Assalamualaikum.
Hye awak semua ,saya dah sihat . Terima kasih kepada yang megambil berat tentang saya ,  Pernah dengar setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya ? yeah ! and that's would be very proven when i got Bobo and Boboy in my house -_- .
Sekarang dah tambah dua kehidupan dalam rumah saya , saya sayang mereka walaupun baru 2hari kenal ,eeheee .. orang eksaited lebih nak haiwan peliharaan mmg macam nii ..-_-*
Sound very interesting , mesti korang agak Kucing kan ? Saya memang nak bela kucing , tapi saya tak tahan *kot nak basuh **** biila dia melepas rata rumah , tengok lah kalau saya dapat hidayah nnti saya bela la , hihii ..Selain itu saya takut nak pegang kucing . unless dia dalam kedudukan yang static . haha#

Kalau tak kucing... hamster ?
Lagi le tidak , saya suka hamster sebab dia mmg super kiut  .selain kiut , ia juga comel . haha . tapi bila genap seminggu baunya *expected to be auumm . g bau sendiri dekat kedai .. 

dah tu gape ? mari dekat mari dekat ..taraaa

hikhik . gelojoh betul saya ni , ikan pon siap nak berentri lagi .. takpe , janji saya suka .. Nama Bobo tu saya yang bagi , yang si Boboy tu adik saya yang bagi hasil infeksi Boboi Boy kesukaan ramai termasuk saya , siap boleh hafal lagu lagik .. tapi tak full pon .. Nasib dua ekor ja saya beli , kalau tak pening kepala nak fikir letak nama apa . huhuu .. Saya mmg jenis yang (macam mana eh nak cakap) tapi bear2 dalam bilik saya pon saya letak nama taw ! amboii.. nama Tini, Jojo, etc

Bajet nak pelihara ikan tak mahal , murah ja . RM10 pun dah cukup . Itu pon kalau beli ikan comel2 macam Bobo dan Boboy la , haha .. Comel2 disini bermaksud kecil dan comel .hukhuk .macam gambar di bawah



hikhik, sekali lagi saya gelojoh perasaan .pfftt . bajet ja lebih , sedangkan ......... eh saya nak berperasan kejap ,sambil nak bagi ilmu dekat sesape yang baik hati baca post panjang ni . Sometime i would be a little bit perasaan *setiaptime kot . so I just smile in front of mirror looking my gorgoues smile *uweek ,. dan was perasan there i got a dimple /? yum ? so saya pon tanya mak saya , saya ada lesung ppit ke mak ? tak dak aihh , balas beliau .. selepas itu saya selalu bereksperimen depan cermin , dan saya nampak lesung pipit tu lagi , tapi tak le dalam sangat , n until one day , saya perasan adik saya pon ada lesung pipit . muahehehe , so ternyata tak salah lagi , ..saya jugak ada !
 

NOTA sains , barang ibu atau bapa siapa tiada lesung pipit, maka jangan perasanlah anda akan ada lesung pipit , sebab lesung pipit adalah discontinue variation and it just can be inherited ,.so if your parent dont have dimples, your possiblity to have dimples is ZEROoO unless one of them or both  have it !


Tapi mak dan ayah saya tak ada pon lesung pipit ? BIG QUESTION MARK HERE ????

adakah saya anak mereka ? adakah salah seorang daripada mereka ada lesung pipit?  atau adakah saya BETUL-BETUL seorang yang perasan tegar . hikhik .. till then ,. thanks awok yang sudi membaca :)




UPDATE
setelah menyiasat kes berat ni , maka saya dengan ini ingin memaklumkan bahawa , dimples adalah ciri2 keturunan , tak semestinya parent korang perlu ada, jgn bawak ajaran sesat saya tadi, hihi :)

Bobo dan Boboy

January 29, 2012

Assalamualaikum.
Hye awak semua ,saya dah sihat . Terima kasih kepada yang megambil berat tentang saya ,  Pernah dengar setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya ? yeah ! and that's would be very proven when i got Bobo and Boboy in my house -_- .
Sekarang dah tambah dua kehidupan dalam rumah saya , saya sayang mereka walaupun baru 2hari kenal ,eeheee .. orang eksaited lebih nak haiwan peliharaan mmg macam nii ..-_-*
Sound very interesting , mesti korang agak Kucing kan ? Saya memang nak bela kucing , tapi saya tak tahan *kot nak basuh **** biila dia melepas rata rumah , tengok lah kalau saya dapat hidayah nnti saya bela la , hihii ..Selain itu saya takut nak pegang kucing . unless dia dalam kedudukan yang static . haha#

Kalau tak kucing... hamster ?
Lagi le tidak , saya suka hamster sebab dia mmg super kiut  .selain kiut , ia juga comel . haha . tapi bila genap seminggu baunya *expected to be auumm . g bau sendiri dekat kedai .. 

