Org pertama cipta telefon ? Alexander Graham Bell .. 

kalau org pertama tulis bismillah ??????? kalau anak-anak tanya kepada ibubapa..terkebil2 nak jawab ni!.. simpan nota ini.
      30 ORANG YANG
PERTAMA DALAM ISLAM
---------------------------------
1. Orang yang pertama menulis Bismillah : Nabi Sulaiman AS.
2. Orang yang pertama minum air zamzam :
Nabi Ismail AS.
3. Orang yang pertama berkhatan :
   Nabi Ibrahim AS
4. Orang yang pertama diberikan pakaian pada
hari qiamat : 
    Nabi Ibrahim AS.
5. Orang yang pertama dipanggil oleh Allah
pada hari qiamat :     
     Nabi Adam AS.
6. Orang yang pertama mengerjakan saie antara Safa & Marwah :
  Sayyidatina Hajar 
7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari
qiamat :
Nabi Muhammad SAW.
8. Orang yang pertama menjadi khalifah Islam :
Abu Bakar As Siddiq RA.
9. Orang yang pertama menggunakan tarikh
hijrah :
Umar bin Al-Khattab 
10. Orang yang pertama meletakkan jawatan khalifah
dalam Islam : 
Al-Hasan bin Ali RA.
11. Orang yang pertama menyusukan Nabi Muhammad SAW :
Thuwaibah RA.
12. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan lelaki : 
Al-Harith bin Abi Halah 
13. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan wanita : 
Sumayyah binti Khabbat 
14. Orang yang pertama menulis hadis di dalam kitab /
lembaran : 
Abdullah bin Amru bin Al-Ash 
15. Orang yang pertama memanah dalam perjuangan
fisabilillah : 
Saad bin Abi Waqqas 
16. Orang yang pertama menjadi muazzin dan
melaungkan adzan: Bilal bin Rabah 
17. Orang yang pertama sembahyang dengan Rasulullah SAW : 
Ali bin Abi Tholib 
18. Orang yang pertama membuat minbar masjid Nabi
SAW : 
Tamim Ad-dary 
19. Orang yang pertama menghunus
pedang dalam
perjuangan fisabilillah : Az-Zubair bin Al-
Awwam 
20. Orang yang pertama menulis sirah Nabi Muhammad SAW : Ibban bin Othman bin Affan 
21. Orang yang pertama beriman dengan Nabi
SAW :
Khadijah bt Khuwailid.
22. Orang yang pertama mengasaskan usul fiqh : 
Imam Syafei RH.
23. Orang yang pertama membina penjara dalam Islam:
Ali bin Abi Tholib 
24. Orang yang pertama menjadi raja dalam Islam :
Muawiyah bin Abi Sufyan 
25. Orang yang pertama membuat
perpustakaan awam
Harun Ar-Rasyid 
26. Orang yang pertama mengadakan baitulmal : Umar
Al-Khattab 
27. Orang yang pertama menghafal Al-Qur'an selepas
Rasulullah SAW : 
Ali bn Abi Tholib 
28. Orang yang pertama membina menara di Masjidil
Haram Mekah:
Khalifah Abu Ja'far Al-Mansur
29. Orang yang pertama digelar Al-Muqry :
Mus'ab bin Umair 
30. Orang yang pertama masuk ke dalam syurga : 
Nabi Muhammad SAW.


✔ Rugilah klu tidak SHARE sbab ianya 1 peluang dakwah yg MUDAH kenali Islam kita. 👍

#copypastewhatsapp

Islamic sharing: Orang pertama....

April 29, 2015



Org pertama cipta telefon ? Alexander Graham Bell .. 

