Free TopUp!

Suka pulak join2 semua ni , hehe .
Why not cuba nasib .. RM100 kot .
even dah tahu xmng punya ..huhu

tekan

Contest: Top Referer Get RM100 Topup!

December 30, 2012


Free TopUp!

Suka pulak join2 semua ni , hehe .
Why not cuba nasib .. RM100 kot .
even dah tahu xmng punya ..huhu

tekan
Assalamualaikum ye adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan SPM tak lama lagi .. 
tambah2 adik-adik yang ada beberapa lagi nak masuk tingkatan 5 . Mesti penuh keazaman kan nak gapai impian , dapat straight A n masuk Universiti bagus-bagus . Ha ! buku dah beli belom ? Buku math , add math , agama , sejarah , semua dah beli belom ? ha ! cakap pasal sejarah , me ada nak kasi nota sejarah dekat sapa-sapa yang berminat . 


Al maklumlah , dah tak belajar dah benda alah ni , so why not passing2 je . Ilmu harus dikongsi :)
Baiknye niat saya .. huehue . 


Apa kelebihan nota ini ?
Seingat saya, nota ni mudah untuk mencari jawapan. ye betul,.
Nota ini berbentuk point yang ringkas tapi padat
sangat membantu weh , tak percaya tunggu dekat spm nanti.
kalau lemah bahagian essay, nota inilah jawapannya 
dulu nota saya untuk sejarah hanyalah nota ini dan juga text book.

menarik kan ?

ok tebal kan. untuk dua tahun ye . nota ini pastinya ada defect sedikit sebanyak. 
antaranya ada bahagian2 yang telah saya highlight dulu & nota ni mmg saya tak binding , punya la malas . saya orang first guna , anda mestilah orang kedua . lepas ni passing2 lagi utk adik-adik lain.

Well untuk harga pula , cuma RM5 + postage .
Insyallah , adik-adik takkan menyesal . lagipun berapalah sangatlah RM5+postage untuk ilmu yang bisa mungkin suatu masa mencerahkan future anda , siapa tahu ? ewah , indon

That's all from meh , 
sapa2 je yang berminat , you can pm me at my page 
bear in mind RM5+ rm postage ye .

Perhatian pelajar tingkatan 4 dan 5

December 29, 2012

Assalamualaikum ye adik-adik yang bakal menduduki peperiksaan SPM tak lama lagi .. 
tambah2 adik-adik yang ada beberapa lagi nak masuk tingkatan 5 . Mesti penuh keazaman kan nak gapai impian , dapat straight A n masuk Universiti bagus-bagus . Ha ! buku dah beli belom ? Buku math , add math , agama , sejarah , semua dah beli belom ? ha ! cakap pasal sejarah , me ada nak kasi nota sejarah dekat sapa-sapa yang berminat . 


Al maklumlah , dah tak belajar dah benda alah ni , so why not passing2 je . Ilmu harus dikongsi :)
Baiknye niat saya .. huehue . 


Apa kelebihan nota ini ?
Seingat saya, nota ni mudah untuk mencari jawapan. ye betul,.
Nota ini berbentuk point yang ringkas tapi padat
sangat membantu weh , tak percaya tunggu dekat spm nanti.
kalau lemah bahagian essay, nota inilah jawapannya 
dulu nota saya untuk sejarah hanyalah nota ini dan juga text book.

menarik kan ?

ok tebal kan. untuk dua tahun ye . nota ini pastinya ada defect sedikit sebanyak. 
antaranya ada bahagian2 yang telah saya highlight dulu & nota ni mmg saya tak binding , punya la malas . saya orang first guna , anda mestilah orang kedua . lepas ni passing2 lagi utk adik-adik lain.

Well untuk harga pula , cuma RM5 + postage .
Insyallah , adik-adik takkan menyesal . lagipun berapalah sangatlah RM5+postage untuk ilmu yang bisa mungkin suatu masa mencerahkan future anda , siapa tahu ? ewah , indon

That's all from meh , 
sapa2 je yang berminat , you can pm me at my page 
bear in mind RM5+ rm postage ye .
Assalamualaikum .. maaplah baru nak update pasal terangganu hari tu ,. Sedangkan dah 3 minggu dekat kuala terangganu ,. Ibu negeri terangganu, tapi nak tengok wayang kena pergi Mesra Mall, Kerteh , sangatlah jauh :’( nyah nyah perasaan sedih . 

Sekarang nak cerita first and second day di terangganu .. Objective asal ke Terangganu bukan untuk jalan-jalan dan berfoya-foya hokeh . I need to do some basic research in order to get marks in my final next sem 2 . 
Seriously jujur research is burdensome to me . Sangat menyusahkan dari segi kewangan ,. Dah tu cuti takleh duduk dengan family . Duduk dengan bakteria2 and herbs je . Dah la hostel pon tak dapat internet connection . memang boring nak mampus malam2 . layan movie lama2 ja tiap2 malam .. mamiiiii ...
 
Sebaik sahaja habis kertas math pada 29/11, malam tu terus bertolak ke terangganu . Tapi Alhamdulillah rumah tak jauh , sempatlah balik sekejap.. Jap2 nak cerita sumthing , masa dekat rumah tu , bila mak aku dah parking kereta , aku nak tutup pagar . tapi adik aku si kecik tu tak bagi tutup. Masa tu lama pukul 4 ke 5 macam tu kot , aku Tanya la , kenapa .. sambil nak tutup jugak pagar , *degil .. ‘jangan TUTUP !!’ sambil adik aku bawa basikal nak keluar

 ... kenapa adik ?Panas lagi ni , petang ni la keluar main ..
“ Jangan tutup adik kata .. “ hmm aku mengalah.. aku buka pagar . adik aku mula mengayuh basikal kecil dia tu . mak aku bagitahu. ‘tu ha dia nak tunjuk, dia dah boleh kayuh basikal dua tayar , bukan 4 lagi .. :’( 
terharunyaaa .. seriously wehh ,, terharu sebab adik aku yang berusia 4 tahun tu dah boleh kayuh basikal sendiri and aku bukan orang first tengok and aku bukan orang yang mengajar dia mengayuh basikal tanpa bantuan dua tayar kecil tu ....  Aku betul2 sayang adik aku and aku nak tengok sendiri dengan mata aku dia membesar walaupun aku bukanlah kakak yang baik dan sempurna .. 