dah tu gape ? mari dekat mari dekat ..taraaa

hikhik . gelojoh betul saya ni , ikan pon siap nak berentri lagi .. takpe , janji saya suka .. Nama Bobo tu saya yang bagi , yang si Boboy tu adik saya yang bagi hasil infeksi Boboi Boy kesukaan ramai termasuk saya , siap boleh hafal lagu lagik .. tapi tak full pon .. Nasib dua ekor ja saya beli , kalau tak pening kepala nak fikir letak nama apa . huhuu .. Saya mmg jenis yang (macam mana eh nak cakap) tapi bear2 dalam bilik saya pon saya letak nama taw ! amboii.. nama Tini, Jojo, etc

Bajet nak pelihara ikan tak mahal , murah ja . RM10 pun dah cukup . Itu pon kalau beli ikan comel2 macam Bobo dan Boboy la , haha .. Comel2 disini bermaksud kecil dan comel .hukhuk .macam gambar di bawah



hikhik, sekali lagi saya gelojoh perasaan .pfftt . bajet ja lebih , sedangkan ......... eh saya nak berperasan kejap ,sambil nak bagi ilmu dekat sesape yang baik hati baca post panjang ni . Sometime i would be a little bit perasaan *setiaptime kot . so I just smile in front of mirror looking my gorgoues smile *uweek ,. dan was perasan there i got a dimple /? yum ? so saya pon tanya mak saya , saya ada lesung ppit ke mak ? tak dak aihh , balas beliau .. selepas itu saya selalu bereksperimen depan cermin , dan saya nampak lesung pipit tu lagi , tapi tak le dalam sangat , n until one day , saya perasan adik saya pon ada lesung pipit . muahehehe , so ternyata tak salah lagi , ..saya jugak ada !
 

NOTA sains , barang ibu atau bapa siapa tiada lesung pipit, maka jangan perasanlah anda akan ada lesung pipit , sebab lesung pipit adalah discontinue variation and it just can be inherited ,.so if your parent dont have dimples, your possiblity to have dimples is ZEROoO unless one of them or both  have it !


Tapi mak dan ayah saya tak ada pon lesung pipit ? BIG QUESTION MARK HERE ????

adakah saya anak mereka ? adakah salah seorang daripada mereka ada lesung pipit?  atau adakah saya BETUL-BETUL seorang yang perasan tegar . hikhik .. till then ,. thanks awok yang sudi membaca :)




UPDATE
setelah menyiasat kes berat ni , maka saya dengan ini ingin memaklumkan bahawa , dimples adalah ciri2 keturunan , tak semestinya parent korang perlu ada, jgn bawak ajaran sesat saya tadi, hihi :)
 Asslamualaikum , hasyumm ! I'm not feeling well today , . having extravaganza flu , cough , kesukaran bernafas ,. so bad ehm . kelmarin outing dengan family , i just bought two new bed sheets ,pink and white in colour . the pinky one ofcourse mine , and the white one for my lovely mother ,*ceh macam aku yang beli .
so hari ni saya rasmi cadar baru dengan perasaan yang super exsaited , tapi sayang badan kurang sihat .


the idea to make over my room . haha !
dah sampai sini nak sambung make over blog customer ,. lololo , waktu mmg limited sekarang .nnti kena marah lagi macam kena dekat cbox ,tak pe , orang buat jahat dengan kite xpe , jangan kita buat jhat dgn dorang ..(:

Not feeling well

January 26, 2012

 Asslamualaikum , hasyumm ! I'm not feeling well today , . having extravaganza flu , cough , kesukaran bernafas ,. so bad ehm . kelmarin outing dengan family , i just bought two new bed sheets ,pink and white in colour . the pinky one ofcourse mine , and the white one for my lovely mother ,*ceh macam aku yang beli .
so hari ni saya rasmi cadar baru dengan perasaan yang super exsaited , tapi sayang badan kurang sihat .


the idea to make over my room . haha !
dah sampai sini nak sambung make over blog customer ,. lololo , waktu mmg limited sekarang .nnti kena marah lagi macam kena dekat cbox ,tak pe , orang buat jahat dengan kite xpe , jangan kita buat jhat dgn dorang ..(:
salam . ha cemtu ke nak ? ok nah ambil je code saya ni . background je tu .. colourfull stripes .

1. g dashboard-design-edit html-tekan ctrl f and search blockquote . ada satu je dalam template kita
2. delete semua kod tu dan gntikan dengan kod di bawah

.post-body blockquote {
background:url(http://oranges-world.com/data_images/stripes-background.jpg) repeat;
line-height:1.0em;
}

3. mmg simple but striking colour i think .:)

Tutorial blockquote warna warni

salam . ha cemtu ke nak ? ok nah ambil je code saya ni . background je tu .. colourfull stripes .