kalau org pertama tulis bismillah ??????? kalau anak-anak tanya kepada ibubapa..terkebil2 nak jawab ni!.. simpan nota ini.
      30 ORANG YANG
PERTAMA DALAM ISLAM
---------------------------------
1. Orang yang pertama menulis Bismillah : Nabi Sulaiman AS.
2. Orang yang pertama minum air zamzam :
Nabi Ismail AS.
3. Orang yang pertama berkhatan :
   Nabi Ibrahim AS
4. Orang yang pertama diberikan pakaian pada
hari qiamat : 
    Nabi Ibrahim AS.
5. Orang yang pertama dipanggil oleh Allah
pada hari qiamat :     
     Nabi Adam AS.
6. Orang yang pertama mengerjakan saie antara Safa & Marwah :
  Sayyidatina Hajar 
7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari
qiamat :
Nabi Muhammad SAW.
8. Orang yang pertama menjadi khalifah Islam :
Abu Bakar As Siddiq RA.
9. Orang yang pertama menggunakan tarikh
hijrah :
Umar bin Al-Khattab 
10. Orang yang pertama meletakkan jawatan khalifah
dalam Islam : 
Al-Hasan bin Ali RA.
11. Orang yang pertama menyusukan Nabi Muhammad SAW :
Thuwaibah RA.
12. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan lelaki : 
Al-Harith bin Abi Halah 
13. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari kalangan wanita : 
Sumayyah binti Khabbat 
14. Orang yang pertama menulis hadis di dalam kitab /
lembaran : 
Abdullah bin Amru bin Al-Ash 
15. Orang yang pertama memanah dalam perjuangan
fisabilillah : 
Saad bin Abi Waqqas 
16. Orang yang pertama menjadi muazzin dan
melaungkan adzan: Bilal bin Rabah 
17. Orang yang pertama sembahyang dengan Rasulullah SAW : 
Ali bin Abi Tholib 
18. Orang yang pertama membuat minbar masjid Nabi
SAW : 
Tamim Ad-dary 
19. Orang yang pertama menghunus
pedang dalam
perjuangan fisabilillah : Az-Zubair bin Al-
Awwam 
20. Orang yang pertama menulis sirah Nabi Muhammad SAW : Ibban bin Othman bin Affan 
21. Orang yang pertama beriman dengan Nabi
SAW :
Khadijah bt Khuwailid.
22. Orang yang pertama mengasaskan usul fiqh : 
Imam Syafei RH.
23. Orang yang pertama membina penjara dalam Islam:
Ali bin Abi Tholib 
24. Orang yang pertama menjadi raja dalam Islam :
Muawiyah bin Abi Sufyan 
25. Orang yang pertama membuat
perpustakaan awam
Harun Ar-Rasyid 
26. Orang yang pertama mengadakan baitulmal : Umar
Al-Khattab 
27. Orang yang pertama menghafal Al-Qur'an selepas
Rasulullah SAW : 
Ali bn Abi Tholib 
28. Orang yang pertama membina menara di Masjidil
Haram Mekah:
Khalifah Abu Ja'far Al-Mansur
29. Orang yang pertama digelar Al-Muqry :
Mus'ab bin Umair 
30. Orang yang pertama masuk ke dalam syurga : 
Nabi Muhammad SAW.


✔ Rugilah klu tidak SHARE sbab ianya 1 peluang dakwah yg MUDAH kenali Islam kita. 👍

#copypastewhatsapp

Assalamualaikum.
Mula-mula gilakan Iphone, dah dapat Iphone, sekarang ni ada hati nak memiliki Mac Book pula. haih dunia dunia.

Oleh sebab laptop yang ku miliki sekarang ini mula kecoh, aku mula pasang niat nak beli laptop baru. tapi macam masih belum kukuh alasan aku untuk beli laptop baru.. sedangkan laptop lama menangis-nangis memikirkan,mengapa mahu buang ia, sedangkan ianya masih boleh digunakan seperti biasa , cuma................


1. Lembab
Selalu sangat unresponding terjadi. Bukan 'selalu',malah wajib terjadi.
Kalau buka internet,tak boleh buka banyak tab terutamanya blog.. Sedihnya sebagai seorang blogger yang mempunyai azam yang tinggi untuk bergiat aktif dan update selalu .
Bila laptop lembab,kesimpulannya tak bolehlah blogwalking,dah lama aku tak blogwalking disebabkan dibelenggu oleh masalah laptop lembab ni.
Lepas tu,bila buka banyak web, web itu akan stuck dan keluarlah satu pesanan yang sangat annoying iaitu "plugin unresponsive" wait/kill page
Lembab je takpe. ni tambah dengan stuck pula ,memang berangin la!

kadang-kadang tak boleh klik apa pon . kena tunggu dengan penuh kesabaran. Lepas tu baru boleh tekan seperti biasa.

