Assalamualaikum . tiba tiba terpanggil nak buat post ni . which is rarely ataupun boleh dikatakan first time buat post pasal charity . . sebelum ni memang tak pernah bagi charity online tau .
 Bab bagi sedekah ni ,kalau ada berlaku kematian ke , kemalangan ke , orang miskin  tu bagi la . but still sekarang pon belum buat charity secara online lagi.. but but but , i was considering to .

 yela , benda baik tak salah kalau kita buat , malah mana tahu , even sebesar zarah pon sedekah kita , ianya akan berbuah . bukan je bertambah tambah rezeki tapi bertambah tambah juga pahala kita . But the main thing is balik pada niat .. Sedekah kerana Allah . dan membantu makhluk Allah  ;')

Kenapa tiba tiba ja . Aku pon tak tahu weh. tapi aku masih lagi ingat masa aku kat kolej Mara dahulu kala, masa nak interview tu aku ada search apa tah, keluar website yang ada mention cambodia . and ada la gambar2 sikit . but I was not very clear what was it . sama ada dia nak mention charity jugak atau pun keindahan cambodia sebab ada gambar flora dan fauna gitu .
Tapi tak silap aku memang charity lah . kalau dah baca website luar negara , nak buat charity lagi , memang tak la sebab aku tak reti pon nak transfer duit ke luar negara . guna paypal pon tak reti . biasa la buta IT sikit :P

kalau nak tengok how poor they are ..

hmmm memang kesian laaa .. dengan parasite , virus bagai kesian budak budak dekat sana .


ok la .. till here je... dengan harapan follower aku yang bukan follower FL terupdate dengan benda baik ni .
AMIN . 
ok kalau dah baca , terdetik tak nak buat amal ni ?
harap-harap korang terdetik la since senang je kan sekarang ni nak transfer ke , nak bank in ke . kan ? 
segalanya di hujung jari, isn't it ?

K assalamualaikum .
sila kunjung blog FL for the account number :D
bank Maybank


Hospital Beyond Boundaries ! Jom Buat Amal , nak ?

September 30, 2013

Assalamualaikum . tiba tiba terpanggil nak buat post ni . which is rarely ataupun boleh dikatakan first time buat post pasal charity . . sebelum ni memang tak pernah bagi charity online tau .
 Bab bagi sedekah ni ,kalau ada berlaku kematian ke , kemalangan ke , orang miskin  tu bagi la . but still sekarang pon belum buat charity secara online lagi.. but but but , i was considering to .

 yela , benda baik tak salah kalau kita buat , malah mana tahu , even sebesar zarah pon sedekah kita , ianya akan berbuah . bukan je bertambah tambah rezeki tapi bertambah tambah juga pahala kita . But the main thing is balik pada niat .. Sedekah kerana Allah . dan membantu makhluk Allah  ;')

Kenapa tiba tiba ja . Aku pon tak tahu weh. tapi aku masih lagi ingat masa aku kat kolej Mara dahulu kala, masa nak interview tu aku ada search apa tah, keluar website yang ada mention cambodia . and ada la gambar2 sikit . but I was not very clear what was it . sama ada dia nak mention charity jugak atau pun keindahan cambodia sebab ada gambar flora dan fauna gitu .
Tapi tak silap aku memang charity lah . kalau dah baca website luar negara , nak buat charity lagi , memang tak la sebab aku tak reti pon nak transfer duit ke luar negara . guna paypal pon tak reti . biasa la buta IT sikit :P

kalau nak tengok how poor they are ..

hmmm memang kesian laaa .. dengan parasite , virus bagai kesian budak budak dekat sana .


ok la .. till here je... dengan harapan follower aku yang bukan follower FL terupdate dengan benda baik ni .
AMIN . 
ok kalau dah baca , terdetik tak nak buat amal ni ?
harap-harap korang terdetik la since senang je kan sekarang ni nak transfer ke , nak bank in ke . kan ? 
segalanya di hujung jari, isn't it ?

K assalamualaikum .
sila kunjung blog FL for the account number :D
bank Maybank





This is one of my best birthday ever . I did celebrate it together with housemate. We just celebrate at home, but there was a cake and candle . it make me so happy. 
I also received quite a few presents from my friends and sisters . 