Aku yakin , semua kakak dan abang sayang akan adik sendiri walaupun tiap2 hari gaduh .. bila dah jauh dengan adik sendiri , aku menyesal sebab selalu gaduh dgn adik aku ..sedangkan aku yang besar gajah ni tak patut gaduh dengan budak kecik jek pon :’( sekian bersambung..

ok dah terbabas sedikit .
Day 1 at kuala terangganu ..
Tadaaa . first place .. Terangganu Musuem !

eksaited ..
edit gambar pon ala2 sejarah dah ha ..
antik kan tempat dia.. hehe . paling best dalam musuem tempat haiwan2 . masuk je tempat terus bunyi2 harimau, burung ..best2 , tapi haiwan2 tu semua patung je la ..but look like real ! , ada ikan besar badan aku ni diawet .. i felt so amazing .. !
sekarang heading to Taman Tamadun Islam(TTI) . Beli tiket dulu ..

Tiket harga RM20
Dalam TTI ni bukan ada masjid je , ada khincir air, tasik , ada kemudahan kereta api , basikal .yess . Setiap kali kita bayar , kita ada dapat passport TTI , dalam tu ada la cop2, sekali kita masuk first cop ,. second cop boleh naik kereta api atau basikal free, kalau x kena bayar berapa hinggit tah .. third cop tak ingatttt .





Ha , terlupa nak publish entri sbb tak habis lagi sbnarnya .. pendekkan cerita , me seronok pergi TTI ni sbb ada byk masjid yg tak dapat tengok dengan mata sendiri , boleh la jugak tengok edisi kecik , sampai jalan2 sampai menghargai sejarah , awesome aite .. Till here kot*

Assalamualaikum .. Maap update lambat . :D

Day 1 and 2 at Kuala Terangganu

December 28, 2012

Assalamualaikum .. maaplah baru nak update pasal terangganu hari tu ,. Sedangkan dah 3 minggu dekat kuala terangganu ,. Ibu negeri terangganu, tapi nak tengok wayang kena pergi Mesra Mall, Kerteh , sangatlah jauh :’( nyah nyah perasaan sedih . 

Sekarang nak cerita first and second day di terangganu .. Objective asal ke Terangganu bukan untuk jalan-jalan dan berfoya-foya hokeh . I need to do some basic research in order to get marks in my final next sem 2 . 
Seriously jujur research is burdensome to me . Sangat menyusahkan dari segi kewangan ,. Dah tu cuti takleh duduk dengan family . Duduk dengan bakteria2 and herbs je . Dah la hostel pon tak dapat internet connection . memang boring nak mampus malam2 . layan movie lama2 ja tiap2 malam .. mamiiiii ...
 
Sebaik sahaja habis kertas math pada 29/11, malam tu terus bertolak ke terangganu . Tapi Alhamdulillah rumah tak jauh , sempatlah balik sekejap.. Jap2 nak cerita sumthing , masa dekat rumah tu , bila mak aku dah parking kereta , aku nak tutup pagar . tapi adik aku si kecik tu tak bagi tutup. Masa tu lama pukul 4 ke 5 macam tu kot , aku Tanya la , kenapa .. sambil nak tutup jugak pagar , *degil .. ‘jangan TUTUP !!’ sambil adik aku bawa basikal nak keluar

 ... kenapa adik ?Panas lagi ni , petang ni la keluar main ..
“ Jangan tutup adik kata .. “ hmm aku mengalah.. aku buka pagar . adik aku mula mengayuh basikal kecil dia tu . mak aku bagitahu. ‘tu ha dia nak tunjuk, dia dah boleh kayuh basikal dua tayar , bukan 4 lagi .. :’( 
terharunyaaa .. seriously wehh ,, terharu sebab adik aku yang berusia 4 tahun tu dah boleh kayuh basikal sendiri and aku bukan orang first tengok and aku bukan orang yang mengajar dia mengayuh basikal tanpa bantuan dua tayar kecil tu ....  Aku betul2 sayang adik aku and aku nak tengok sendiri dengan mata aku dia membesar walaupun aku bukanlah kakak yang baik dan sempurna .. 

Aku yakin , semua kakak dan abang sayang akan adik sendiri walaupun tiap2 hari gaduh .. bila dah jauh dengan adik sendiri , aku menyesal sebab selalu gaduh dgn adik aku ..sedangkan aku yang besar gajah ni tak patut gaduh dengan budak kecik jek pon :’( sekian bersambung..

ok dah terbabas sedikit .
Day 1 at kuala terangganu ..
Tadaaa . first place .. Terangganu Musuem !

eksaited ..
edit gambar pon ala2 sejarah dah ha ..
antik kan tempat dia.. hehe . paling best dalam musuem tempat haiwan2 . masuk je tempat terus bunyi2 harimau, burung ..best2 , tapi haiwan2 tu semua patung je la ..but look like real ! , ada ikan besar badan aku ni diawet .. i felt so amazing .. !
sekarang heading to Taman Tamadun Islam(TTI) . Beli tiket dulu ..

Tiket harga RM20
Dalam TTI ni bukan ada masjid je , ada khincir air, tasik , ada kemudahan kereta api , basikal .yess . Setiap kali kita bayar , kita ada dapat passport TTI , dalam tu ada la cop2, sekali kita masuk first cop ,. second cop boleh naik kereta api atau basikal free, kalau x kena bayar berapa hinggit tah .. third cop tak ingatttt .





Ha , terlupa nak publish entri sbb tak habis lagi sbnarnya .. pendekkan cerita , me seronok pergi TTI ni sbb ada byk masjid yg tak dapat tengok dengan mata sendiri , boleh la jugak tengok edisi kecik , sampai jalan2 sampai menghargai sejarah , awesome aite .. Till here kot*

Assalamualaikum .. Maap update lambat . :D

I'm glad to tell you . I'm back from Terangganu , yepeee .Almost 3 weeks I was wasting my time,money there . hehe. 
But at least , I already exposed to what is actually research , a bit ;)

wif mafie fira , last day spending time in Unisza , ..
Bubye.

Back .

December 21, 2012

I'm glad to tell you . I'm back from Terangganu , yepeee .Almost 3 weeks I was wasting my time,money there . hehe. 
But at least , I already exposed to what is actually research , a bit ;)

wif mafie fira , last day spending time in Unisza , ..
Bubye.



Jatuh cinta dengan Peplum . Misi mendapatkan peplum dengan memujuk mami tersayang .. hoyarrhhh .. Before that guys , can you see above there ,. i already change my header . enough looking at childish header to be more childish one ! dah tu tambah ribbon HK. yeahh , i am hellokittyholics! :D

 vvvv
vvv
vv
v


Header baru bagi semangat baru nak menulis .. To be honest , I like fashion , but me myself doesn't know how to look fashionable . teheee . the most important thing is to cover our aurat aite girls ? Get that .

Good night and have a nice dream :D

Peplum Love :)

December 14, 2012




Jatuh cinta dengan Peplum . Misi mendapatkan peplum dengan memujuk mami tersayang .. hoyarrhhh .. Before that guys , can you see above there ,. i already change my header . enough looking at childish header to be more childish one ! dah tu tambah ribbon HK. yeahh , i am hellokittyholics! :D

 vvvv
vvv
vv
v


Header baru bagi semangat baru nak menulis .. To be honest , I like fashion , but me myself doesn't know how to look fashionable . teheee . the most important thing is to cover our aurat aite girls ? Get that .