Bukan masalah dengan internet sahaja, bahkan nak buka benda-benda dalam laptop tu pun boleh stuck. poyo punya laptop. but sometimes its working damn well and fast..  hmm ni buat saya lagi sayang awak

2. Battery life 8 minit
Kalau pegang laptop,taksah kalau tak temankan dengan charger.
Dah la laptop berat,+charger berat
kalau black out, mesti satu kerja pun tak boleh buat ;(
tapi ni boleh solve kan, beli je la battery baru

3.Cursor lari
Ada jugak macam ni, kadang-kadang terlebih laju dan sensitif.
Tekan apa pon tak kena. Memang minta penampooo !!
(ni problem solved for now) 



Mari dengar apa yang aku nak buat dengan MacBook pula

Angan-angan melangit. Sebagai seorang insan yang suka berangan,ini adalah perkara biasa.
Tetapi sebolehnya,mahu aku jadikan angan-angan itu sebagai impian, seterusnya kenyataan.

Kalau aku dapat memiliki sebuah MacBook sekarang ni, aku memang nak blogwalking sepuas-puasnya.Aku akan buka balik segmen yang pernah aku anjurkan suatu ketika dulu dan aku akan balas kesemua kunjungan(tidak dapat aku tunaikan sekarang ini dek laptop yang tak memberi keizinan). Aku akan leave a message,either dekat shoutbox atau comment dekat entry, dan follow mereka semua.
Done build up a network


Lepas tu aku nak tukar design blog, semua lebih simple tapi effective.
Kerja memdesign pun jadi lebih mudah dan cepat bila laptop laju ;)


Lepas tu aku nak jadi pengomen tegar blog-blog yang selalu singgah di blog aku ;) yang tak selalu singgah pon nak jadi pengomen tegar jugak . hehe
done build a relationship

Lepas tu nak isi blog ni dengan usefull information. Any information lah that others would seek for.
of cos update entry kena selalu. ngeheee

and last but not least, i think you guys know that I was into youtube.. editing would be so much easier and mpre interesting using Macbook imovie. Edit the video in my iphone is so much handy and convenient but I am having shortage of memory. 16gb ja la kata kan .. hmmm, (I'm quite regret about it.)  but it's okay , there's always a solution(s) for a problem...

that's it. Berbaloikah Rm4k-7k untul benda-benda ni sahaja?
emmmmmmmmmmmmm. kena kumpul duit nuffnang lah jawabnya. hee
tapiiiii , duit Nuffnang yang baru baru ni dapat dah habis.. heheeeee

anyone pengguna Macbook kat sini ? pro or air ? is it working well ? anything that bother u about macbook ?

anyway, i don't think i would buy brand new after keep scrolling mudah.my  hell everyday :) why spend a lot more money if you can get the same function but cheaper option..

Why I want a MacBook

April 26, 2015


Assalamualaikum.
Mula-mula gilakan Iphone, dah dapat Iphone, sekarang ni ada hati nak memiliki Mac Book pula. haih dunia dunia.

Oleh sebab laptop yang ku miliki sekarang ini mula kecoh, aku mula pasang niat nak beli laptop baru. tapi macam masih belum kukuh alasan aku untuk beli laptop baru.. sedangkan laptop lama menangis-nangis memikirkan,mengapa mahu buang ia, sedangkan ianya masih boleh digunakan seperti biasa , cuma................


1. Lembab
Selalu sangat unresponding terjadi. Bukan 'selalu',malah wajib terjadi.
Kalau buka internet,tak boleh buka banyak tab terutamanya blog.. Sedihnya sebagai seorang blogger yang mempunyai azam yang tinggi untuk bergiat aktif dan update selalu .
Bila laptop lembab,kesimpulannya tak bolehlah blogwalking,dah lama aku tak blogwalking disebabkan dibelenggu oleh masalah laptop lembab ni.
Lepas tu,bila buka banyak web, web itu akan stuck dan keluarlah satu pesanan yang sangat annoying iaitu "plugin unresponsive" wait/kill page
Lembab je takpe. ni tambah dengan stuck pula ,memang berangin la!

kadang-kadang tak boleh klik apa pon . kena tunggu dengan penuh kesabaran. Lepas tu baru boleh tekan seperti biasa.