The kawaii hellokitty eyes mask, cute blanket and the polka dots bag were from Azliza and Jelin. 
The Ferrero rocher, birthday cards and a cute silver clover key keychain were from kak usrah, the three besties. 
and
the lacey denim blouse from Padini was from my housemate. 
Actually I did mention a few days before to Ezza that I never bought anything from Padini and I want to go shopping one day. And it turned out they make it as my birthday present. Like seriously, I don't have any intention at all, I just said it for the sake of sharing stories. anyway thank you soooo much muah muah :D

Happy Birthday to me | 2013

September 22, 2013




This is one of my best birthday ever . I did celebrate it together with housemate. We just celebrate at home, but there was a cake and candle . it make me so happy. 
I also received quite a few presents from my friends and sisters . 

The kawaii hellokitty eyes mask, cute blanket and the polka dots bag were from Azliza and Jelin. 
The Ferrero rocher, birthday cards and a cute silver clover key keychain were from kak usrah, the three besties. 
and
the lacey denim blouse from Padini was from my housemate. 
Actually I did mention a few days before to Ezza that I never bought anything from Padini and I want to go shopping one day. And it turned out they make it as my birthday present. Like seriously, I don't have any intention at all, I just said it for the sake of sharing stories. anyway thank you soooo much muah muah :D

http://instagram.com/kittyqueeny

Salam ! amboi bagi salam pon dah eksaited gitu .. ok tak tahu kenapa tiba tiba rasa nak update blog bucuk ni . macam boleh bau kan :p ala nak manja sekali sekala dengan blog ni apa salahnya ^_^

Apa yang makin seriusnya , ? k kite nak cerite formal2 je taw .

Dulu kite pernah cerita kan kita ada teringin buka store sendiri . small business ajee. Apa yang mempengaruhi diri ini adalah kejayaan business women yang lain . Other's success inspired me a lot , seriously . bukan tu saje , tamak nak cari duit sendiri tak cukup duit parent bagi pon ada. huehuee .

ok takde la tiru tiru . kalau dorang baju baju , tudung tudung , kite aksesori je .. tanpa aksesori tak lengkap gaya seorang gadis taw . . jam amenda bagai tu aksesori jugak.. an.. . rasanya (macam tak pasti je kan) kajian mengatakan 99% gadis di Malaysia memakai aksesori sebagai pelengkap gaya . Kalau anda salah seorang dari 1% lagi tu , sila lah gatal gatal tangan visit Ig Kittyqueeny . promote kejap .

Ooops terbabas sudaa . sekarang ni aku dengan business kittyqueeny dah makin serius gitu . barang pon da banyak restock . asyik restock je aku . biasa la baru first time buat business tak qeti nak manage betul betul . seriously rasa macam nak je pekerja . boleh arah arah , ha awak hantar barang . ha awak buka bill , ha awak layan customer kat Ig . hehe k berangan banyak . mana aku nak carik duit nak upah2 bagai ,. jual2 ni modal ke mana untung ke mana . hmm

Udah la aku ni pelajar perubatan tahun pertama . TAHUN PERTAMA k .. tahun pertama . ;P tak ke melayang aku punya study . Alhamdulillah so far aku masih lagi boleh urus semua sorang sorang . SORANG SORANG ye tuan tuan puan puan. (suka repeat supaya anda bebal) Tapi kadang ada gak membe2 kesayangan menolong kudrat diri ini . hargai sangat .. asal rajin sangat awak tolong saya . macehhhh ..  mmmwuaaah :D




kalau nak diceritakan mula mula dulu , wah lentik lendik kerja aku. everything aku record . prghhh . super berkira kot. seperti untung bapa, modal berapa , segala macam lah .. sampai satu tahap . ok la ok laa , amek je . ada je customer bayar tak cukup , tapi em takpelah . halalkan saje . aku text pon bukan reply . i dont know what nonsense this people . eden tak mengira sangat. cuma akhirat nanti la . tak tahu apa manusia sekarang fikir.

Apa yang bestnye ada business ni is aku takyah fikir sangat pasal duit . Alhamdulillah sangat laaa . aku tak rasa beban sangat . lagi pun . main purpose aku bukannya nak apa pon . memang betul aku diinspired oleh others . memang betul nak cari duit lebih . tapi semua ni aku buat sebab aku tak nak nyusahkan parent aku . aku taknak dorang habis banyak duit , aku taknak dorang risau , pening kepala cari duit .  in fact memang dorang dah banyak habiskan duit pon . takpe selagi aku boleh , aku akan cuba meringankan beban my beloved parent. Insyallah .One day . Amin .