Good night and have a nice dream :D

What do you feel bila berdiri tegak bawah matahari atas tanah depan Taj Mahal  ?

What do you feel ?? huh?



Bajet :P hehe .. jangan maraaahh ..

Venue : Taman Tamadun Islam , Terangganu

Sukanya saya dekat sini sebab rasa macam merantau seluruh dunia . 
This one .. I like it damn much ,. Binaan sangat cantik ..
Masjid Al Aqsa, Palestin ,Terangganu , ehe :D

Nak diceritakan memang banyak masjid2 terkenal dalam Taman ni . 
Rugi kalau alang2 dah sampai terangganu tak masuk . 
I'll update soon . Insyallah . 
dah lama postpone ..,haaih . internet3 !!

I'm in front of Taj Mahal, India and more:)

December 13, 2012

What do you feel bila berdiri tegak bawah matahari atas tanah depan Taj Mahal  ?

What do you feel ?? huh?



Bajet :P hehe .. jangan maraaahh ..

Venue : Taman Tamadun Islam , Terangganu

Sukanya saya dekat sini sebab rasa macam merantau seluruh dunia . 
This one .. I like it damn much ,. Binaan sangat cantik ..
Masjid Al Aqsa, Palestin ,Terangganu , ehe :D

Nak diceritakan memang banyak masjid2 terkenal dalam Taman ni . 
Rugi kalau alang2 dah sampai terangganu tak masuk . 
I'll update soon . Insyallah . 
dah lama postpone ..,haaih . internet3 !!
Recently , one of my family members had an accident near to his house . I did'nt know whose fault . But the things had already happened , we cannot stopped it or reversed the time . He was in ICU a few days ago . He was in comma . I ask my friends, is comma will cause death . And they say yes , depend on how bad , and faith . :(  But now , praise to Allah , he is already in normal condition . Hope he will get well soon .Amin .

As for me , a car driver , i am also worried about accidents ,. it can happen to everyone who ride to go to somewhere . so why not as a precaution the first thing we need to do is read prayer . Insyallah , Allah will keep us safe along our journey . Next , dont forget to wear SAFETY BELT !

REMEMBER , where you are , safety first ,. jangan harap takut JPJ jeerrr . :D  see you next time ! :D peaceeee ,

Doa Menaiki kenderaan, Safety first !

December 6, 2012

Recently , one of my family members had an accident near to his house . I did'nt know whose fault . But the things had already happened , we cannot stopped it or reversed the time . He was in ICU a few days ago . He was in comma . I ask my friends, is comma will cause death . And they say yes , depend on how bad , and faith . :(  But now , praise to Allah , he is already in normal condition . Hope he will get well soon .Amin .

As for me , a car driver , i am also worried about accidents ,. it can happen to everyone who ride to go to somewhere . so why not as a precaution the first thing we need to do is read prayer . Insyallah , Allah will keep us safe along our journey . Next , dont forget to wear SAFETY BELT !

REMEMBER , where you are , safety first ,. jangan harap takut JPJ jeerrr . :D  see you next time ! :D peaceeee ,

kecut perut bila buka blog , tak sempat habis loading terus didirect ke http://ww2.fibox.ws/?folio=7POYGN0G2 .. ingatkan blog dah kena hack . then terus tukar password .. dalam hati habislah blog aku .. dah la lepas ditanggalkan beberapa lama baru nak lepas rindu .. 

pastu terus remove fibox punya application, alhamdulillah selamat dah blog ..  hmmm , sayang gila kot dekat blog ni even dah lama tak on . penuh dengan story mory suka duka ,.. haish2 .

eh Assalamualaikum kawan2 .. 
Apa khabar ? saya nak khabar dekat semua orang saya baru je habis final exam sem 1 .. dan dianugerahkan cuti 5 minggu, yeppi ... boleh la blogging lagik .. yeayyyy .. bestnyaa .inilah waktu yang ditunggu2kan sepanjang meletihkan badan dan otak di KMKN .. saat yang paling heaven sementara nak tunggu sem 2 . pastu masuk RCMP ! 

cuti 5 minggu jangan diabaikan .. 
ada beberapa benda dalam listing nak buat dalam masa yang agak panjang ni , 
sebenarnya tak la panjang mana :( kan ...

Antara benda yang menjadi pilihan adalah .... drum drum drum..nak improve my english ... 
supaya ada masa depan yang cerah dengan subject bi sem akhir di kmkn . amin.. 

the things which need to be done to achieved my mission during this holiday are ...
  • baca novel Twilight New Moon sampai habis
  • Belajar grammar semula 
  • banyak baca bahan bacaan formal in case in final for writing reports etc .
  • Then buat banyak latihan grammar . fullstop . :D moga2 saya tak malas nak buat semua ni <3

Saya juga nak khabar saya di terangganu sekarang !
Ada research tentang herbs! Walle2 .. nanti gua update cito ganu mari .. wasalam ..

Buka blog tiba2 didirectkan ke fibox

December 2, 2012


kecut perut bila buka blog , tak sempat habis loading terus didirect ke http://ww2.fibox.ws/?folio=7POYGN0G2 .. ingatkan blog dah kena hack . then terus tukar password .. dalam hati habislah blog aku .. dah la lepas ditanggalkan beberapa lama baru nak lepas rindu .. 

pastu terus remove fibox punya application, alhamdulillah selamat dah blog ..  hmmm , sayang gila kot dekat blog ni even dah lama tak on . penuh dengan story mory suka duka ,.. haish2 .

eh Assalamualaikum kawan2 .. 
Apa khabar ? saya nak khabar dekat semua orang saya baru je habis final exam sem 1 .. dan dianugerahkan cuti 5 minggu, yeppi ... boleh la blogging lagik .. yeayyyy .. bestnyaa .inilah waktu yang ditunggu2kan sepanjang meletihkan badan dan otak di KMKN .. saat yang paling heaven sementara nak tunggu sem 2 . pastu masuk RCMP ! 

cuti 5 minggu jangan diabaikan .. 
ada beberapa benda dalam listing nak buat dalam masa yang agak panjang ni , 
sebenarnya tak la panjang mana :( kan ...

Antara benda yang menjadi pilihan adalah .... drum drum drum..nak improve my english ... 
supaya ada masa depan yang cerah dengan subject bi sem akhir di kmkn . amin.. 

the things which need to be done to achieved my mission during this holiday are ...
  • baca novel Twilight New Moon sampai habis
  • Belajar grammar semula 
  • banyak baca bahan bacaan formal in case in final for writing reports etc .
  • Then buat banyak latihan grammar . fullstop . :D moga2 saya tak malas nak buat semua ni <3

Saya juga nak khabar saya di terangganu sekarang !
Ada research tentang herbs! Walle2 .. nanti gua update cito ganu mari .. wasalam ..

