Entry FlashBack : Cosmoderm Shining up My Day!

January 28, 2014

Assalamualaikum .
Asal log in nuffnang je mesti terdetik nak buat entry pasal Cosmoderm , ini kerana cosmoderm adalah keyword yang agak tinggi menyumbang trafik ke blog ini ..


Makanyaa , disini Anis nak cerita balik macam mana Anis boleh terjebak dalam dunia Cosmo cosmo cosmoderm .^_^

*maaf penggunaan aku*

Nak dijadikan cerita, Mula-mula waktu aku jadi jurucakap Cosmoderm masih lagi muda. Rasanya adalah antara yang termuda . sebab masa tu baru habis SPM . Result pon belom dapat . Tup tup dipilih menjadi jurucakap Cosmoderm .


Dengan eksaitednya ,
Aku menjadi jurucakap Cosmoderm selama sebulan (seperti didalam kontrak)
Dan rewardnya atau gajinya , aku mendapat RM300 cash dan RM350 produk Cosmoderm.
Rezeki Allah tu maha besar kan ?

FYI, Aku, lepas SPM goyang kaki jee duduk rumah ngasuh adik , ayah tak bagi kerja part time n aku malas mintak :p

COSMODERM PRODUCTS WORTH RM350 inside ~ ~


Tak ingat dah macam mana boleh kenal Cosmoderm , tapi kalau tak silap , semuanya bermula dari blog. Aku ada terbaca entry seorang blogger and she said boleh ask for sample kalau nak , .

Zaman remeja tu , biasalahkan macam -macam berminat . Semua nak cuba .
So dengan kadar segera , aku terus roger-roger dengan pihak Cosmoderm dan aku mendapat satu set produk Cosmoderm for Oily Skin .



Disebabkan kulit aku ni nak jadi salah satu testimoni cosmoderm, so jerawat memang suka sangat bertapak waktu tu terutama sekali di bahagian dahi .
Aku mengambil langkah gentir untuk mencuba produk Cosmoderm ni , betul ke produk Malaysia ni bagus ?

Hari-hari pakai tak miss okay , and the result ......    puas hati . 
Kalau kulit muka anda jenis kering , sure lembab tiap-tiap pasni.
Kalau kulit muka berjerawat , insyallah beransur-ansur akan hilang .

model sementara Cosmoderm. Aku lantik diri sendiri. :P



Dalam beberapa hari lepas tu,
Tak tahu la macam mana , kenapa , bila , ... tetiba aku dapat email dari Cosmoderm,.
Pihak mereka melamar diri aku yang mentah lagi tak tahu pape. (merendah diri kejap,even dah memang rendah)
Dalam email tu siap diattach contract lagi .. perlu sains, pastu scan,pastu hantar kepada mereka semula.


Alah !!

 Mcam mana ni , tak reti nak scan . Noob kan ? ngeee
Selepas aku menceritakan masalah aku yang tak reti scan tu , aku mintak .. untuk hantar borang yang aku dah sains tu melalui gambar sahaja ,dan pihak Cosmoderm setuju . yeay

Lepas sains contract je , terus aku gigih hari-hari update .
Takde la hari-hari tapi sekerap and seperam yang mungkin sebab nak pasti setiap entri ada trafik.
Cuma nak Orang baca and orang tahu pasal produk Cosmoderm nih ! Lagipun masa tu produk ni masih baby ..

Contract ni mudah je taw , seminggu at least kena buat dua entri pasal produk Cosmoderm.
 Tapi tak tahu la syaitan ke iblis hasut aku sampai nak update blog malas gila .
Somehow,aku berjaya paksa diri aku untuk TAIP AND PUBLISH ENTRY !!!!!




Banyak gila aku dapat dalam kotak RM350 worth tu taw . sampaikan aku guna , aku buat giveaway,aku bagi mak aku pakai, tak habis-habis lagiiii tawww ..Sapa nak angkat tangan pleasseeeee ...huhu ..

Sampaikan mak i oll sekarang ni asek cakap , pakai pencuci muka cosmoderm ni  kulit tak berjerawat .
Berkali-kali dia ulang , maybe nak suruh beli lagi satu untuk dia kot . hihi

Good News for Jerawat Residents , Cosmoderm is the best choice you can ever made .

Well done Cosmoderm . Trusted brand for Sensitive Skin , ! Bab harga tak ada lah mahal , mampu milik :D

Makanya,jika anda mengalami masalah kulit , sama ada sensitif, berminyak, kering mahupun berjerawat ,cubalah Cosmoderm. (gaya cakap dalam TV3)

**Sebelum beli produk ni , u oll boleh tanya dan rujuk pakar mereka di facebook dahulu :D***

Terima kasih sudi baca ^__^"


You may interested with this

25 comments

  1. Hi Nys!

    Thank you for your sweet comment!

    I have never tried cosmoderm in the past and it looks like i'm on my way to googling these products up!

    ReplyDelete
  2. Hi @herroyalbleakness.
    Welcome :) hehe

    Yeah since it is new brand in market.hope you found out something interesting .

    ReplyDelete
  3. Wah..akak nak..dah angkat tangan ni penat,,x de orang nampak..ngee..
    Salam kenal dan follow here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. . jangan turunkan tangan . nanti anis buat giveaway jgn lupa join utk dpt produk. hekeke

      Delete
  4. Wah.. Nice entry.
    Kat mana nak dapatkan produk ni? Ada dijual di Watsons or Guardian tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you fatin liyana. hehe
      Gurdian . kalau online pon boleh !

      Delete
  5. Assalamualaikum dan salam singgah sini...best jgk entri ni...tahniah kat adik...semoga bertambah-tambah rezeki adik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..thank youu .
      amin. semoga rezeki kita sama2 akn lebih murah.

      Delete
  6. wahhh muda2 dah sign2 kontrak ni. hihi bestnya dapat barang cosmoderm,nak satuuuuuuuuu :b

    sekarang ni mmg tengah guna yg foundation dia tu,sangat2 best kan. love it to the bits! :)

    anyway,salam kenal,first time singgah sini. comel je blog dengan background music ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii. kan... sekarang baru rasa nak taip entri ..
      kiki.oh really? anis dapat jugak foundation dia tp anis tak pakai lagi.

      insyallah nanti nak cuba and review sekali ♥

      salam perkenalan. huhu. thankssss

      Delete
  7. Akk fes time dengar ni... Ketinggalan betul ...hhee.... Akk skang ni pakai cleanser je.... Yg lain2 tu malas sikit....

    ReplyDelete
  8. wah model cosmoderm la ni..pewit..cantik kulit..berseri2
    Jom berkongsi Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

    ReplyDelete
  9. @msredcheesecake

    hehe , anis pon malas gak . krim malam tu gagah jeee :D

    ReplyDelete
  10. @yumida
    haha , berseri-seri ke ?
    tak tipu nih ?
    thank youu . ahakss

    ReplyDelete
  11. lelaki boleh pakai tak produk ni? :D

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.