tafsir ,. so tak dapat nak tanda ayat best2 . sory la next time insyallah I will share more kalau dah ingat or jumpa ayat best best lagi .


Kalau nampak tajuk blog ni tulis QC , jangan la segan2 nak baca . Harap2 perkongsian yang last sekali ni memberi sedikit sebanyak pengajaran buat kita semua . Amin





Dan selepas selesai explorace , ada la talk kejap santai2 je bawah pokok smbil makan kerepek, pastu iklan jap monyet ke kera lalu . Lastly ,kitorang balik dalam pukul 1 gitu :D The end :D
p/s sory terdraft lama sangat
Assalamualaikum . tiba tiba terpanggil nak buat post ni . which is rarely ataupun boleh dikatakan first time buat post pasal charity . . sebelum ni memang tak pernah bagi charity online tau .
 Bab bagi sedekah ni ,kalau ada berlaku kematian ke , kemalangan ke , orang miskin  tu bagi la . but still sekarang pon belum buat charity secara online lagi.. but but but , i was considering to .

 yela , benda baik tak salah kalau kita buat , malah mana tahu , even sebesar zarah pon sedekah kita , ianya akan berbuah . bukan je bertambah tambah rezeki tapi bertambah tambah juga pahala kita . But the main thing is balik pada niat .. Sedekah kerana Allah . dan membantu makhluk Allah  ;')

Kenapa tiba tiba ja . Aku pon tak tahu weh. tapi aku masih lagi ingat masa aku kat kolej Mara dahulu kala, masa nak interview tu aku ada search apa tah, keluar website yang ada mention cambodia . and ada la gambar2 sikit . but I was not very clear what was it . sama ada dia nak mention charity jugak atau pun keindahan cambodia sebab ada gambar flora dan fauna gitu .
Tapi tak silap aku memang charity lah . kalau dah baca website luar negara , nak buat charity lagi , memang tak la sebab aku tak reti pon nak transfer duit ke luar negara . guna paypal pon tak reti . biasa la buta IT sikit :P

kalau nak tengok how poor they are ..

hmmm memang kesian laaa .. dengan parasite , virus bagai kesian budak budak dekat sana .


ok la .. till here je... dengan harapan follower aku yang bukan follower FL terupdate dengan benda baik ni .
AMIN . 
ok kalau dah baca , terdetik tak nak buat amal ni ?
harap-harap korang terdetik la since senang je kan sekarang ni nak transfer ke , nak bank in ke . kan ? 
segalanya di hujung jari, isn't it ?

K assalamualaikum .
sila kunjung blog FL for the account number :D
bank Maybank


Hospital Beyond Boundaries ! Jom Buat Amal , nak ?

September 30, 2013

Assalamualaikum . tiba tiba terpanggil nak buat post ni . which is rarely ataupun boleh dikatakan first time buat post pasal charity . . sebelum ni memang tak pernah bagi charity online tau .
 Bab bagi sedekah ni ,kalau ada berlaku kematian ke , kemalangan ke , orang miskin  tu bagi la . but still sekarang pon belum buat charity secara online lagi.. but but but , i was considering to .

 yela , benda baik tak salah kalau kita buat , malah mana tahu , even sebesar zarah pon sedekah kita , ianya akan berbuah . bukan je bertambah tambah rezeki tapi bertambah tambah juga pahala kita . But the main thing is balik pada niat .. Sedekah kerana Allah . dan membantu makhluk Allah  ;')

Kenapa tiba tiba ja . Aku pon tak tahu weh. tapi aku masih lagi ingat masa aku kat kolej Mara dahulu kala, masa nak interview tu aku ada search apa tah, keluar website yang ada mention cambodia . and ada la gambar2 sikit . but I was not very clear what was it . sama ada dia nak mention charity jugak atau pun keindahan cambodia sebab ada gambar flora dan fauna gitu .
Tapi tak silap aku memang charity lah . kalau dah baca website luar negara , nak buat charity lagi , memang tak la sebab aku tak reti pon nak transfer duit ke luar negara . guna paypal pon tak reti . biasa la buta IT sikit :P

kalau nak tengok how poor they are ..