The hijab is so cool :D

TudungPeople

September 26, 2012


The hijab is so cool :D
Yellow and black !

Colour of the day .

September 24, 2012

Yellow and black !

the progress to prepare the present
Still remember  Smallish Biggish GIVEAWAY? I just posted the present. I know its late but I must bear with it because I cannot post it before . I am at hostel  as well as I also having mid sem examination...But then, I feel relieved now as I already did what should I do.  Tadaa.. recycling my old paper wrapper and ribbon. I hope it will be in PINK ! ^_^’


Before that ,.. Hey everybody .
I did not post about my eidulfitri yet right . Dah lama lepas tapi tetap nak cerita ,. Hehe .
Cuba teka warna baju raya saya . :D

Its Pink ! My obsession ! XD
First raya I didn’t go anywhere ,. I just spending my first eidulfitri with my families . Going back to my mom and dad grandmother’s  home .. I received a lots of money on that day . huahuaa , I feel  very2 happy .. sapa tak seronok kalau dapat duit kan2 ?
Firstly mesti lah beraya dengan ibu bapa dan keluarga  .Ini benda wajib . Lepas tu baru beraya dengan saudara mara yang lain .. Pada petang hari raya tu, ada someone datang beraya dekat rumah . My mom looks very happy . Lolz . I am . too.. kihkih . then followed by my bestfriend, Izni and his friend,Bob  and again , other  relatives  . My old neighbours and my old friends also came . I felt VERY flamboyant with 2012 eidulfitri . Thank you Allah .

xda motif letak gambar si comel ni XD
Raya tahun ni , aku rajin taw .. buat kuih cornflakes sendiri . lepas tu, ada bihun sup of course my mum yang buat. Aku yang request bihun sup sebab tah tiba2 lapor bihun sup my beautiful mummy ^_^’ ..

Raya kedua , ada la sikit isi kandungannya . start dari pukul 12 aku beraya , mula2 pergi rumah AMIERA ,.  Kami pergi dua biji kereta . Sejam duduk situ makan macaroni , sedap…mak miera yang masak . heee ..
Lepas tu kitorang gerak nak g rumah ain comel ni tapi dia balik kampong la pulak ..so rumah mun lah jadi sasaran seterusyaa .. duduk beraya2 smpailah turn rumah aku ,, lepak2 bukan main lama sambil ambil gambar . haha  .
Awal2 raya ada aku , jeni , syifa n mun .. then jeni kena balik sebab dia kena pergi majlis terbuka rumah sedara dia .. so tinggallah kami bertiga . KEMAIN LAGI nak ambil gambar  tp ………
handphone touch punyaa pasal . berlari2 gambar , haha

gini la jadiknya ..

 haa nasib yang ni ok . haha
 

 then , aku continue ke rumah c dia . wuu.. malu .. tapi dah janji nak hadirkan diri. :D
Ok dah ler tu tak da dah kot . Stopped here . Assalamualaikum.

My Eidulfitri :) 2012

September 22, 2012


the progress to prepare the present
Still remember  Smallish Biggish GIVEAWAY? I just posted the present. I know its late but I must bear with it because I cannot post it before . I am at hostel  as well as I also having mid sem examination...But then, I feel relieved now as I already did what should I do.  Tadaa.. recycling my old paper wrapper and ribbon. I hope it will be in PINK ! ^_^’


Before that ,.. Hey everybody .
I did not post about my eidulfitri yet right . Dah lama lepas tapi tetap nak cerita ,. Hehe .
Cuba teka warna baju raya saya . :D

Its Pink ! My obsession ! XD
First raya I didn’t go anywhere ,. I just spending my first eidulfitri with my families . Going back to my mom and dad grandmother’s  home .. I received a lots of money on that day . huahuaa , I feel  very2 happy .. sapa tak seronok kalau dapat duit kan2 ?
Firstly mesti lah beraya dengan ibu bapa dan keluarga  .Ini benda wajib . Lepas tu baru beraya dengan saudara mara yang lain .. Pada petang hari raya tu, ada someone datang beraya dekat rumah . My mom looks very happy . Lolz . I am . too.. kihkih . then followed by my bestfriend, Izni and his friend,Bob  and again , other  relatives  . My old neighbours and my old friends also came . I felt VERY flamboyant with 2012 eidulfitri . Thank you Allah .

xda motif letak gambar si comel ni XD
Raya tahun ni , aku rajin taw .. buat kuih cornflakes sendiri . lepas tu, ada bihun sup of course my mum yang buat. Aku yang request bihun sup sebab tah tiba2 lapor bihun sup my beautiful mummy ^_^’ ..

Raya kedua , ada la sikit isi kandungannya . start dari pukul 12 aku beraya , mula2 pergi rumah AMIERA ,.  Kami pergi dua biji kereta . Sejam duduk situ makan macaroni , sedap…mak miera yang masak . heee ..
Lepas tu kitorang gerak nak g rumah ain comel ni tapi dia balik kampong la pulak ..so rumah mun lah jadi sasaran seterusyaa .. duduk beraya2 smpailah turn rumah aku ,, lepak2 bukan main lama sambil ambil gambar . haha  .
Awal2 raya ada aku , jeni , syifa n mun .. then jeni kena balik sebab dia kena pergi majlis terbuka rumah sedara dia .. so tinggallah kami bertiga . KEMAIN LAGI nak ambil gambar  tp ………
handphone touch punyaa pasal . berlari2 gambar , haha

gini la jadiknya ..

 haa nasib yang ni ok . haha
 

 then , aku continue ke rumah c dia . wuu.. malu .. tapi dah janji nak hadirkan diri. :D
Ok dah ler tu tak da dah kot . Stopped here . Assalamualaikum.
Hoping that your day will be as special as you are.

I have nothing to say .. 
just want to tell the world i am very happy today !
as i get a very awesome wish from someone .. ahhhh .. i feel so heaven XD

Thanks to all !

Happy birthday TO ME ! :D | 2012

September 19, 2012

Hoping that your day will be as special as you are.

I have nothing to say .. 
just want to tell the world i am very happy today !
as i get a very awesome wish from someone .. ahhhh .. i feel so heaven XD

Thanks to all !