Bukan masalah dengan internet sahaja, bahkan nak buka benda-benda dalam laptop tu pun boleh stuck. poyo punya laptop. but sometimes its working damn well and fast..  hmm ni buat saya lagi sayang awak

2. Battery life 8 minit
Kalau pegang laptop,taksah kalau tak temankan dengan charger.
Dah la laptop berat,+charger berat
kalau black out, mesti satu kerja pun tak boleh buat ;(
tapi ni boleh solve kan, beli je la battery baru

3.Cursor lari
Ada jugak macam ni, kadang-kadang terlebih laju dan sensitif.
Tekan apa pon tak kena. Memang minta penampooo !!
(ni problem solved for now) 



Mari dengar apa yang aku nak buat dengan MacBook pula

Angan-angan melangit. Sebagai seorang insan yang suka berangan,ini adalah perkara biasa.
Tetapi sebolehnya,mahu aku jadikan angan-angan itu sebagai impian, seterusnya kenyataan.

Kalau aku dapat memiliki sebuah MacBook sekarang ni, aku memang nak blogwalking sepuas-puasnya.Aku akan buka balik segmen yang pernah aku anjurkan suatu ketika dulu dan aku akan balas kesemua kunjungan(tidak dapat aku tunaikan sekarang ini dek laptop yang tak memberi keizinan). Aku akan leave a message,either dekat shoutbox atau comment dekat entry, dan follow mereka semua.
Done build up a network


Lepas tu aku nak tukar design blog, semua lebih simple tapi effective.
Kerja memdesign pun jadi lebih mudah dan cepat bila laptop laju ;)


Lepas tu aku nak jadi pengomen tegar blog-blog yang selalu singgah di blog aku ;) yang tak selalu singgah pon nak jadi pengomen tegar jugak . hehe
done build a relationship

Lepas tu nak isi blog ni dengan usefull information. Any information lah that others would seek for.
of cos update entry kena selalu. ngeheee

and last but not least, i think you guys know that I was into youtube.. editing would be so much easier and mpre interesting using Macbook imovie. Edit the video in my iphone is so much handy and convenient but I am having shortage of memory. 16gb ja la kata kan .. hmmm, (I'm quite regret about it.)  but it's okay , there's always a solution(s) for a problem...

that's it. Berbaloikah Rm4k-7k untul benda-benda ni sahaja?
emmmmmmmmmmmmm. kena kumpul duit nuffnang lah jawabnya. hee
tapiiiii , duit Nuffnang yang baru baru ni dapat dah habis.. heheeeee

anyone pengguna Macbook kat sini ? pro or air ? is it working well ? anything that bother u about macbook ?

anyway, i don't think i would buy brand new after keep scrolling mudah.my  hell everyday :) why spend a lot more money if you can get the same function but cheaper option..
Rasa macam first and last ja makan n minum dekat espresso lab ni. heheeee
nak tahu kenapa ?? 
continue reading .... 

Kawan aku la yang ajak makan espresso lab ni .. sebelum ni ragu ragu sama ada halal atau tak makanan kat sini , sebab ada orang cakap ada alcohol . then kawan aku cakap, halal je , ada certificate and ada kawan-kawan dia pakat makan kat sini sebelum ni dan dorang sangat recommend. sebab tu la dia beria-ria sangat nak pergi . emmm , aku macam malas je nak makan kat sini sebab tengah jimat duit. sebab kawan aku ni siap tarik-tarik beg aku macam budak-budak nak makan kat sini , aku pun follow je lah . tapi dengan syarat kena belanja~~ haha!! and he said yes! so JOM MAKAN !!