1. g dashboard-design-edit html-tekan ctrl f and search blockquote . ada satu je dalam template kita
2. delete semua kod tu dan gntikan dengan kod di bawah

.post-body blockquote {
background:url(http://oranges-world.com/data_images/stripes-background.jpg) repeat;
line-height:1.0em;
}

3. mmg simple but striking colour i think .:)

salam, saya memang tak ada cara yang boleh ringankan blog korang ..yang boleh saya cakap , buang je widget2 tak berguna dalam blog tu , beli apa yang perlu . .eh letak apa yang perlu . :)
but what i can help is to increase your blog loading speed by using jQueary Lazy Load .. saya guna ! lepas cek berat sebelum dan selepas terbukti berkesan !

1.  Dashboard > Design > Add gadget
2. letak kod di bawah dan save

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>

3. save

kalau tak berkesan , letak je kod di atas di atas kod </body>
pastu save kalau takda error :) good luck !

Tutorial cepatkan loading blog

salam, saya memang tak ada cara yang boleh ringankan blog korang ..yang boleh saya cakap , buang je widget2 tak berguna dalam blog tu , beli apa yang perlu . .eh letak apa yang perlu . :)
but what i can help is to increase your blog loading speed by using jQueary Lazy Load .. saya guna ! lepas cek berat sebelum dan selepas terbukti berkesan !

1.  Dashboard > Design > Add gadget
2. letak kod di bawah dan save

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js' type='text/javascript'></script><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>

3. save

kalau tak berkesan , letak je kod di atas di atas kod </body>
pastu save kalau takda error :) good luck !


guys guys ! ada cadangan ??? komen ? ok that's all :)

nota tangan 
semua tempahan adalah berbayar *ramai sangat yang tanya
cara nak menempah , pm me di fesbuk . di sana kita bertemu ramah la ye .
lepas tu , bagi yang dah menempah *tak termasuk yang booking sila tunggu giliran yaa .. sabar separuh daripada iman . hehe .. sekarang anys tengah mengerah usaha untuk create doll so mmg makan masa sangat . paling lewat seminggu la yayang semua ye ..ni pon nak renovate lagi template di atas ..
patience is a good habit !

SSD Portfolio :Dalam proses pembinaan !

January 22, 2012



guys guys ! ada cadangan ??? komen ? ok that's all :)

nota tangan 
semua tempahan adalah berbayar *ramai sangat yang tanya
cara nak menempah , pm me di fesbuk . di sana kita bertemu ramah la ye .
lepas tu , bagi yang dah menempah *tak termasuk yang booking sila tunggu giliran yaa .. sabar separuh daripada iman . hehe .. sekarang anys tengah mengerah usaha untuk create doll so mmg makan masa sangat . paling lewat seminggu la yayang semua ye ..ni pon nak renovate lagi template di atas ..
patience is a good habit !
Hye and assalamualaikum semua .. header kali ni ditempah oleh  miezah untuk blogshopnya yang menjual pelbagai kek , dan cup cakes comel2 belaka..  tengok pun dah terliur dah ,, so sila terliur tengok header beliau , haha



nah seketul kek dan dua tiga ketul cup cake , makan puas2 !

bye2 .. untuk order sebarang design ,boleh pm anys di facebook :)

SSD Portfolio : Header Order by Miezah Choco Cake

January 20, 2012

Hye and assalamualaikum semua .. header kali ni ditempah oleh  miezah untuk blogshopnya yang menjual pelbagai kek , dan cup cakes comel2 belaka..  tengok pun dah terliur dah ,, so sila terliur tengok header beliau , haha



nah seketul kek dan dua tiga ketul cup cake , makan puas2 !

bye2 .. untuk order sebarang design ,boleh pm anys di facebook :)
Assalamualaikum and hello peep !
Dah siap pon design untuk kak syida kite ni . muahehe ..
so ini lah hasilnya .. Jom Intai Kak Syida


kak syida memilih warna pink lembut dengan menyelitkan beberapa keping gambar yang diberi :)
untuk sebarang tempahan/pertanyaan boleh pm anys di fb :_}

Portfolio : Template Le Order by Adasyida

January 19, 2012

Assalamualaikum and hello peep !
Dah siap pon design untuk kak syida kite ni . muahehe ..
so ini lah hasilnya .. Jom Intai Kak Syida


kak syida memilih warna pink lembut dengan menyelitkan beberapa keping gambar yang diberi :)
untuk sebarang tempahan/pertanyaan boleh pm anys di fb :_}

simple . tapi buntu pada mulaya :(
tapi alhamdullillah , siap jugak akhirnya . boleh proceed utk next design :) hoyeahh !