Assalamualaikum .heyyo ! I’m back !ahhh seronoknyaa ,, banyak sngat benda nak cerita .. berhimpun2 sampai tak tahu nak keluarkan yang mana dulu .. rumah sekarang dah tak ada internet.. sob2sedihnyaa . 

ni pon pinjam broadband my sista.. tengkiu2 sis ,… boleh lepas kerinduan yang membahak bahak ni  .. hak2 ..
Sekarang nitengahcuti mid sem ..cuti seminggu jee ,.. happy gila . serius happy sangat2 ..boleh rehat...boleh bermalas malasan sepanjangmasa .. kerja sekolah tetap berlambak2.. walaupun dah keluar sekolah , masuk kolej kononnya, dah biasa panggil ‘kerja sekolah’ .. apa boleh buat .. or should I change it to ‘kerjakolej ‘.. eh tapi serius tak ubah macam sekolah sejak aku masuk kolej mara ni .. huehue ..apa2 pon its for our own good .. fighting anys !


Muet aku lagi 3 minggu ..aku takut, gementar, .. serius ..band 4 sudah memadai…. Apakah usaha aku untuk mendapat band 4 or above ?Apakah apakah ?masa yang ditunggu2  selama seminggu ni aku bazirkan dengn tidur lena yang tak berapa nak lena .. sumpah sebelum cuti bajet seminggu tua ku nak bermati matian study grammar sekolah rendah balik and then try speaking depan cermin bagai .. tapi satu pon tak jadi .. dengan kerja bionya , math nya , bi nyaa .. fiuhhh ,,. Macam tak cutilah ! :D

Lama dah aku berusaha nak online ni ,haha , jakunnya aku sejak dua menjak masuk kolej ni .. nak online pon susah … bila nak online tengok kawan2 aku sibuk study , . remang bulu  romaaku .. tiba tiba jadi loya pulak nak online ..macam2 dalam kepala hotak ni , nak update blog yang usang ni la .. nak buka blog2 kegemaran , nak download lagu , nak tukar design blog , etc ..  cakap pasal design blog , teringin sangat nak tukar design blog ni , naktukarnaktukar !!  namunbegitu , kelajuan internet manjadipenghalangnombor 1 … XD what should I do !! ok stuck je lahdengan template ni ..

Sementaraadabroadband  niingatnak update ceritasebanyak yang mungkin ! banyakbanyak yang mungkin ,.. perlukeulang banyak2 kali …hoyeaahhh .. wlaupuntaktahu what to write, what to tell, what to story , hentam je la labu.. beginilahaku , time takada internet , banyakjabendanakcerita  . timeada internet … KOSONG .. KOSONG .. (ok najwalatifatau sesiapa, silalahsambung ) :P papai .. gud9 ..



I'M BACK !


Assalamualaikum .heyyo ! I’m back !ahhh seronoknyaa ,, banyak sngat benda nak cerita .. berhimpun2 sampai tak tahu nak keluarkan yang mana dulu .. rumah sekarang dah tak ada internet.. sob2sedihnyaa . 

ni pon pinjam broadband my sista.. tengkiu2 sis ,… boleh lepas kerinduan yang membahak bahak ni  .. hak2 ..
Sekarang nitengahcuti mid sem ..cuti seminggu jee ,.. happy gila . serius happy sangat2 ..boleh rehat...boleh bermalas malasan sepanjangmasa .. kerja sekolah tetap berlambak2.. walaupun dah keluar sekolah , masuk kolej kononnya, dah biasa panggil ‘kerja sekolah’ .. apa boleh buat .. or should I change it to ‘kerjakolej ‘.. eh tapi serius tak ubah macam sekolah sejak aku masuk kolej mara ni .. huehue ..apa2 pon its for our own good .. fighting anys !


Muet aku lagi 3 minggu ..aku takut, gementar, .. serius ..band 4 sudah memadai…. Apakah usaha aku untuk mendapat band 4 or above ?Apakah apakah ?masa yang ditunggu2  selama seminggu ni aku bazirkan dengn tidur lena yang tak berapa nak lena .. sumpah sebelum cuti bajet seminggu tua ku nak bermati matian study grammar sekolah rendah balik and then try speaking depan cermin bagai .. tapi satu pon tak jadi .. dengan kerja bionya , math nya , bi nyaa .. fiuhhh ,,. Macam tak cutilah ! :D

Lama dah aku berusaha nak online ni ,haha , jakunnya aku sejak dua menjak masuk kolej ni .. nak online pon susah … bila nak online tengok kawan2 aku sibuk study , . remang bulu  romaaku .. tiba tiba jadi loya pulak nak online ..macam2 dalam kepala hotak ni , nak update blog yang usang ni la .. nak buka blog2 kegemaran , nak download lagu , nak tukar design blog , etc ..  cakap pasal design blog , teringin sangat nak tukar design blog ni , naktukarnaktukar !!  namunbegitu , kelajuan internet manjadipenghalangnombor 1 … XD what should I do !! ok stuck je lahdengan template ni ..

Sementaraadabroadband  niingatnak update ceritasebanyak yang mungkin ! banyakbanyak yang mungkin ,.. perlukeulang banyak2 kali …hoyeaahhh .. wlaupuntaktahu what to write, what to tell, what to story , hentam je la labu.. beginilahaku , time takada internet , banyakjabendanakcerita  . timeada internet … KOSONG .. KOSONG .. (ok najwalatifatau sesiapa, silalahsambung ) :P papai .. gud9 ..



Hello , sorry for delay .. so now the end of the week , the winner is .......................

Nabila Winner

please send a message at my fan page blurrr4evablurr dot blogspot .. please include your address and telephone number , thank you for participating ... >.< really appreciate all of youu guys .. :D gudnyte and happy merdeka day ..   bye3 .. * sorry for quick update ..

Smallish Biggish contest winner

September 1, 2012

Hello , sorry for delay .. so now the end of the week , the winner is .......................

Nabila Winner

please send a message at my fan page blurrr4evablurr dot blogspot .. please include your address and telephone number , thank you for participating ... >.< really appreciate all of youu guys .. :D gudnyte and happy merdeka day ..   bye3 .. * sorry for quick update ..
ahhh , lamanya tak online , sorry guys , tak sempat aku nak umumkan pemenang lagi .. insyallah dalam masa yang terdekat(in this week)ahad-sbtu  , jangan lupa stay update yaa ..hadiah dah ada  .. jangan risau sangat :D

masalah dengan tenet ni , dok kmkn xdo wifi .. choww // nyte ! ^_^

Lamanya tak online

August 25, 2012

ahhh , lamanya tak online , sorry guys , tak sempat aku nak umumkan pemenang lagi .. insyallah dalam masa yang terdekat(in this week)ahad-sbtu  , jangan lupa stay update yaa ..hadiah dah ada  .. jangan risau sangat :D

masalah dengan tenet ni , dok kmkn xdo wifi .. choww // nyte ! ^_^
Assalamualaikum ..




Tiba2 rasa nak post cerita peribadi sendiri .. rasa macam unsecure kadang2 tu  , tapi tak da laahh salah sangat kot .. *ehem* cover2 ..