Sampai ja kat espresso lab ni, Perut aku ada la lapar sikit, dan aku mencari makanan yang berat sikit untuk diisi. Rupa-rupanya dekat espresso lab sini cuma ada roti, donut, dan kek sahaja. tapi variety flavour lah. Sebabkan orang nak belanja, so aku cari makanan murah-murah je. 
Kek nampak sedap, tapi yang kitorang nak tu, waiter tu mention ada alcohol, fuh . thanks god for mentioning .. Harga kek dia lebih mahal dari kek secret recipe. I guess because of the alcohol??

ok, so aku try croissant dia ja.. tu macam dalam gambar kat atas tu dan ada satu jenis lagi, tapi aku tak sempat nak ambil gambar.. roti berlari masuk dalam perut cepat sangat. Lapo kot ! tadi lapar sikit ja , lepas tunggu dia potong semua jadi betul betul lapar.
Aku ambil croissant inti sosej dan inti chocolate

Verdict : dua dua roti yang aku ambil tu sedap ja. tapi aku dalam prefer yang inti sosej. sedap rasa lagi best, ada manis masin dia tu. Coklet pun ok .. tapi kalau lagi banyak melting coklat dalam roti tu mesti lagi sedap .. roti dia rapuh dan ada rasa susu serbuk sikit sikit. 

Overal rate : 3.5 , but still kalau boleh nak lagi. 

Harga roti : RM6 each

We also ordered chocholate drink.. Sedap !! Tapi mahal . RM16 . kira high standard drink la kot. Never repurchase sebab price tuuu. tunggu la kaya sikit kot. 
this is my friend that treated me !  Thank you boss.,
tak sangka roti x 3 plus chocolate drink x 2 would cost RM50.  But anyways, pasni aku kena belanja dia plak . heheee

Thank you for reading dear friends ! Muah :)

Ipoh Food Hunting : Espresso Lab

April 25, 2015

Rasa macam first and last ja makan n minum dekat espresso lab ni. heheeee
nak tahu kenapa ?? 
continue reading .... 

Kawan aku la yang ajak makan espresso lab ni .. sebelum ni ragu ragu sama ada halal atau tak makanan kat sini , sebab ada orang cakap ada alcohol . then kawan aku cakap, halal je , ada certificate and ada kawan-kawan dia pakat makan kat sini sebelum ni dan dorang sangat recommend. sebab tu la dia beria-ria sangat nak pergi . emmm , aku macam malas je nak makan kat sini sebab tengah jimat duit. sebab kawan aku ni siap tarik-tarik beg aku macam budak-budak nak makan kat sini , aku pun follow je lah . tapi dengan syarat kena belanja~~ haha!! and he said yes! so JOM MAKAN !!

Sampai ja kat espresso lab ni, Perut aku ada la lapar sikit, dan aku mencari makanan yang berat sikit untuk diisi. Rupa-rupanya dekat espresso lab sini cuma ada roti, donut, dan kek sahaja. tapi variety flavour lah. Sebabkan orang nak belanja, so aku cari makanan murah-murah je. 
Kek nampak sedap, tapi yang kitorang nak tu, waiter tu mention ada alcohol, fuh . thanks god for mentioning .. Harga kek dia lebih mahal dari kek secret recipe. I guess because of the alcohol??

ok, so aku try croissant dia ja.. tu macam dalam gambar kat atas tu dan ada satu jenis lagi, tapi aku tak sempat nak ambil gambar.. roti berlari masuk dalam perut cepat sangat. Lapo kot ! tadi lapar sikit ja , lepas tunggu dia potong semua jadi betul betul lapar.
Aku ambil croissant inti sosej dan inti chocolate

Verdict : dua dua roti yang aku ambil tu sedap ja. tapi aku dalam prefer yang inti sosej. sedap rasa lagi best, ada manis masin dia tu. Coklet pun ok .. tapi kalau lagi banyak melting coklat dalam roti tu mesti lagi sedap .. roti dia rapuh dan ada rasa susu serbuk sikit sikit. 

Overal rate : 3.5 , but still kalau boleh nak lagi. 

Harga roti : RM6 each

We also ordered chocholate drink.. Sedap !! Tapi mahal . RM16 . kira high standard drink la kot. Never repurchase sebab price tuuu. tunggu la kaya sikit kot. 
this is my friend that treated me !  Thank you boss.,
tak sangka roti x 3 plus chocolate drink x 2 would cost RM50.  But anyways, pasni aku kena belanja dia plak . heheee

Thank you for reading dear friends ! Muah :)
Hello everyone . I'm apologize for being such a lazy and busy girl recently.
Sorry for delay. I've been very very busy and so much thing has happened.
But now, I got time to relax and settle down what I have to settle .
I got a long list of things to do. Hopefully the positive and hardworking gene will be working well and properly so that I can make more posts after this. For your information , this is the winner for contest that was carried out in youtube. I have selected the winner for long ago but the only thing I need to do this , make a post. and I literally failed. When I got time, I forget and that was the way how this post only get out today,

Finally, i can make it ! and I am so excited to announce the winner. The prize i think you already know. but if you didn't, you may check them out in my video. I'm going to put them down below.