Portfolio : Template Le Order by Cha

January 16, 2012


simple . tapi buntu pada mulaya :(
tapi alhamdullillah , siap jugak akhirnya . boleh proceed utk next design :) hoyeahh !



assalamualaikum and hello peep , . 
agak memakan masa untuk siapkan template ni ,

 sebab pertama sekali, anys adjust template yang lama , anys agak celaru dengan codingnya , al maklum lah, anys sendiri belom pandai coding tarikh di luar blog . 

second pada mulanya anys guna navigation maps , kena coordinate tempat . alahai , anys tidur jam 3 pagi . sob2 , lepas tu dah susah sangat ,anys buat baru guna navigation ciptaan anys sendiri , hekeke .bila sentuh nav akan cerah, timbul dan godek2 sikit . huu .

dan akhirnya anys berjaya jugak siapkan template untuk Cik Puan Bunga  dengan jayanya beserta comment 'suka' dari Cik Puan Bunga , hehe :) 



cik bunga request blognya bertemakan putih pinkish .
so mainan warna hanya pink dan putih lah , hee . lepas tu anys selitkan sedikit bunga di bahagian footer yang post footer . dan ada dua love comel kelip2 di hujung sidebar  . . wuu ^_^
hehe . saya hanya budak baru belajar :) 



Portfolio : Template order by Cik Puan Bunga

January 13, 2012


assalamualaikum and hello peep , . 
agak memakan masa untuk siapkan template ni ,

 sebab pertama sekali, anys adjust template yang lama , anys agak celaru dengan codingnya , al maklum lah, anys sendiri belom pandai coding tarikh di luar blog . 

second pada mulanya anys guna navigation maps , kena coordinate tempat . alahai , anys tidur jam 3 pagi . sob2 , lepas tu dah susah sangat ,anys buat baru guna navigation ciptaan anys sendiri , hekeke .bila sentuh nav akan cerah, timbul dan godek2 sikit . huu .

dan akhirnya anys berjaya jugak siapkan template untuk Cik Puan Bunga  dengan jayanya beserta comment 'suka' dari Cik Puan Bunga , hehe :) 



cik bunga request blognya bertemakan putih pinkish .
so mainan warna hanya pink dan putih lah , hee . lepas tu anys selitkan sedikit bunga di bahagian footer yang post footer . dan ada dua love comel kelip2 di hujung sidebar  . . wuu ^_^
hehe . saya hanya budak baru belajar :) 







alhamdullillah berjaya siapkan jugak ,. bersyukur sangat sebab rezeki datang bertubi-tubi .. 
kak lina request nak semua gambar yang diberi , gambar family , once anys tengok gambar tu , aww . comelnya baby ! ada twin yang comel lah! , kak lina pun cantik., cantik sangat macam model anys tengok . tapi tak tahu la kak lina ni memang model . hehe ..sesuai dengan husbandnya yang tercinta .. 

kak lina nak letak semua gambar yang diberi , konsep pink in colour .dan letak sikit girl stuff , . so anys design macam ni la .. agak simple sebab gambar dah banyak so tak nak messy2 kan lagi .. kak lina cakap dia nak buat tulisan sendiri for the tagline . so anys biarkan kosong di bahagian bawah tu .

dan berita gembira , kak lina suka dengan header ni , thumbs up ! :)
that's all :) 
semoga rezeki lebih murah :)

Portfolio : Header order by Kak Lina

January 11, 2012





alhamdullillah berjaya siapkan jugak ,. bersyukur sangat sebab rezeki datang bertubi-tubi .. 
kak lina request nak semua gambar yang diberi , gambar family , once anys tengok gambar tu , aww . comelnya baby ! ada twin yang comel lah! , kak lina pun cantik., cantik sangat macam model anys tengok . tapi tak tahu la kak lina ni memang model . hehe ..sesuai dengan husbandnya yang tercinta .. 

kak lina nak letak semua gambar yang diberi , konsep pink in colour .dan letak sikit girl stuff , . so anys design macam ni la .. agak simple sebab gambar dah banyak so tak nak messy2 kan lagi .. kak lina cakap dia nak buat tulisan sendiri for the tagline . so anys biarkan kosong di bahagian bawah tu .

dan berita gembira , kak lina suka dengan header ni , thumbs up ! :)
that's all :) 
semoga rezeki lebih murah :)



thanks fiqah sebab percayakan anys untuk buat header untuk fiqah . header ni hanyalah header simple seperti yang direquest oleh fiqah . katanya mahukan satu doodle dan tulis tagline yang diberi . so anys decide harganya rm5 :) sebab betul2 simple tak perlu background etc .. so memang murah lah :) 
hee . fiqah suka sangat dgn header ni . alhamdullillah ..