Bukan sahaja kegembiraan di dunia malah di akhirat jua .

MOM , DAD , I LOVE YOU MORE THAN ANYTHING .



Semakin Serius

September 12, 2013

http://instagram.com/kittyqueeny

Salam ! amboi bagi salam pon dah eksaited gitu .. ok tak tahu kenapa tiba tiba rasa nak update blog bucuk ni . macam boleh bau kan :p ala nak manja sekali sekala dengan blog ni apa salahnya ^_^

Apa yang makin seriusnya , ? k kite nak cerite formal2 je taw .

Dulu kite pernah cerita kan kita ada teringin buka store sendiri . small business ajee. Apa yang mempengaruhi diri ini adalah kejayaan business women yang lain . Other's success inspired me a lot , seriously . bukan tu saje , tamak nak cari duit sendiri tak cukup duit parent bagi pon ada. huehuee .

ok takde la tiru tiru . kalau dorang baju baju , tudung tudung , kite aksesori je .. tanpa aksesori tak lengkap gaya seorang gadis taw . . jam amenda bagai tu aksesori jugak.. an.. . rasanya (macam tak pasti je kan) kajian mengatakan 99% gadis di Malaysia memakai aksesori sebagai pelengkap gaya . Kalau anda salah seorang dari 1% lagi tu , sila lah gatal gatal tangan visit Ig Kittyqueeny . promote kejap .

Ooops terbabas sudaa . sekarang ni aku dengan business kittyqueeny dah makin serius gitu . barang pon da banyak restock . asyik restock je aku . biasa la baru first time buat business tak qeti nak manage betul betul . seriously rasa macam nak je pekerja . boleh arah arah , ha awak hantar barang . ha awak buka bill , ha awak layan customer kat Ig . hehe k berangan banyak . mana aku nak carik duit nak upah2 bagai ,. jual2 ni modal ke mana untung ke mana . hmm

Udah la aku ni pelajar perubatan tahun pertama . TAHUN PERTAMA k .. tahun pertama . ;P tak ke melayang aku punya study . Alhamdulillah so far aku masih lagi boleh urus semua sorang sorang . SORANG SORANG ye tuan tuan puan puan. (suka repeat supaya anda bebal) Tapi kadang ada gak membe2 kesayangan menolong kudrat diri ini . hargai sangat .. asal rajin sangat awak tolong saya . macehhhh ..  mmmwuaaah :D




kalau nak diceritakan mula mula dulu , wah lentik lendik kerja aku. everything aku record . prghhh . super berkira kot. seperti untung bapa, modal berapa , segala macam lah .. sampai satu tahap . ok la ok laa , amek je . ada je customer bayar tak cukup , tapi em takpelah . halalkan saje . aku text pon bukan reply . i dont know what nonsense this people . eden tak mengira sangat. cuma akhirat nanti la . tak tahu apa manusia sekarang fikir.

Apa yang bestnye ada business ni is aku takyah fikir sangat pasal duit . Alhamdulillah sangat laaa . aku tak rasa beban sangat . lagi pun . main purpose aku bukannya nak apa pon . memang betul aku diinspired oleh others . memang betul nak cari duit lebih . tapi semua ni aku buat sebab aku tak nak nyusahkan parent aku . aku taknak dorang habis banyak duit , aku taknak dorang risau , pening kepala cari duit .  in fact memang dorang dah banyak habiskan duit pon . takpe selagi aku boleh , aku akan cuba meringankan beban my beloved parent. Insyallah .One day . Amin .

Bukan sahaja kegembiraan di dunia malah di akhirat jua .

MOM , DAD , I LOVE YOU MORE THAN ANYTHING .



Salam .. dah lama tak mengupdate blog . biasalah busy . apa yang buat aku update ni pon maybe sebab dh habis exam module first kot .excited je lebih sedangkan isnin ni ada kelas macam biasa balik . ;'( tak pe bersemangat anis . you can do it !!