Okeh dah , tak sabar nak cerita , sabtu lepas aku  keluar ke Alor star , dengar2 budak KMKN cakap , dari kolej kami ni nak ke Alor star take about one hour and above .. so yeah , aku decide nak keluar awal , sebab kena sampai kolej sebelum pukul 7 malam . at first aku ingat hari tu kami balik dalam pukul 1.30 pm , but i was wrong .. 12.30 wehh , sempat lah aku rehat , sebelum keluar . janji nak keluar pukul 2 .. tak da laa tepat pukul 2 . mungkin 2.30pm , at last pukul 2.45pm .. punya la semnagat nak keluar , malam2 lagi aku dah iron baju ..

sekarang ni budak KMKN kena pakai baju kurung kalau nak keluar so , hmm , baju kurung pon baju kurung la yee .. sopan pon sopan .. aku bawak slipper , sebab menyampah pakai kasut bertutup tu , memarutkan belakang kaki aku ada laa . even pakai stokin but still sakit , aku tak nak amik risiko .. pakai slipper buruk jee .. slipper aku semua aku bawak mandi . hak2 .. if not mistaken slipper aka sandal yang aku pakai tu dari aku form 3 lagi . sekarang dah form 6 MRSM kot ** :D

dah2 , stop bout kasut .. siap2 jalan ke pondok pakcik guard tu , aku dah nampak kereta 'si dia' ... dalam hati ni mesti dia dah lama tunggu .. tunggu lah masa nak kena marahh ehh , dalam masa yan sama "tak sabarnya nak buka pintu kereta tu "  weekk :P

Pada mula2 kita org jumpa , rasa mcam everything went wrong .. ahhh , i cant stand with that .. really hurt me a lot .. smbil jaga air muka  , buat2 laa soal macam2 , tp tak dilayan sangat pon .. errr sedih bro brohhhh , hen feeling lah aku dalam kereta tu , once sampai Alor star mall tu aku nmpak kedai teddy bear , besar .. plus bear2 dia , comel bangat sihh .. bear meow tu , sumpah rasa mcam na pelok2 sambil bawak balik rumah , aku nak mintak dekat diaa... tpi tak berani ... :(( aku tunduk ja lepas tu .

banyak benda yang aku buat aku rasa sedikit down espcially ..tut tut ..
ada laah sikit2 , mana boleh bagitaw .

ada smpai satu masa tu , he ask me , "yobbo , when you will eat calcium "

ahhh ? what ? how dare you.. then terus terpikir pas ni kalau keluar kena pakai heels lahhh , tegar kamu yehh..  pasni aku pakai heels mesti lagi tinggi dari dia .. sure punyaa.. *__*
masa ni dah happy dah pon ..  sebab tu boleh main tegur2 lagi ..

actually kiteorang cari baju melayu untuk dia je pon ..a
masa cari2 baju dalam mall tu , orang agak sesak dekat alor star mall , so dia ajak aku ke star parade . ok berehhh , aku ok jaa .. pilih punya pilih .. kononnya nak ambil kaler pink , bagi sama dengan aku raya ni .. atau coklet , sama dengan raya kedua aku .tp akhirnya T_T  tak kesampaian hasrat tahun ni nak berbaju raya sama jugak seperti tahun2 yang lepas .. tak pe la .. raya haji yeee oppa .. ,janji dengan saya taw !

and then masa kitorang on the way balik tu dah hmpir pukul 7.15 siap singgah bazar sekejap so makan masa sikit , berbuka pukul 7.40 something like that , so aku belikan makanan untuk dia buka puasa jugak .. kesian dia jauh merantau ke kolej aku .. 40 minit kot .. about 1 one hour lahh ..
Aku beli air ais , sate dan kek .. aku beli kek bagi dia rasa kek yang aku suka makan tu , aku beli sate takot dia tak suka kek tu , aku beli air ais , supaya hilang dhaga dia berpuasa spanjang hari ..

tapiii ... hmm , aku lupa , dia tak bapa sihat , batuk2 .. errr apasal aku tak terpikiaq untuk ambil air tnpa ais .. sila ketuk-ketuk kepala aku yng selalu lupa nihhh ..

harap2 raya haji nanti kita boleh keluar sekali lagi , kali ni kita beli baju awak dan saya eh ?  bolehh .. ?

lastly , saya sangat happy semalam awak .. thank you ,, thank you sebab bawak saya jugak untuk pilih baju raya awak .. walaupon pada permulaan yang tak berapa nak baik , tpi seriously dh lama saya tunggu nak jumpa awak , .. saya harap kita boleh beraya sekali tahun , walaupun warna baju kita tak sama , tapi saya percaya perbezaan tu yang buat perasaan kita lebih kukuh ,.. *eh tolong la anys'

Bersama

August 12, 2012

Assalamualaikum ..




Tiba2 rasa nak post cerita peribadi sendiri .. rasa macam unsecure kadang2 tu  , tapi tak da laahh salah sangat kot .. *ehem* cover2 ..

Okeh dah , tak sabar nak cerita , sabtu lepas aku  keluar ke Alor star , dengar2 budak KMKN cakap , dari kolej kami ni nak ke Alor star take about one hour and above .. so yeah , aku decide nak keluar awal , sebab kena sampai kolej sebelum pukul 7 malam . at first aku ingat hari tu kami balik dalam pukul 1.30 pm , but i was wrong .. 12.30 wehh , sempat lah aku rehat , sebelum keluar . janji nak keluar pukul 2 .. tak da laa tepat pukul 2 . mungkin 2.30pm , at last pukul 2.45pm .. punya la semnagat nak keluar , malam2 lagi aku dah iron baju ..

sekarang ni budak KMKN kena pakai baju kurung kalau nak keluar so , hmm , baju kurung pon baju kurung la yee .. sopan pon sopan .. aku bawak slipper , sebab menyampah pakai kasut bertutup tu , memarutkan belakang kaki aku ada laa . even pakai stokin but still sakit , aku tak nak amik risiko .. pakai slipper buruk jee .. slipper aku semua aku bawak mandi . hak2 .. if not mistaken slipper aka sandal yang aku pakai tu dari aku form 3 lagi . sekarang dah form 6 MRSM kot ** :D

dah2 , stop bout kasut .. siap2 jalan ke pondok pakcik guard tu , aku dah nampak kereta 'si dia' ... dalam hati ni mesti dia dah lama tunggu .. tunggu lah masa nak kena marahh ehh , dalam masa yan sama "tak sabarnya nak buka pintu kereta tu "  weekk :P