hmmm memang kesian laaa .. dengan parasite , virus bagai kesian budak budak dekat sana .


ok la .. till here je... dengan harapan follower aku yang bukan follower FL terupdate dengan benda baik ni .
AMIN . 
ok kalau dah baca , terdetik tak nak buat amal ni ?
harap-harap korang terdetik la since senang je kan sekarang ni nak transfer ke , nak bank in ke . kan ? 
segalanya di hujung jari, isn't it ?

K assalamualaikum .
sila kunjung blog FL for the account number :D
bank Maybank





This is one of my best birthday ever . I did celebrate it together with housemate. We just celebrate at home, but there was a cake and candle . it make me so happy. 
I also received quite a few presents from my friends and sisters . 

The kawaii hellokitty eyes mask, cute blanket and the polka dots bag were from Azliza and Jelin. 
The Ferrero rocher, birthday cards and a cute silver clover key keychain were from kak usrah, the three besties. 
and
the lacey denim blouse from Padini was from my housemate. 
Actually I did mention a few days before to Ezza that I never bought anything from Padini and I want to go shopping one day. And it turned out they make it as my birthday present. Like seriously, I don't have any intention at all, I just said it for the sake of sharing stories. anyway thank you soooo much muah muah :D

Happy Birthday to me | 2013

September 22, 2013




This is one of my best birthday ever . I did celebrate it together with housemate. We just celebrate at home, but there was a cake and candle . it make me so happy. 
I also received quite a few presents from my friends and sisters . 

The kawaii hellokitty eyes mask, cute blanket and the polka dots bag were from Azliza and Jelin. 
The Ferrero rocher, birthday cards and a cute silver clover key keychain were from kak usrah, the three besties. 
and
the lacey denim blouse from Padini was from my housemate. 
Actually I did mention a few days before to Ezza that I never bought anything from Padini and I want to go shopping one day. And it turned out they make it as my birthday present. Like seriously, I don't have any intention at all, I just said it for the sake of sharing stories. anyway thank you soooo much muah muah :D

http://instagram.com/kittyqueeny

Salam ! amboi bagi salam pon dah eksaited gitu .. ok tak tahu kenapa tiba tiba rasa nak update blog bucuk ni . macam boleh bau kan :p ala nak manja sekali sekala dengan blog ni apa salahnya ^_^

Apa yang makin seriusnya , ? k kite nak cerite formal2 je taw .

Dulu kite pernah cerita kan kita ada teringin buka store sendiri . small business ajee. Apa yang mempengaruhi diri ini adalah kejayaan business women yang lain . Other's success inspired me a lot , seriously . bukan tu saje , tamak nak cari duit sendiri tak cukup duit parent bagi pon ada. huehuee .

ok takde la tiru tiru . kalau dorang baju baju , tudung tudung , kite aksesori je .. tanpa aksesori tak lengkap gaya seorang gadis taw . . jam amenda bagai tu aksesori jugak.. an.. . rasanya (macam tak pasti je kan) kajian mengatakan 99% gadis di Malaysia memakai aksesori sebagai pelengkap gaya . Kalau anda salah seorang dari 1% lagi tu , sila lah gatal gatal tangan visit Ig Kittyqueeny . promote kejap .