Baru aku perasan sebenarnya medic ni best sangat . you boleh explore apa yang orang lain tak boleh . kononnya macam scientist la kan .hmm best best pon exam tak seberapa . tapi still bersyukur alhamdulillah , rasa mcam boleh jawab jugak la than tak sempat ke tinggal kosong ke menangis ke pas exam (penah experience kot ) . bersyukur sangat. semoga Allah lembutkan hati para pemeriksa and dapat result yang bagus .Aminn ..  but this is just a beginning and just assesment kot and......... just bawak 3%  ke final .  ;p

.tak de motip sangat pon update ini . hanya nak berkongsi gambar supaya tak penuh dalam fon ;P ekkk whatsoever .

so last weekend , hari sabtu .. Merdeka Day . kitorang ada QC . QC stand for Quranic Circle which means ada senior yang akan guide kitorang . QC ni sangat fun . tak de lah serious sangat , Akak2 yang handle kitorang suka je bawak kitorang jalan2 ,. tapi Tafsir Al Quran dalam tangan la . Suka je aku sebab ada yang mengingati supaya aku tak terbabas dari track yang betul . Dan dipendekkan cerita last weekend kitorang pergi  ........ >>>>>    Jeng jeng jeng ..   <<<<<   

""""" Taman DR Seenivasagam  ! """""
dah doctor to be kan , rugi lah kalau tak pergi taman ni ;')



so this is the welcome view at Taman Dr Seenivasagam . Taman ni tepi jalan tau . lebih kurang macam tepi highway . first tengok maca, tak de pape pon .. macam ada padang and pokok je ha . ok la sebab sejuk mata memandang hijau hijauan gituuuee .

TAPI ! pas lepas ja gerbang selamat datang ni , FUlamak .. pengantin .!  eh sana pon ada pengantin , sana lagi ! wkwkwkw . . nampak tak di situ , . kalau tak nampak lagi . meh nak tunjuk ;P tunjuk gmbar sendiri ada la :P kalau nak extra , sila lah ke google ye .kbye


 ada kura - kura wak .
 Taman Jepun.
 kononnya taknah tengok pokok buluh
 baru pas membakar lemak
 inside taman jepun


 camwhore.muhehehe
Assalamualaikum 

♔ End of Module Assesment + Taman Dr Seenivasagam

September 7, 2013

Salam .. dah lama tak mengupdate blog . biasalah busy . apa yang buat aku update ni pon maybe sebab dh habis exam module first kot .excited je lebih sedangkan isnin ni ada kelas macam biasa balik . ;'( tak pe bersemangat anis . you can do it !!


Baru aku perasan sebenarnya medic ni best sangat . you boleh explore apa yang orang lain tak boleh . kononnya macam scientist la kan .hmm best best pon exam tak seberapa . tapi still bersyukur alhamdulillah , rasa mcam boleh jawab jugak la than tak sempat ke tinggal kosong ke menangis ke pas exam (penah experience kot ) . bersyukur sangat. semoga Allah lembutkan hati para pemeriksa and dapat result yang bagus .Aminn ..  but this is just a beginning and just assesment kot and......... just bawak 3%  ke final .  ;p

.tak de motip sangat pon update ini . hanya nak berkongsi gambar supaya tak penuh dalam fon ;P ekkk whatsoever .

so last weekend , hari sabtu .. Merdeka Day . kitorang ada QC . QC stand for Quranic Circle which means ada senior yang akan guide kitorang . QC ni sangat fun . tak de lah serious sangat , Akak2 yang handle kitorang suka je bawak kitorang jalan2 ,. tapi Tafsir Al Quran dalam tangan la . Suka je aku sebab ada yang mengingati supaya aku tak terbabas dari track yang betul . Dan dipendekkan cerita last weekend kitorang pergi  ........ >>>>>    Jeng jeng jeng ..   <<<<<   

""""" Taman DR Seenivasagam  ! """""
dah doctor to be kan , rugi lah kalau tak pergi taman ni ;')



so this is the welcome view at Taman Dr Seenivasagam . Taman ni tepi jalan tau . lebih kurang macam tepi highway . first tengok maca, tak de pape pon .. macam ada padang and pokok je ha . ok la sebab sejuk mata memandang hijau hijauan gituuuee .

TAPI ! pas lepas ja gerbang selamat datang ni , FUlamak .. pengantin .!  eh sana pon ada pengantin , sana lagi ! wkwkwkw . . nampak tak di situ , . kalau tak nampak lagi . meh nak tunjuk ;P tunjuk gmbar sendiri ada la :P kalau nak extra , sila lah ke google ye .kbye


 ada kura - kura wak .
 Taman Jepun.
 kononnya taknah tengok pokok buluh
 baru pas membakar lemak
 inside taman jepun


 camwhore.muhehehe
Assalamualaikum 

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.