thanks again . gembira berkerja dengan fiqah :)

Portfolio : Header order by Afiqah

January 9, 2012



thanks fiqah sebab percayakan anys untuk buat header untuk fiqah . header ni hanyalah header simple seperti yang direquest oleh fiqah . katanya mahukan satu doodle dan tulis tagline yang diberi . so anys decide harganya rm5 :) sebab betul2 simple tak perlu background etc .. so memang murah lah :) 
hee . fiqah suka sangat dgn header ni . alhamdullillah ..

thanks again . gembira berkerja dengan fiqah :)


g dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste dlm html/javascript tadi ya 


<center>
<iframe style="height:250px; width:85%; " scrolling="no" frameborder="0"href="
KOD FAN PAGE ANDA
"src="http://www.facebook.com/plugins/fan.php?id=
ID FAN PAGE
&width=292&height=250&connections=25&stream=false&header=false&logobar=false&css=https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/fblike.css" ></iframe></center><center><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=
KOD FAN PAGE ANDA
&send=false&layout=standard&width=292&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font&height=40" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:250px; height:40px;" allowtransparency="true"></iframe></center>


pssst . UNTUK KOD FAN PAGE DAN ID FAN PAGE TENGOK GAMBAR DI BAWAH

yang dikotakkan tu kod fan page taw . yang numbar dekat belakang tu  id page! kalau takda  ID page disitu , klik  photos , tengok di atas tu jugak , pasti ada !

bye2..

Letak Fan Page yang lebih menarik di blog

January 7, 2012



g dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste dlm html/javascript tadi ya 


<center>
<iframe style="height:250px; width:85%; " scrolling="no" frameborder="0"href="
KOD FAN PAGE ANDA
"src="http://www.facebook.com/plugins/fan.php?id=
ID FAN PAGE
&width=292&height=250&connections=25&stream=false&header=false&logobar=false&css=https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/fblike.css" ></iframe></center><center><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=
KOD FAN PAGE ANDA
&send=false&layout=standard&width=292&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font&height=40" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:250px; height:40px;" allowtransparency="true"></iframe></center>


pssst . UNTUK KOD FAN PAGE DAN ID FAN PAGE TENGOK GAMBAR DI BAWAH

yang dikotakkan tu kod fan page taw . yang numbar dekat belakang tu  id page! kalau takda  ID page disitu , klik  photos , tengok di atas tu jugak , pasti ada !

bye2..

macam biasa lah.
g dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste dlm html/javascript tadi k ?

<center><script style="text/javascript">
function totalPosts(json) {
document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
function totalComments(json) {
document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
</script>
<script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script>
<script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script></center>




done dude !

Tutorial letak jumlah post dan jumlah comment di blog


macam biasa lah.
g dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste dlm html/javascript tadi k ?

<center><script style="text/javascript">
function totalPosts(json) {
document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
function totalComments(json) {
document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');
}
</script>
<script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script>
<script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script></center>




done dude !


dashboard > design > edit html > Expand widget templates.
tekan ctrl f dan search kod ni
<div id='ArchiveList'>

atas kod <div id='ArchiveList'> tadi tu ada kod ni kan ?
<div class='widget-content'>


gantikan kod <div class='widget-content'> dengan kod dibawah 

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

preview  and save kalau xde error :) saya jadi , awak mesti jadi ! :)
good luck !

Tutorial letak scroll box untuk blog achieve



dashboard > design > edit html > Expand widget templates.
tekan ctrl f dan search kod ni
<div id='ArchiveList'>

atas kod <div id='ArchiveList'> tadi tu ada kod ni kan ?
<div class='widget-content'>


gantikan kod <div class='widget-content'> dengan kod dibawah 

<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>

preview  and save kalau xde error :) saya jadi , awak mesti jadi ! :)
good luck !




g dashboard-design-add gadget
scroll sampai bawah, nanti nampak ada tulis blog achieve
 save :)


Tutorial letak blog achieve dalam blog




g dashboard-design-add gadget
scroll sampai bawah, nanti nampak ada tulis blog achieve
 save :)





g dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste dlm html/javascript tadi ya 

<script type="text/javascript">function disableSelection(target){if (typeof target.onselectstart!="undefined") //IE routetarget.onselectstart=function(){return false}else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //Firefox routetarget.style.MozUserSelect="none"else //All other route (ie: Opera)target.onmousedown=function(){return false}target.style.cursor = "default"}//Sample usages//disableSelection(document.body) //Disable text selection on entire body//disableSelection(document.getElementById("mydiv")) //Disable text selection on element with id="mydiv"</script><script type="text/javascript">disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page</script>

Tutorial disabled highlight function




g dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste dlm html/javascript tadi ya 

