Video pertama di youtube / 100 times views

February 1, 2015




Ee kecoh tak kite? Kecoh kan. Sedangkan baru 100 views. 
Actually ni video giveaway oleh aku sendiri! Ntah macam mana gedik nak buat video. Nak cakap2 macam minah salleh gitu. Last2 kantoi.cakap macam budak2 sebab english eden tak bapo bagus. 

Lepas tu kan ada satu cerita ni, 

Bab 1 ❤️
iolls suka ja bila like bertambah dari hari ken hari. Tapi paling tak boleh terima boleh ada  pulak satu dislike. Tadi baru tengok. Sedih menonggeng. 

Pastu baru lah counseling diri sendiri. Kenapa la aku start utube. Kenapa aku pilih medium youtube. Ada button like n dislike u mmg menyakitkan hati. Button yg boleh buat hati ni riang ria dan resah gundah.  
Youtube can be self construction as well as self destruction. Create more lovers and more haters. 

Aku ni jenis lembut hati sikit, rasa diri ni sebesar zahrah kat bawah tapak kaki kasut orang lain kalau ada orang yang tak suka n mengata kat aku. 
Tapi kadang2 boleh je terima siap gelak ketawa lagi.
****

Bab 2 ❤️
Pastu kan,aku  bersyukur aku ada blog, so aku boleh update sesuka hati. Asalkan aku tak insult org lain n tak sebar benda tak elok, so aku rasa aku on right track je. Aku tak da punya nak kutuk nak mengata nak insult orang dalam blog ni. Hati aku ni tak semurni mana, tapi aku yakin ianya tak kotor. Aku boleh bezakan lagi baik n buruk. Pentingnya ingat Allah. Sebab we will never be in this world forever. 

Dekat blog,bab komen, no issue. Ada hari ada banyak komen, ada hari tak ada lansung. Biasalah tu.  

Bab 3
Okay aku dah boleh terima kenyataan.
1 dislike ke 100 dislikes ke, everyone has a right to do so. It is either you wanna express it or not. It is either you have humanity or not to at once consider other people's life that have heart&feeling like you

What u give u'll get back. Tp aku tak pernah dislike vid sapa2, dapat je balik. Apa cer??? 


Disclaimer
Aku dah tak rasa apa2 tau, lepas luah all this, rasa habis semua hilang. Bagus juga untuk tingkah laku some haters, kita tersedar dari lamunan. Sebab tu don't do ehat other people love, do what u love ❤️

Jangan lupa join giveaway Anis ni. Banyak minah salleh je ni yang join. 



8 comments

  1. tak pe kak. kita bukan boleh puaskan hati semua orang. nabi yang baik pun ada orang benci. inikan kita manusia yang sering buat salah. :D no worries. aina pun jenis sensitiff. hahaha. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dik. Thank you sbb bagi semangat to me. Really helpfull and i appreciate it so much!!

      Delete
  2. haii, cuna dah tengok dah video tu. cute sangat.. tapi, maaf sebab tak dapat nak join video tu. ada alahan dengan perfume, nanti pening2.. hahaha.. btw, good luck dear =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii Cuna! Thank you sbb tengok video tu tau. Anis saja ja je buat video kat youtube. Pasni jemput2 tengok vid lain gak huhu

      Delete
  3. dah tengok jugak. hehee :D
    memang manusia tak sempurna kan. yang penting bersangka baek. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Thank you BV for that words. bersangka baik n jangan dengki2 kan.. Anis ada check dislike tu(over tak) n it comes from Malaysia *shocked** thought it would be from oversea coz mybe they don't like my English heee

      Delete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.