Ooops terbabas sudaa . sekarang ni aku dengan business kittyqueeny dah makin serius gitu . barang pon da banyak restock . asyik restock je aku . biasa la baru first time buat business tak qeti nak manage betul betul . seriously rasa macam nak je pekerja . boleh arah arah , ha awak hantar barang . ha awak buka bill , ha awak layan customer kat Ig . hehe k berangan banyak . mana aku nak carik duit nak upah2 bagai ,. jual2 ni modal ke mana untung ke mana . hmm

Udah la aku ni pelajar perubatan tahun pertama . TAHUN PERTAMA k .. tahun pertama . ;P tak ke melayang aku punya study . Alhamdulillah so far aku masih lagi boleh urus semua sorang sorang . SORANG SORANG ye tuan tuan puan puan. (suka repeat supaya anda bebal) Tapi kadang ada gak membe2 kesayangan menolong kudrat diri ini . hargai sangat .. asal rajin sangat awak tolong saya . macehhhh ..  mmmwuaaah :D




kalau nak diceritakan mula mula dulu , wah lentik lendik kerja aku. everything aku record . prghhh . super berkira kot. seperti untung bapa, modal berapa , segala macam lah .. sampai satu tahap . ok la ok laa , amek je . ada je customer bayar tak cukup , tapi em takpelah . halalkan saje . aku text pon bukan reply . i dont know what nonsense this people . eden tak mengira sangat. cuma akhirat nanti la . tak tahu apa manusia sekarang fikir.

Apa yang bestnye ada business ni is aku takyah fikir sangat pasal duit . Alhamdulillah sangat laaa . aku tak rasa beban sangat . lagi pun . main purpose aku bukannya nak apa pon . memang betul aku diinspired oleh others . memang betul nak cari duit lebih . tapi semua ni aku buat sebab aku tak nak nyusahkan parent aku . aku taknak dorang habis banyak duit , aku taknak dorang risau , pening kepala cari duit .  in fact memang dorang dah banyak habiskan duit pon . takpe selagi aku boleh , aku akan cuba meringankan beban my beloved parent. Insyallah .One day . Amin .

Bukan sahaja kegembiraan di dunia malah di akhirat jua .

MOM , DAD , I LOVE YOU MORE THAN ANYTHING .



Semakin Serius

September 12, 2013

http://instagram.com/kittyqueeny

Salam ! amboi bagi salam pon dah eksaited gitu .. ok tak tahu kenapa tiba tiba rasa nak update blog bucuk ni . macam boleh bau kan :p ala nak manja sekali sekala dengan blog ni apa salahnya ^_^

Apa yang makin seriusnya , ? k kite nak cerite formal2 je taw .

Dulu kite pernah cerita kan kita ada teringin buka store sendiri . small business ajee. Apa yang mempengaruhi diri ini adalah kejayaan business women yang lain . Other's success inspired me a lot , seriously . bukan tu saje , tamak nak cari duit sendiri tak cukup duit parent bagi pon ada. huehuee .

ok takde la tiru tiru . kalau dorang baju baju , tudung tudung , kite aksesori je .. tanpa aksesori tak lengkap gaya seorang gadis taw . . jam amenda bagai tu aksesori jugak.. an.. . rasanya (macam tak pasti je kan) kajian mengatakan 99% gadis di Malaysia memakai aksesori sebagai pelengkap gaya . Kalau anda salah seorang dari 1% lagi tu , sila lah gatal gatal tangan visit Ig Kittyqueeny . promote kejap .

Ooops terbabas sudaa . sekarang ni aku dengan business kittyqueeny dah makin serius gitu . barang pon da banyak restock . asyik restock je aku . biasa la baru first time buat business tak qeti nak manage betul betul . seriously rasa macam nak je pekerja . boleh arah arah , ha awak hantar barang . ha awak buka bill , ha awak layan customer kat Ig . hehe k berangan banyak . mana aku nak carik duit nak upah2 bagai ,. jual2 ni modal ke mana untung ke mana . hmm

Udah la aku ni pelajar perubatan tahun pertama . TAHUN PERTAMA k .. tahun pertama . ;P tak ke melayang aku punya study . Alhamdulillah so far aku masih lagi boleh urus semua sorang sorang . SORANG SORANG ye tuan tuan puan puan. (suka repeat supaya anda bebal) Tapi kadang ada gak membe2 kesayangan menolong kudrat diri ini . hargai sangat .. asal rajin sangat awak tolong saya . macehhhh ..  mmmwuaaah :D




kalau nak diceritakan mula mula dulu , wah lentik lendik kerja aku. everything aku record . prghhh . super berkira kot. seperti untung bapa, modal berapa , segala macam lah .. sampai satu tahap . ok la ok laa , amek je . ada je customer bayar tak cukup , tapi em takpelah . halalkan saje . aku text pon bukan reply . i dont know what nonsense this people . eden tak mengira sangat. cuma akhirat nanti la . tak tahu apa manusia sekarang fikir.