<script type="text/javascript">function disableSelection(target){if (typeof target.onselectstart!="undefined") //IE routetarget.onselectstart=function(){return false}else if (typeof target.style.MozUserSelect!="undefined") //Firefox routetarget.style.MozUserSelect="none"else //All other route (ie: Opera)target.onmousedown=function(){return false}target.style.cursor = "default"}//Sample usages//disableSelection(document.body) //Disable text selection on entire body//disableSelection(document.getElementById("mydiv")) //Disable text selection on element with id="mydiv"</script><script type="text/javascript">disableSelection(document.body) //disable text selection on entire body of page</script>


 dashboard-design-add gadget
 copy and paste code dibawah dalam html/javascript 
 ubah yang kaler kuning tu dengan link blog anda 


<style type="text/css">#recentcomment {width:98%;margin-left:5px;}img.recentcomment-avatar {background:#fff;float:right;padding:2px;margin:2px -2px 0px 0px;height:30px;width:30px;border:solid #ddd 1px;-webkit-border-radius: 2px;-moz-border-radius: 2px;border-radius: 2px;-webkit-box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);-moz-box-shadow: 1px 0px 0px rgba(0,0,0,0.3);box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);}td div.recentcomment-content a,td div.recentcomment-content a:hover{font-family: 'trebuchet ms';font-size:1.00em!important;color:#2C2929;text-decoration:none;}div.recentcomment-content{font-size:1.00em!important;text-decoration:none;line-height:1.45em;letter-spacing:0.03em;background: #fff;padding:4px;border:1px solid #ddd;-webkit-border-radius: 2px;-moz-border-radius: 2px;border-radius: 2px;-webkit-box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);-moz-box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);}</style>
<script type="text/javascript">ava_mode = "all";var cm_num = 5;var cm_desc = 13;var homepage = "http://blurrr4evablurr.blogspot.com/";
var cm_ava = new Array();cm_ava['openid'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['livej'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['wp'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['typepad'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['aim'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['url'] = "http://1.bp.blogspot.com/-eUjiOVpSBmw/TuZpNJ0w8-I/AAAAAAAAAbk/MQCBeyTefdI/s1600/user.png";cm_ava['anon'] = "http://1.bp.blogspot.com/-bCPKKy16aV4/TuZpM901nkI/AAAAAAAAAbQ/GEM1G_Nym_Y/s1600/anonymous.png";
</script><script src="http://javscript-code.googlecode.com/files/recent-comment-avt.js" type="text/javascript"></script>


done !

Tutorial letak recent comment yang canggih ! ada avatar



 dashboard-design-add gadget
 copy and paste code dibawah dalam html/javascript 
 ubah yang kaler kuning tu dengan link blog anda 


<style type="text/css">#recentcomment {width:98%;margin-left:5px;}img.recentcomment-avatar {background:#fff;float:right;padding:2px;margin:2px -2px 0px 0px;height:30px;width:30px;border:solid #ddd 1px;-webkit-border-radius: 2px;-moz-border-radius: 2px;border-radius: 2px;-webkit-box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);-moz-box-shadow: 1px 0px 0px rgba(0,0,0,0.3);box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);}td div.recentcomment-content a,td div.recentcomment-content a:hover{font-family: 'trebuchet ms';font-size:1.00em!important;color:#2C2929;text-decoration:none;}div.recentcomment-content{font-size:1.00em!important;text-decoration:none;line-height:1.45em;letter-spacing:0.03em;background: #fff;padding:4px;border:1px solid #ddd;-webkit-border-radius: 2px;-moz-border-radius: 2px;border-radius: 2px;-webkit-box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);-moz-box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);box-shadow: 0px 1px 0px rgba(0,0,0,0.3);}</style>
<script type="text/javascript">ava_mode = "all";var cm_num = 5;var cm_desc = 13;var homepage = "http://blurrr4evablurr.blogspot.com/";
var cm_ava = new Array();cm_ava['openid'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['livej'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['wp'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['typepad'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['aim'] = "http://3.bp.blogspot.com/-6kHTbPmPW6A/TuZpM4kzZCI/AAAAAAAAAbY/yNkCTBfl8IE/s1600/blogger.png";cm_ava['url'] = "http://1.bp.blogspot.com/-eUjiOVpSBmw/TuZpNJ0w8-I/AAAAAAAAAbk/MQCBeyTefdI/s1600/user.png";cm_ava['anon'] = "http://1.bp.blogspot.com/-bCPKKy16aV4/TuZpM901nkI/AAAAAAAAAbQ/GEM1G_Nym_Y/s1600/anonymous.png";
</script><script src="http://javscript-code.googlecode.com/files/recent-comment-avt.js" type="text/javascript"></script>


done !
 Pernah dengar produk-produk diatas ?