So, have you watch ?

Drumroll for the winner pleaseeeee !
This girl is so lucky ! She get a set of nice perfume and other extras.

and the winner goes to...........................................................

athira halim
*********************************************************************************

Congratulation !! I already notify you in youtube by sending a private message. Do check them out quickly because I am so excited to post them to you and make you happy :D

For those who does win , it's okay. I will do more giveaway after this(insyallah) and you can try your luck again :) who know you will be the next winner to receive free bunch of things ^__________^ by the way, thank you so much for participating. I do appreciate all of you.

Love, Anys

The winner ~~

April 23, 2015

Hello everyone . I'm apologize for being such a lazy and busy girl recently.
Sorry for delay. I've been very very busy and so much thing has happened.
But now, I got time to relax and settle down what I have to settle .
I got a long list of things to do. Hopefully the positive and hardworking gene will be working well and properly so that I can make more posts after this. For your information , this is the winner for contest that was carried out in youtube. I have selected the winner for long ago but the only thing I need to do this , make a post. and I literally failed. When I got time, I forget and that was the way how this post only get out today,

Finally, i can make it ! and I am so excited to announce the winner. The prize i think you already know. but if you didn't, you may check them out in my video. I'm going to put them down below.

So, have you watch ?

Drumroll for the winner pleaseeeee !
This girl is so lucky ! She get a set of nice perfume and other extras.

and the winner goes to...........................................................

athira halim
*********************************************************************************

Congratulation !! I already notify you in youtube by sending a private message. Do check them out quickly because I am so excited to post them to you and make you happy :D

For those who does win , it's okay. I will do more giveaway after this(insyallah) and you can try your luck again :) who know you will be the next winner to receive free bunch of things ^__________^ by the way, thank you so much for participating. I do appreciate all of you.

Love, Anys


Look at this awesome packaging! Yayyy! Another gift from boyfriend ****opppsss****

Hye everyone . I am back with another review. ! I am so excited for this.But this time, it is neither a make up nor a skincare product. Don't be suprised I am reviewing hair care product (L'oreal Total Repair (5) Shampoo and Conditioner) , I won't show my hair of course , but I will share to you my experience and feeling about it.

Even though, we as a muslim needs to wear hijab, but I personally think that our hair is still our priority. You know that our hair can totally affect our personality and apperance. If you keep scratching your head like crazy because of dandruffs, people will look at you as a messy unsophisticated person. Same goes to when you have hair loss problem , and damage hair that eventually will create more problems to your hair.


Look at what in here ! Two little life savior been tight up with cute ribbon..So sexy mexy in red!
My daily shampoo is almost finished, so this two guys come in a right time.Yayyy

L'oreal Total Repair (5) range is specifically formulated for damaged hair, repairing and making it stronger and softer. It is for repairing powered with new active LAK1000 that can penetrate up to 10 layers deep of hair . It helps to reinforce damaged hair and strengthen hair fiber. On surface, the CERAMIDE a replica of hair's natural cement helps fill external cracks. So it's good to combats 1) breakage 2) dryness 3) dullness 4) coarseness and 5) split-end . The power of FIVE :)

L'oreal Total Repair 5 Shampoo
This shampoo smells amazing. It has fresh floral, watery and musky scent. I love the smells when I am using it but it become less scented after the wash . Anyway, my hair still smells good when I try to sniff it :D

L'oreal Total Repair 5 Conditioner

Damn Soft. The first words that come out from my mouth when washing my hair from this conditioner.. It feels so good and great .I am  happy to say that my hair loss problem was reduced after using both shampoo and conditioner. I didn't know why it sorted out so fast. and quite suprised, because this shampoo does not claim to reduce hair loss . ^?^

Both are 170ml


Like : After a week trying this product, I can really say that I am satisfied with the result. My hair wasn't tangled and it was soft and straight just like that even without comb my hair. I really really love this products! Now I already know why my friend's hair is always smooth,shiny and straight all the time.. she use Loreal too ! 