Apa yang bestnye ada business ni is aku takyah fikir sangat pasal duit . Alhamdulillah sangat laaa . aku tak rasa beban sangat . lagi pun . main purpose aku bukannya nak apa pon . memang betul aku diinspired oleh others . memang betul nak cari duit lebih . tapi semua ni aku buat sebab aku tak nak nyusahkan parent aku . aku taknak dorang habis banyak duit , aku taknak dorang risau , pening kepala cari duit .  in fact memang dorang dah banyak habiskan duit pon . takpe selagi aku boleh , aku akan cuba meringankan beban my beloved parent. Insyallah .One day . Amin .

Bukan sahaja kegembiraan di dunia malah di akhirat jua .

MOM , DAD , I LOVE YOU MORE THAN ANYTHING .



Salam .. dah lama tak mengupdate blog . biasalah busy . apa yang buat aku update ni pon maybe sebab dh habis exam module first kot .excited je lebih sedangkan isnin ni ada kelas macam biasa balik . ;'( tak pe bersemangat anis . you can do it !!


Baru aku perasan sebenarnya medic ni best sangat . you boleh explore apa yang orang lain tak boleh . kononnya macam scientist la kan .hmm best best pon exam tak seberapa . tapi still bersyukur alhamdulillah , rasa mcam boleh jawab jugak la than tak sempat ke tinggal kosong ke menangis ke pas exam (penah experience kot ) . bersyukur sangat. semoga Allah lembutkan hati para pemeriksa and dapat result yang bagus .Aminn ..  but this is just a beginning and just assesment kot and......... just bawak 3%  ke final .  ;p

.tak de motip sangat pon update ini . hanya nak berkongsi gambar supaya tak penuh dalam fon ;P ekkk whatsoever .

so last weekend , hari sabtu .. Merdeka Day . kitorang ada QC . QC stand for Quranic Circle which means ada senior yang akan guide kitorang . QC ni sangat fun . tak de lah serious sangat , Akak2 yang handle kitorang suka je bawak kitorang jalan2 ,. tapi Tafsir Al Quran dalam tangan la . Suka je aku sebab ada yang mengingati supaya aku tak terbabas dari track yang betul . Dan dipendekkan cerita last weekend kitorang pergi  ........ >>>>>    Jeng jeng jeng ..   <<<<<   

""""" Taman DR Seenivasagam  ! """""
dah doctor to be kan , rugi lah kalau tak pergi taman ni ;')



so this is the welcome view at Taman Dr Seenivasagam . Taman ni tepi jalan tau . lebih kurang macam tepi highway . first tengok maca, tak de pape pon .. macam ada padang and pokok je ha . ok la sebab sejuk mata memandang hijau hijauan gituuuee .

TAPI ! pas lepas ja gerbang selamat datang ni , FUlamak .. pengantin .!  eh sana pon ada pengantin , sana lagi ! wkwkwkw . . nampak tak di situ , . kalau tak nampak lagi . meh nak tunjuk ;P tunjuk gmbar sendiri ada la :P kalau nak extra , sila lah ke google ye .kbye


 ada kura - kura wak .
 Taman Jepun.
 kononnya taknah tengok pokok buluh
 baru pas membakar lemak
 inside taman jepun


 camwhore.muhehehe
Assalamualaikum 

♔ End of Module Assesment + Taman Dr Seenivasagam

September 7, 2013

Salam .. dah lama tak mengupdate blog . biasalah busy . apa yang buat aku update ni pon maybe sebab dh habis exam module first kot .excited je lebih sedangkan isnin ni ada kelas macam biasa balik . ;'( tak pe bersemangat anis . you can do it !!