Ni adalah senarai harga yang anys tawarkan kepada anda *free postage !
MIRACLE TAB EX RM177
MIRACLE TAB XY RM177
MIRACLE TAB SOAP RM69
MIRACLE TAB HD GLOW ESSENCE RM78
VCO SOFTGEL RM37
VCO PURE OIL RM37
COLLAGEN     RM58

MIRACLE TAB EX+TAB SOAP+HD GLOW ESSENCE=320


 semua ini adalah harga termasuk postage !
berminat ? sila isi form di bawah dengan lengkap :)*serious buyer only
Jangan lupa singgah di Sweet Ribbon, my Mini Blogshop.. boleh beli barang lens dan make up comel2 ^_^





Name:




Email Address:




Address:




Tel. Number:




CATALYST PRODUCT




Collagen :




Tab Soap :




Tab EX :




HD Glow Essence :




Miracle Set ( Soap + EX + HD ) :




Any note you want to tell me ?





Soalan yang sering kali ditanya
Lepas isi form apa perlu buat ?
Tunggu email anda dibalas . Jika anda mahu dihubungi melalui facebook, sila tinggalkan link facebook anda di bahagian NOTE .
Saya dah beli la . macam mana ?
tak pe . kalau anda suka dgn harga yang anys tawarkan, next time boleh beli di sini .
Lepas bank in apa perlu buat ?
Alert waktu dan tarikh anda bank in. Sila simpan resit pembayaran.*penting
Lepas bank in berapa hari barang akan sampai?
once anda bank, barang dijangka sampai 1-3 hari , tidak lebih dan tidak kurang.
Harga masih boleh dirunding jika anda membeli 5 items ke atas :)





Untuk menyemak barang anda sudah sampai atau belum di kawasan anda , sila klik POS LAJU TRACKING

Harga Termurah untuk Miracle Tab dan Virgin Coconut Oil

January 6, 2012

 Pernah dengar produk-produk diatas ?

Ni adalah senarai harga yang anys tawarkan kepada anda *free postage !
MIRACLE TAB EX RM177
MIRACLE TAB XY RM177
MIRACLE TAB SOAP RM69
MIRACLE TAB HD GLOW ESSENCE RM78
VCO SOFTGEL RM37
VCO PURE OIL RM37
COLLAGEN     RM58

MIRACLE TAB EX+TAB SOAP+HD GLOW ESSENCE=320


 semua ini adalah harga termasuk postage !
berminat ? sila isi form di bawah dengan lengkap :)*serious buyer only
Jangan lupa singgah di Sweet Ribbon, my Mini Blogshop.. boleh beli barang lens dan make up comel2 ^_^





Name:




Email Address:




Address:




Tel. Number:




CATALYST PRODUCT




Collagen :




Tab Soap :




Tab EX :




HD Glow Essence :




Miracle Set ( Soap + EX + HD ) :




Any note you want to tell me ?





Soalan yang sering kali ditanya
Lepas isi form apa perlu buat ?
Tunggu email anda dibalas . Jika anda mahu dihubungi melalui facebook, sila tinggalkan link facebook anda di bahagian NOTE .
Saya dah beli la . macam mana ?
tak pe . kalau anda suka dgn harga yang anys tawarkan, next time boleh beli di sini .
Lepas bank in apa perlu buat ?
Alert waktu dan tarikh anda bank in. Sila simpan resit pembayaran.*penting
Lepas bank in berapa hari barang akan sampai?
once anda bank, barang dijangka sampai 1-3 hari , tidak lebih dan tidak kurang.
Harga masih boleh dirunding jika anda membeli 5 items ke atas :)





Untuk menyemak barang anda sudah sampai atau belum di kawasan anda , sila klik POS LAJU TRACKING
Tadaa ! so here you are . planning to booked an order to customize your blog into gorgueous one ? Lhaa , speaking rupenya , hehehe.

  1. Sila Isi Form dibawah dengan teliti .Saya lebih rela tidak menerima order anda daripada saya terpaksa pening2 sorang diri 
  2. Apa kes yang buat saya pening ? kes pelanggan yang serahkan segala2nya kepada saya. Tak salah pon guna idea saya ,*lagi saya suka . but well you know right , everyone has their own taste, own opinion , and own life .. 
  3. Saya tak nak bila saya penat2 design , itu ini tak mahu , ini tukar itu tak kena ,.sebab awak tak nyatakan awal2 what actually you want .kalau awak dah nyatakan , saya tersalah design , saya tak kisah sebab mmg pihak saya yang salah .. saya boleh re-design sepuluh kali .
  4. So please .. plan your dream blog template wisely , berpatutan dengan bajet anda . 
  5. Saya minta anda tidak malas untuk mengisi form ini dan mengisinya dengan sepenuh hati supaya sampai ke hati saya .heheh , 
  6. Terlalu serius ke tadi ? Cuma nak jadi sikit professional dalam pengurusan diri .. banyak yang menempah , banyak orang banyak ragam , banyak masa dihabiskan , risiko rabun high power dll . 
  7. Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim .. sila klik button di bawah untuk order

Tujuan saya dengan berjela2 soalan ni adalah untuk mendapat kepuasan anda , jika anda puas , saya juga puas . As You Know , saya tidak mementingkan kuantiti instead kualiti.. Untuk mendapatkan template yang berkualiti , saya memerlukan kerjasama anda .