Dislike :  So far I just love the shampoo and conditioner.

Last but not least , I want to thank to Lion&lion for sending me this products,  I am very grateful for having another quality products from you . You guys are awesome! I always love how you wrapped and packed the products that you want to give. It feels like I was receiving a present from someone special. You guys are such a sweetheart ! Thank you again , Much love ! Muah !

Xoxo,
Anys

L'oreal Total Repair (5) Shampoo and Conditioner

April 14, 2015


Look at this awesome packaging! Yayyy! Another gift from boyfriend ****opppsss****

Hye everyone . I am back with another review. ! I am so excited for this.But this time, it is neither a make up nor a skincare product. Don't be suprised I am reviewing hair care product (L'oreal Total Repair (5) Shampoo and Conditioner) , I won't show my hair of course , but I will share to you my experience and feeling about it.

Even though, we as a muslim needs to wear hijab, but I personally think that our hair is still our priority. You know that our hair can totally affect our personality and apperance. If you keep scratching your head like crazy because of dandruffs, people will look at you as a messy unsophisticated person. Same goes to when you have hair loss problem , and damage hair that eventually will create more problems to your hair.


Look at what in here ! Two little life savior been tight up with cute ribbon..So sexy mexy in red!
My daily shampoo is almost finished, so this two guys come in a right time.Yayyy

L'oreal Total Repair (5) range is specifically formulated for damaged hair, repairing and making it stronger and softer. It is for repairing powered with new active LAK1000 that can penetrate up to 10 layers deep of hair . It helps to reinforce damaged hair and strengthen hair fiber. On surface, the CERAMIDE a replica of hair's natural cement helps fill external cracks. So it's good to combats 1) breakage 2) dryness 3) dullness 4) coarseness and 5) split-end . The power of FIVE :)

L'oreal Total Repair 5 Shampoo
This shampoo smells amazing. It has fresh floral, watery and musky scent. I love the smells when I am using it but it become less scented after the wash . Anyway, my hair still smells good when I try to sniff it :D

L'oreal Total Repair 5 Conditioner

Damn Soft. The first words that come out from my mouth when washing my hair from this conditioner.. It feels so good and great .I am  happy to say that my hair loss problem was reduced after using both shampoo and conditioner. I didn't know why it sorted out so fast. and quite suprised, because this shampoo does not claim to reduce hair loss . ^?^

Both are 170ml


Like : After a week trying this product, I can really say that I am satisfied with the result. My hair wasn't tangled and it was soft and straight just like that even without comb my hair. I really really love this products! Now I already know why my friend's hair is always smooth,shiny and straight all the time.. she use Loreal too ! 

Dislike :  So far I just love the shampoo and conditioner.

Last but not least , I want to thank to Lion&lion for sending me this products,  I am very grateful for having another quality products from you . You guys are awesome! I always love how you wrapped and packed the products that you want to give. It feels like I was receiving a present from someone special. You guys are such a sweetheart ! Thank you again , Much love ! Muah !

Xoxo,
Anys

Too fragile. That's me.. 

I don't know what to share but I really sad when I saw the name of the three winners of the Nuffnang Make Your Dream Smile Come True. I feel sad that I couldn't be one of them. I really wanted to have them too! ;(

Been waiting for a congratulation email these two days. But never got one. Now i know. I am not the winners. But hey, that's okay. Let's be realistic. This is not the end of the world! Don't just share sadness! Shares happiness too!! 

So for this month, i have received a few gifts from people in the internet! Thank you so much! This is one of the happiness that I could share with you. i am happy and I hope you're also happy reading this ! 




I really feel like crying

April 9, 2015

Too fragile. That's me.. 

I don't know what to share but I really sad when I saw the name of the three winners of the Nuffnang Make Your Dream Smile Come True. I feel sad that I couldn't be one of them. I really wanted to have them too! ;(

Been waiting for a congratulation email these two days. But never got one. Now i know. I am not the winners. But hey, that's okay. Let's be realistic. This is not the end of the world! Don't just share sadness! Shares happiness too!! 

So for this month, i have received a few gifts from people in the internet! Thank you so much! This is one of the happiness that I could share with you. i am happy and I hope you're also happy reading this ! 