Baru aku perasan sebenarnya medic ni best sangat . you boleh explore apa yang orang lain tak boleh . kononnya macam scientist la kan .hmm best best pon exam tak seberapa . tapi still bersyukur alhamdulillah , rasa mcam boleh jawab jugak la than tak sempat ke tinggal kosong ke menangis ke pas exam (penah experience kot ) . bersyukur sangat. semoga Allah lembutkan hati para pemeriksa and dapat result yang bagus .Aminn ..  but this is just a beginning and just assesment kot and......... just bawak 3%  ke final .  ;p

.tak de motip sangat pon update ini . hanya nak berkongsi gambar supaya tak penuh dalam fon ;P ekkk whatsoever .

so last weekend , hari sabtu .. Merdeka Day . kitorang ada QC . QC stand for Quranic Circle which means ada senior yang akan guide kitorang . QC ni sangat fun . tak de lah serious sangat , Akak2 yang handle kitorang suka je bawak kitorang jalan2 ,. tapi Tafsir Al Quran dalam tangan la . Suka je aku sebab ada yang mengingati supaya aku tak terbabas dari track yang betul . Dan dipendekkan cerita last weekend kitorang pergi  ........ >>>>>    Jeng jeng jeng ..   <<<<<   

""""" Taman DR Seenivasagam  ! """""
dah doctor to be kan , rugi lah kalau tak pergi taman ni ;')



so this is the welcome view at Taman Dr Seenivasagam . Taman ni tepi jalan tau . lebih kurang macam tepi highway . first tengok maca, tak de pape pon .. macam ada padang and pokok je ha . ok la sebab sejuk mata memandang hijau hijauan gituuuee .

TAPI ! pas lepas ja gerbang selamat datang ni , FUlamak .. pengantin .!  eh sana pon ada pengantin , sana lagi ! wkwkwkw . . nampak tak di situ , . kalau tak nampak lagi . meh nak tunjuk ;P tunjuk gmbar sendiri ada la :P kalau nak extra , sila lah ke google ye .kbye


 ada kura - kura wak .
 Taman Jepun.
 kononnya taknah tengok pokok buluh
 baru pas membakar lemak
 inside taman jepun


 camwhore.muhehehe
Assalamualaikum 

Assalamualaikum and Hello Lovelies  (≧◡≦) . So today i would to review my new skin care product which is ♥ Hada Labo Arbutin Whitening Series . I've heard about hada labo for quite long time before they features in television . I saw a  lot of satisfied users in you tube and i feel like just wanna give a try one day .

I still remember how i start to try Hado Labo . I found the gokujyun lotion miniature at Watson . and the price is quite cheaper than I thought . If mistaken it just around RM7 . so ! without wasting more time I just bought it as fast as lightning  ^_^ . First try , i notice some small acne at my face . but I am not sure what causes the acne . Maybe the cleanser or maybe it is my skin problem or maybe I have allergy . not really sure and I am still not figure it out yet .But it is gokujyun .


Back to my review (shirojyun) ;p , I am actually just bought the trial pack.few days ago.. Well, I am running out of my face cleanser and I just try my luck looking for face cleanser that would not give me any break out and whiten my face at the same time so my face doesnt look dull . 
And obviously , ♥ Hada Labo Arbutin Whitening Series does win my heart . 
 I cant wait to try it . 

 What It claims ?
Arbutin fights dark spots and even your skin
Hyaluronic Acid moist your skin all day long
and Vit. C heal your skin, gives the natural radiance from the within.
NO colorant, fragrance, mineral oil and alcohol



And I just try it few days ago(of course) .Right after bought it.At the evening.
Bad news! It break me out !! I have many big acne at Day 3 . OUCH ! Eid is getting nearer . I cannot celebrating my Eid with big acne at my nose and forehead ! T_T
I've read many reviews before, and some people having break out after using the lotion and it is difference for some people which they said that Hado Labo Lotion is amazing .!

