Why I want a new MacBook ?

14 comments
Wehhh. Kalau la hampa pembaca tegar blog aku (haha), mesti hampa pernah baca post aku sebelum aku ada Macbook, reason2 aku nak beli Macbook. Ha kalau teringin nak tau, KLIK SINI.



Kali ni post lain sikit, kenapa aku nak tukaq baru? Basically this freaking old Macbook already have so much problem.



Ok mai sis nak kupas satu satu, apa masalah Macbook sis.


1.Berat 
k Anys. k. Berat tu aku rasa dari awai aku nak beli lagi aku dh ok. Sekrang ni dah jdi tak ok ? Tapi seyes bila aku pikiaq balik sebelum ni strugglenya aku nak bawak laptop ni, aku rasa aku sangat gigih. Aku angkut laptop ni kemana jua. Sebab aku sanggup adalah sebab aku nak pakaiiiii. Lepas aku tukaq pakai Ipad, baru la aku tau beza langit dan bumi, nasi dan lauk. Berat dohhhhhhh 2kg lebih tau

2.Battery capacity
biasa la. makin tua laptop kita ni, battery dia makin lemah. Macam manusia la, makin tua makin cepat penat. Laptop aku mmg semput btry. Cas 100% boleh pakai 1 jam ja kot. 1 freaking jam. Jauh beza dengan macbook baru. Sekali cas tahan 13 jam. Can u see a valid reason here. Walupun Macbook tu dok bagi warning suruh aku tukar btry tapi aku takmau. Tak berbaloi dah kot.

3.Cepat panas.
Kalau grill daging atas laptop aku ni, boleh cepat masak gamaknya. Panas dia bahang muka aku tau. So bila aku dok usha Macbook baru ni, aku dok cari gak review cepat panas ke tak. Macbook pro ramai cakap overheating. Macbook Air 2018 tak jumpa pon post dia. Aku bet dia akn pnas. Tp tolerable. Tp aku tak suka la laptop panas! Nak type rasa nak marah hehe. Laptop hampa panas x?

4.Bunyi bising. 
Ni masalah fan laptop aku sebab pernah jatuh dulu. tapi Alhamdulillah tak selalu dah sekarang sejak tukar disk baru ke 1 terabytes.. Takda la aku bengang sangat. Sebab tu dia jatuh reason no 4. Sebab dia tak disturbing sgt. Tp bila dia mula bunyi, aku rasa nak hempuk laptop haha


Aku rasa cukup la dengan 4 reason yang buat aku nak tukar Macbook baru.




Reason lain adalah nanti dah kerja sebagai HO, aku nak pakai laptop yang ringan, mudah di bawa dan btry life tahan lama. Aku rasa aku mmg wajib ada laptop yang macam ni pon cuma adakah ianya harus Macbook ? Sebab harga dia beb, harga Israel habis.



Rm6,100. Boleh buat persiapan tunang/nikah/kahwin.



Hadoii..



I wish I am rich.



Amin.



Ni rant je. Nanti aku pikir pikirkan nak beli ke tak..hihi
doa doakan aku murah rezeki . thanks guysss..





Bye bye

14 comments

  1. memang Apple harga Israel 😂😂😂 Tapi bila dapat memang puas pakai tahan lama. Semoga Anys murah rezeki dapat ganti macbook baru

    ReplyDelete
  2. Saya pun teringin juga nak beli Macbook tapi tahan dululah sebab lagi kuat rasa nak save duit buat masa ni.

    ReplyDelete
  3. Greetings! Very useful advice in this particular post!

    It's the little changes that produce the most significant changes.

    Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  4. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems
    as though you relied on the video to make your point.
    You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting
    videos to your site when you could be giving us something informative to read?

    ReplyDelete
  5. I bought the Mac 2017, and so far takde apa. My friend pakai Mac Pro 2014-2015 kalau tak silap and she didn't have any problem at all. Cuma wire charger je macam kena gerik tikus. Tak tau plak macbook boleh jadi camtu sbb masa nak beli kemain manis mulut betul staff apple cakap takkan panas, takkan itu takkan ini. Battery life tu yang sedih dengar tu.

    I was thinking of getting the new Mac Air tapi usb slot dia aduhh.. potong betul lah. Tak pasal2 kena beli adapter asing pulak kalau cucuk hard disk ke, HDMI ke, member yang pakai android nak masukkan gambar ke. Banyak keje.

    I heard other brands and keeping up with the apple spec too and harga pun harga yahudi. *smh* 🤦🏻‍♀️

    ReplyDelete
  6. Wow! Mesti best kan dapat merasa pakai macbook. Moga dimurahkan rezeki untuk beli macbook yg baru ye :)

    ReplyDelete
  7. We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your web site offered us with valuable information to work on. You've done a formidable job
    and our whole community will be thankful to you.

    ReplyDelete
  8. Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed reading
    it, you are a great author. I will make certain to bookmark your blog and will
    often come back someday. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have
    a nice afternoon!

    ReplyDelete
  9. I feel that is among the such a lot significant information for me.
    And i'm satisfied reading your article. But should observation on few basic things, The
    website style is wonderful, the articles is actually nice : D.

    Excellent job, cheers

    ReplyDelete
  10. Hey there, I think your website might be having browser compatibility
    issues. When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent
    blog!

    ReplyDelete
  11. What i don't understood is in reality how you're now not actually much more smartly-liked
    than you might be now. You're so intelligent. You already know therefore considerably in the case
    of this topic, made me personally believe it from so many
    varied angles. Its like women and men aren't interested until it is one thing to do with Girl gaga!
    Your individual stuffs great. Always maintain it up!

    ReplyDelete
  12. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

    ReplyDelete
  13. It's really very difficult in this active life
    to listen news on TV, therefore I simply use web for that purpose, and take
    the most recent news.

    ReplyDelete
  14. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that
    it is truly informative. I am gonna watch out for brussels.
    I will be grateful if you continue this in future.
    Numerous people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    ReplyDelete