Pada mula2 kita org jumpa , rasa mcam everything went wrong .. ahhh , i cant stand with that .. really hurt me a lot .. smbil jaga air muka  , buat2 laa soal macam2 , tp tak dilayan sangat pon .. errr sedih bro brohhhh , hen feeling lah aku dalam kereta tu , once sampai Alor star mall tu aku nmpak kedai teddy bear , besar .. plus bear2 dia , comel bangat sihh .. bear meow tu , sumpah rasa mcam na pelok2 sambil bawak balik rumah , aku nak mintak dekat diaa... tpi tak berani ... :(( aku tunduk ja lepas tu .

banyak benda yang aku buat aku rasa sedikit down espcially ..tut tut ..
ada laah sikit2 , mana boleh bagitaw .

ada smpai satu masa tu , he ask me , "yobbo , when you will eat calcium "

ahhh ? what ? how dare you.. then terus terpikir pas ni kalau keluar kena pakai heels lahhh , tegar kamu yehh..  pasni aku pakai heels mesti lagi tinggi dari dia .. sure punyaa.. *__*
masa ni dah happy dah pon ..  sebab tu boleh main tegur2 lagi ..

actually kiteorang cari baju melayu untuk dia je pon ..a
masa cari2 baju dalam mall tu , orang agak sesak dekat alor star mall , so dia ajak aku ke star parade . ok berehhh , aku ok jaa .. pilih punya pilih .. kononnya nak ambil kaler pink , bagi sama dengan aku raya ni .. atau coklet , sama dengan raya kedua aku .tp akhirnya T_T  tak kesampaian hasrat tahun ni nak berbaju raya sama jugak seperti tahun2 yang lepas .. tak pe la .. raya haji yeee oppa .. ,janji dengan saya taw !

and then masa kitorang on the way balik tu dah hmpir pukul 7.15 siap singgah bazar sekejap so makan masa sikit , berbuka pukul 7.40 something like that , so aku belikan makanan untuk dia buka puasa jugak .. kesian dia jauh merantau ke kolej aku .. 40 minit kot .. about 1 one hour lahh ..
Aku beli air ais , sate dan kek .. aku beli kek bagi dia rasa kek yang aku suka makan tu , aku beli sate takot dia tak suka kek tu , aku beli air ais , supaya hilang dhaga dia berpuasa spanjang hari ..

tapiii ... hmm , aku lupa , dia tak bapa sihat , batuk2 .. errr apasal aku tak terpikiaq untuk ambil air tnpa ais .. sila ketuk-ketuk kepala aku yng selalu lupa nihhh ..

harap2 raya haji nanti kita boleh keluar sekali lagi , kali ni kita beli baju awak dan saya eh ?  bolehh .. ?

lastly , saya sangat happy semalam awak .. thank you ,, thank you sebab bawak saya jugak untuk pilih baju raya awak .. walaupon pada permulaan yang tak berapa nak baik , tpi seriously dh lama saya tunggu nak jumpa awak , .. saya harap kita boleh beraya sekali tahun , walaupun warna baju kita tak sama , tapi saya percaya perbezaan tu yang buat perasaan kita lebih kukuh ,.. *eh tolong la anys'



Hari masih lagi cerah , akan tetapi mata aku seakan2 meminta untuk direhatkan sebentar.. alahaiaii . aku tak boleh tidur , esok aku ada kuiz .. kuiz bio . aku tak nak kecundang , aku tak nak ketinggalan kebelakangan .. aku mahu berjaya .

Benar kata orang , kalau kita lebih sesuatu memang orang lain akan dekat2 dengan kita . even yang tak pernah tegur sekali pon , even sebelum ni , kehadiran kita seolah2 seperti angin .. aku tak ramah dengan sebarangan orang , aku tak pandai nak meyesuaikan diri dengan orang lain , seriusly , aku hanya akan bercakap benda yang perlu .. aku tak pandai nak meanjang lebarkan cerita.. macam mana aku nak happy kalau jiwa aku sendiri tak happy ..

I miss you damn much sayang !

Great sucess came from ?



Hari masih lagi cerah , akan tetapi mata aku seakan2 meminta untuk direhatkan sebentar.. alahaiaii . aku tak boleh tidur , esok aku ada kuiz .. kuiz bio . aku tak nak kecundang , aku tak nak ketinggalan kebelakangan .. aku mahu berjaya .

Benar kata orang , kalau kita lebih sesuatu memang orang lain akan dekat2 dengan kita . even yang tak pernah tegur sekali pon , even sebelum ni , kehadiran kita seolah2 seperti angin .. aku tak ramah dengan sebarangan orang , aku tak pandai nak meyesuaikan diri dengan orang lain , seriusly , aku hanya akan bercakap benda yang perlu .. aku tak pandai nak meanjang lebarkan cerita.. macam mana aku nak happy kalau jiwa aku sendiri tak happy ..

I miss you damn much sayang !

Assalamualaikum

Sedar tak sedar dah 21 kita berpuasa .. lagi sembilan hari je nak raya dah .. tak sabarnyaa . rindu time kecik2 dulu bila tengok iklan boboy boy celebrate raya .. sekarang dah besar , tak rasa lagi macam tu . main bunga api dengan adik je .. hari raya xdapat duit syiling lagi .. tak jalan kaki lagi ..haha #

Raya dah dekatt , dah beli baju baru ? kasut baru ? tudung baru ? :p semua nak baru kan ,..anys anys ..


aku ni jarang online2 , balik rumah pon dah potong streamyx tu , selalu bermasalah je ..
berkesempatan dengan ini , aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dah teraweh untuk 10 malam terakhir ini .. semogga kita semua dapat memanfaatkan bulan yang penuh nikmat ni , terutamanya malam2 special gini .. dan aku jugak nak ucap selamat hari raya untuk semua rakan2 blogger . sama ada tua atau muda , sama ada femes atau tidak ,(heheh) jemput datang rumah yeaa raya niii .. 

sory kad raya tak adaaa ... :>
<3 SELAMAT HARI RAYA SEMUA !!

muka burung hantu ^:>^

Raya dah dekat ..

August 10, 2012

Assalamualaikum

Sedar tak sedar dah 21 kita berpuasa .. lagi sembilan hari je nak raya dah .. tak sabarnyaa . rindu time kecik2 dulu bila tengok iklan boboy boy celebrate raya .. sekarang dah besar , tak rasa lagi macam tu . main bunga api dengan adik je .. hari raya xdapat duit syiling lagi .. tak jalan kaki lagi ..haha #

Raya dah dekatt , dah beli baju baru ? kasut baru ? tudung baru ? :p semua nak baru kan ,..anys anys ..


aku ni jarang online2 , balik rumah pon dah potong streamyx tu , selalu bermasalah je ..
berkesempatan dengan ini , aku nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa dah teraweh untuk 10 malam terakhir ini .. semogga kita semua dapat memanfaatkan bulan yang penuh nikmat ni , terutamanya malam2 special gini .. dan aku jugak nak ucap selamat hari raya untuk semua rakan2 blogger . sama ada tua atau muda , sama ada femes atau tidak ,(heheh) jemput datang rumah yeaa raya niii .. 

sory kad raya tak adaaa ... :>
<3 SELAMAT HARI RAYA SEMUA !!

muka burung hantu ^:>^
Assalamualaikum 

Pengumumam2 ,
Kepada sekmu rakan2 blogger titew , titew nak ucap ma ceh coz join titew punya giveaway yaaww . ok sila berlakon muntah yaa sekmu . titew tak sempat check semua lagi .. insyallah akan disemak dari hari ke hari .. al maklumlah tempat daku sekarang tidak punya wifi , ada pon satu bar jek , kena jalan jauh sikit kalau nak online .. kena berusaha la sikit kan , jenis aku yang malas berusaha ni , mimpi je la kalau nak g online selalu ..