Borang tempahan

Tadaa ! so here you are . planning to booked an order to customize your blog into gorgueous one ? Lhaa , speaking rupenya , hehehe.

  1. Sila Isi Form dibawah dengan teliti .Saya lebih rela tidak menerima order anda daripada saya terpaksa pening2 sorang diri 
  2. Apa kes yang buat saya pening ? kes pelanggan yang serahkan segala2nya kepada saya. Tak salah pon guna idea saya ,*lagi saya suka . but well you know right , everyone has their own taste, own opinion , and own life .. 
  3. Saya tak nak bila saya penat2 design , itu ini tak mahu , ini tukar itu tak kena ,.sebab awak tak nyatakan awal2 what actually you want .kalau awak dah nyatakan , saya tersalah design , saya tak kisah sebab mmg pihak saya yang salah .. saya boleh re-design sepuluh kali .
  4. So please .. plan your dream blog template wisely , berpatutan dengan bajet anda . 
  5. Saya minta anda tidak malas untuk mengisi form ini dan mengisinya dengan sepenuh hati supaya sampai ke hati saya .heheh , 
  6. Terlalu serius ke tadi ? Cuma nak jadi sikit professional dalam pengurusan diri .. banyak yang menempah , banyak orang banyak ragam , banyak masa dihabiskan , risiko rabun high power dll . 
  7. Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim .. sila klik button di bawah untuk order

Tujuan saya dengan berjela2 soalan ni adalah untuk mendapat kepuasan anda , jika anda puas , saya juga puas . As You Know , saya tidak mementingkan kuantiti instead kualiti.. Untuk mendapatkan template yang berkualiti , saya memerlukan kerjasama anda .

anys tag
http://wadayoora.blogspot.com
http://duniasyahirah.blogspot.com/
http://winkwinkwinky.blogspot.com/

Mega GA by Nemomimosh.


anys tag
http://wadayoora.blogspot.com
http://duniasyahirah.blogspot.com/
http://winkwinkwinky.blogspot.com/

itu adalah youtube player yang anys dah kecilkan ! terdapat pelbagai warna yang anys sediakan di sini , anys mmg dah edit siap2 bagi korang .. p ambik p .. jangan lepaskan peluang ! hee

dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste
tak payah letak tajuk


<div style='display:scroll; position:fixed;top:00px; left:5px;'>LETAK KOD YOUTUBE PLAYER ANDA </div>



contoh kod penuh


<div style='display:scroll; position:fixed;top:00px; left:5px;'><center><center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xF7819F&amp;color2=0xF7819F" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xF7819F&amp;color2=0xF7819F" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="28" height="25"></embed></object></center> </center></div>

kalau malas , ambil je kod penuh tu , tapi kaler pink lah . dah kalau nak tukar lagu , g sini ye

apa2 pun p sini lah

Tutorial letak floating youtube


itu adalah youtube player yang anys dah kecilkan ! terdapat pelbagai warna yang anys sediakan di sini , anys mmg dah edit siap2 bagi korang .. p ambik p .. jangan lepaskan peluang ! hee

dashboard-design-add gadget-html/javascript
copy code di bawah dan paste
tak payah letak tajuk


<div style='display:scroll; position:fixed;top:00px; left:5px;'>LETAK KOD YOUTUBE PLAYER ANDA </div>



contoh kod penuh


<div style='display:scroll; position:fixed;top:00px; left:5px;'><center><center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xF7819F&amp;color2=0xF7819F" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/toPKmqRsnNE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xF7819F&amp;color2=0xF7819F" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="28" height="25"></embed></object></center> </center></div>

kalau malas , ambil je kod penuh tu , tapi kaler pink lah . dah kalau nak tukar lagu , g sini ye

apa2 pun p sini lah

ha . macam kat atas tu . ala senang sangat . 
jom kita cuba

dashboard-design
di page element tu tekan add gadget-cari search box !

siap !

Tutorial letak search google di blog


ha . macam kat atas tu . ala senang sangat . 
jom kita cuba

dashboard-design
di page element tu tekan add gadget-cari search box !

siap !

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.