How can this happened ?
 I read a lot to figure this thing out . 
and these are what I was found .

  • she is having breakout . maybe because it is not suitable with the weather . 
  • she said , after applying the lotion , please do not stay under the sun because the arbutin content would outbreak your skin . she recommended to use the lotion at night with right amount and right application :D
Well , I accept both thought . And now I am trying to just use the Arbutin Whitening Lotion just at night :D
But basically , most people said the whitening is barely seen . 
For me , I think Hado Labo best to keep your skin moisturize,supple and smooth . 
♔ Like ♔
moisturize the face
easily to apply espcially for muslim after the prayers
simple step require just pat
simple but nice packaging
the miniature is super handy 

♔ Dislike ♔ 
break out my skin
whitening effect barely seen
✫✫✫2.5/5
Repurchase :  NO
Where to : Guardian, Watson or any retails pharmacy
The trial pack , I only bought it for RM19.90 at Watson :D



 

♥ Hada Labo Arbutin Whitening Series Review ☆

August 5, 2013

Assalamualaikum and Hello Lovelies  (≧◡≦) . So today i would to review my new skin care product which is ♥ Hada Labo Arbutin Whitening Series . I've heard about hada labo for quite long time before they features in television . I saw a  lot of satisfied users in you tube and i feel like just wanna give a try one day .

I still remember how i start to try Hado Labo . I found the gokujyun lotion miniature at Watson . and the price is quite cheaper than I thought . If mistaken it just around RM7 . so ! without wasting more time I just bought it as fast as lightning  ^_^ . First try , i notice some small acne at my face . but I am not sure what causes the acne . Maybe the cleanser or maybe it is my skin problem or maybe I have allergy . not really sure and I am still not figure it out yet .But it is gokujyun .


Back to my review (shirojyun) ;p , I am actually just bought the trial pack.few days ago.. Well, I am running out of my face cleanser and I just try my luck looking for face cleanser that would not give me any break out and whiten my face at the same time so my face doesnt look dull . 
And obviously , ♥ Hada Labo Arbutin Whitening Series does win my heart . 
 I cant wait to try it . 

 What It claims ?
Arbutin fights dark spots and even your skin
Hyaluronic Acid moist your skin all day long
and Vit. C heal your skin, gives the natural radiance from the within.
NO colorant, fragrance, mineral oil and alcohol



And I just try it few days ago(of course) .Right after bought it.At the evening.
Bad news! It break me out !! I have many big acne at Day 3 . OUCH ! Eid is getting nearer . I cannot celebrating my Eid with big acne at my nose and forehead ! T_T
I've read many reviews before, and some people having break out after using the lotion and it is difference for some people which they said that Hado Labo Lotion is amazing .!

How can this happened ?
 I read a lot to figure this thing out . 
and these are what I was found .

  • she is having breakout . maybe because it is not suitable with the weather . 
  • she said , after applying the lotion , please do not stay under the sun because the arbutin content would outbreak your skin . she recommended to use the lotion at night with right amount and right application :D
Well , I accept both thought . And now I am trying to just use the Arbutin Whitening Lotion just at night :D
But basically , most people said the whitening is barely seen . 
For me , I think Hado Labo best to keep your skin moisturize,supple and smooth . 
♔ Like ♔
moisturize the face
easily to apply espcially for muslim after the prayers
simple step require just pat
simple but nice packaging
the miniature is super handy 

♔ Dislike ♔ 
break out my skin
whitening effect barely seen
✫✫✫2.5/5
Repurchase :  NO
Where to : Guardian, Watson or any retails pharmacy
The trial pack , I only bought it for RM19.90 at Watson :D



 

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.