Bertepatan dengan isu di atas , hari ni aku ditugaskan oleh rakan-rakanku untuk bersama rakan-rakanku itu buat research pasal sample2 herba untuk kami guna untuk research biology kami .. kitorang pilih tajuk resdung .so can’t wait for that experiment dude . pas ni kalau rajin tangkap gmbar banyak2 tempek dekat blog .. uhuksss ..

So ya friends , aku sekarang di KMKN , KOLEJ MARA KUALA NERANG , sedang melakukan foundation selama 1 tahun ... lepas genap 1 tahun , aku akan berpindah ke RCMP Ipohh .. Insyallah jika pointer ku tinggi serta lepas interview maka jadilah aku pelajar ROYAL COLLEGE MEDICINE PERAK. ..


Aku ni nak berblog , tapi tak tahu nak blog gapo .. nak cerita pasal diri sendiri , tak tahu nak cerita gapo .. cerita berulang ja tiap2 hari kalau aku nak oyak .. paginya bangun sahur , lepas tu tidur semula , bangun mndy, semyang sbuh , siap2 g kelas , balik kelas pukul 2 , and then merelax ja dalam bilik smpai berbuka .. pastu teraweh , sahur semula , betapa hebatnya life aku yang boring ni , dah laa tak leh online .. fuh2 , namun begitu kadang2 tu petang2 keluar jlan2 la jugak sambil cuci mata yee  tengok tumbuhan2 hijau .. :p (eh yeke )


Bulan  Ramadhan ni tak kan nak cuci mata pakai tumbuhan hijau je , mesti lah di bazaar .. 8 hari berpuasa , baru sekali aku menjejakkan kaki ke bazaar .. ah sedih2 .. itu pon hjung minggu bersama-sama kawan2 buru teksi2 yang ada ;>
Here we go !

 nak g bazaar je pon ^_^
dari kiri yana,anys,timah,tiem and my rumet ahsha ..
bagus2 belaka kawan2 aku ni :) kitorang akan bersama 5 years ahead .. siryes tak tipu '_'/


and this is my first time berbuka tnpa family .. ya first time in my life *_^

makanan dibalut demi menjaga kebersihan makanan dari lalat2 yang kelaparan ..
tiap- tiap hari akan turun pukul 6 untuk ambil makanan di kafeteria ..
makanan sikit jekk .. sikit kuih dan nasi sehidang .. terasa kelainan berbuka dgn family , selalu nasi lauk sedap sedapp ehhmmm sedap tak terkata man ! dah tu buatan my mommy yang sentiasa rasanya kena dgn jiwa and taste hakuh .. hukhuk ..

sini je la , sekian .. assalamualaikum :)


 

Berbuka tanpa family T_T

July 28, 2012

Assalamualaikum 

Pengumumam2 ,
Kepada sekmu rakan2 blogger titew , titew nak ucap ma ceh coz join titew punya giveaway yaaww . ok sila berlakon muntah yaa sekmu . titew tak sempat check semua lagi .. insyallah akan disemak dari hari ke hari .. al maklumlah tempat daku sekarang tidak punya wifi , ada pon satu bar jek , kena jalan jauh sikit kalau nak online .. kena berusaha la sikit kan , jenis aku yang malas berusaha ni , mimpi je la kalau nak g online selalu ..


Bertepatan dengan isu di atas , hari ni aku ditugaskan oleh rakan-rakanku untuk bersama rakan-rakanku itu buat research pasal sample2 herba untuk kami guna untuk research biology kami .. kitorang pilih tajuk resdung .so can’t wait for that experiment dude . pas ni kalau rajin tangkap gmbar banyak2 tempek dekat blog .. uhuksss ..

So ya friends , aku sekarang di KMKN , KOLEJ MARA KUALA NERANG , sedang melakukan foundation selama 1 tahun ... lepas genap 1 tahun , aku akan berpindah ke RCMP Ipohh .. Insyallah jika pointer ku tinggi serta lepas interview maka jadilah aku pelajar ROYAL COLLEGE MEDICINE PERAK. ..


Aku ni nak berblog , tapi tak tahu nak blog gapo .. nak cerita pasal diri sendiri , tak tahu nak cerita gapo .. cerita berulang ja tiap2 hari kalau aku nak oyak .. paginya bangun sahur , lepas tu tidur semula , bangun mndy, semyang sbuh , siap2 g kelas , balik kelas pukul 2 , and then merelax ja dalam bilik smpai berbuka .. pastu teraweh , sahur semula , betapa hebatnya life aku yang boring ni , dah laa tak leh online .. fuh2 , namun begitu kadang2 tu petang2 keluar jlan2 la jugak sambil cuci mata yee  tengok tumbuhan2 hijau .. :p (eh yeke )


Bulan  Ramadhan ni tak kan nak cuci mata pakai tumbuhan hijau je , mesti lah di bazaar .. 8 hari berpuasa , baru sekali aku menjejakkan kaki ke bazaar .. ah sedih2 .. itu pon hjung minggu bersama-sama kawan2 buru teksi2 yang ada ;>
Here we go !

 nak g bazaar je pon ^_^
dari kiri yana,anys,timah,tiem and my rumet ahsha ..
bagus2 belaka kawan2 aku ni :) kitorang akan bersama 5 years ahead .. siryes tak tipu '_'/


and this is my first time berbuka tnpa family .. ya first time in my life *_^

makanan dibalut demi menjaga kebersihan makanan dari lalat2 yang kelaparan ..
tiap- tiap hari akan turun pukul 6 untuk ambil makanan di kafeteria ..
makanan sikit jekk .. sikit kuih dan nasi sehidang .. terasa kelainan berbuka dgn family , selalu nasi lauk sedap sedapp ehhmmm sedap tak terkata man ! dah tu buatan my mommy yang sentiasa rasanya kena dgn jiwa and taste hakuh .. hukhuk ..

sini je la , sekian .. assalamualaikum :)


 

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.