I'm on packing process right now.. I have two reasons for packing this time. Usually it was only one reason,going back to hometown for only two days or the most longest was a week:)  and actually I didn't really pack. 

But this time, it is different. Just saying, I'm going to go Indonesia this mid April!!!! I am so excited ! I can't really wait anymore! Insyallah, hope everything would be alright.

I have a lot of plans! One of them is to vlog! Hehe . Just to share with you..i love watching other people's vlogs , so I thought I would do one which is my one version ❤️
Take the luggage out after it has been 2 years hibernated under my bed.
I'm glad it was still in good condition, the wheel and the holder are still good, and it is actually not even mine. It is my aunt luggage.. I can guarantee it it more than 8 years. 3 years with me. A few years with my mom, and the rest is bundarkan je. Coz my aunt love to travel, so I thought she already bought new lugagge. 

Talking about luggage, I love Zoella luggage! It was petit yet pretty! But i know it's pretty expensive , coz it's from Ted Baker, and Zoella is rich, just like that~ wee (sounds envy) 

I don't what to pack actually, I don't know which clothes would I brought. Basically I will be at Indonesia for 6 days and 5 nights *whoop whopp*

So what I have pack? 
Make up.. 
A novel, (back up in plane)

Boyfriend tee





Packing, bye.

April 3, 2015

I'm on packing process right now.. I have two reasons for packing this time. Usually it was only one reason,going back to hometown for only two days or the most longest was a week:)  and actually I didn't really pack. 

But this time, it is different. Just saying, I'm going to go Indonesia this mid April!!!! I am so excited ! I can't really wait anymore! Insyallah, hope everything would be alright.

I have a lot of plans! One of them is to vlog! Hehe . Just to share with you..i love watching other people's vlogs , so I thought I would do one which is my one version ❤️
Take the luggage out after it has been 2 years hibernated under my bed.
I'm glad it was still in good condition, the wheel and the holder are still good, and it is actually not even mine. It is my aunt luggage.. I can guarantee it it more than 8 years. 3 years with me. A few years with my mom, and the rest is bundarkan je. Coz my aunt love to travel, so I thought she already bought new lugagge. 

Talking about luggage, I love Zoella luggage! It was petit yet pretty! But i know it's pretty expensive , coz it's from Ted Baker, and Zoella is rich, just like that~ wee (sounds envy) 

I don't what to pack actually, I don't know which clothes would I brought. Basically I will be at Indonesia for 6 days and 5 nights *whoop whopp*

So what I have pack? 
Make up.. 
A novel, (back up in plane)

Boyfriend tee





Hello guys! These few weeks was very tough for me. I have to stay up until late night. I have to only eat, sleep and dream with books. Lots of thick medical books. To be honest, it was a book, it was lecture but very thick! 
Though I was getting ready for the exam, but a selfie is a must :)
Chill' in with watermelon juice! Get my skin healthy! 
But exam stress spoiled it all, there are small multiple acnes at my forehead right now。hope it get lost as quick as possible.  

Done with the exam, tomorrow is the result. I don't expect I gonna be in good ranking again bcoz I had literally did the worse this time! 

Good news is I got holidays after the massive exam!! 1 month and a half,plan to go Indonesia this time, insyallah so do expect more posts will be in my blog. Beauty wise, travelog wise, do come back more often!!! I will get back to you very very soon! 




Exam is over | Akhir Tahun Dua Pelajar Perubatan di RCMP

Hello guys! These few weeks was very tough for me. I have to stay up until late night. I have to only eat, sleep and dream with books. Lots of thick medical books. To be honest, it was a book, it was lecture but very thick! 
Though I was getting ready for the exam, but a selfie is a must :)
Chill' in with watermelon juice! Get my skin healthy! 
But exam stress spoiled it all, there are small multiple acnes at my forehead right now。hope it get lost as quick as possible.  

Done with the exam, tomorrow is the result. I don't expect I gonna be in good ranking again bcoz I had literally did the worse this time! 

Good news is I got holidays after the massive exam!! 1 month and a half,plan to go Indonesia this time, insyallah so do expect more posts will be in my blog. Beauty wise, travelog wise, do come back more often!!! I will get back to you very very soon! 




Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.