Hospital Beyond Boundaries ! Jom Buat Amal , nak ?

September 30, 2013

Assalamualaikum . tiba tiba terpanggil nak buat post ni . which is rarely ataupun boleh dikatakan first time buat post pasal charity . . sebelum ni memang tak pernah bagi charity online tau .
 Bab bagi sedekah ni ,kalau ada berlaku kematian ke , kemalangan ke , orang miskin  tu bagi la . but still sekarang pon belum buat charity secara online lagi.. but but but , i was considering to .

 yela , benda baik tak salah kalau kita buat , malah mana tahu , even sebesar zarah pon sedekah kita , ianya akan berbuah . bukan je bertambah tambah rezeki tapi bertambah tambah juga pahala kita . But the main thing is balik pada niat .. Sedekah kerana Allah . dan membantu makhluk Allah  ;')

Kenapa tiba tiba ja . Aku pon tak tahu weh. tapi aku masih lagi ingat masa aku kat kolej Mara dahulu kala, masa nak interview tu aku ada search apa tah, keluar website yang ada mention cambodia . and ada la gambar2 sikit . but I was not very clear what was it . sama ada dia nak mention charity jugak atau pun keindahan cambodia sebab ada gambar flora dan fauna gitu .
Tapi tak silap aku memang charity lah . kalau dah baca website luar negara , nak buat charity lagi , memang tak la sebab aku tak reti pon nak transfer duit ke luar negara . guna paypal pon tak reti . biasa la buta IT sikit :P

kalau nak tengok how poor they are ..

hmmm memang kesian laaa .. dengan parasite , virus bagai kesian budak budak dekat sana .


ok la .. till here je... dengan harapan follower aku yang bukan follower FL terupdate dengan benda baik ni .
AMIN . 
ok kalau dah baca , terdetik tak nak buat amal ni ?
harap-harap korang terdetik la since senang je kan sekarang ni nak transfer ke , nak bank in ke . kan ? 
segalanya di hujung jari, isn't it ?

K assalamualaikum .
sila kunjung blog FL for the account number :D
bank Maybank


3 comments

  1. Salam...dh lamer xbertandang sni....hilang jejak....

    Mmg ramai yg kurang bernaseb baek kan...thanks for the share...nnti rietta terjah sana plak....

    ReplyDelete
  2. singgah sini dan follow sekali :) jom singgah blog saya http://twinkleeestar.blogspot.com/

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.