Best Friend Forever Day out

October 30, 2014

Hai & Assalamualaikum ..

Sekarang ni tengah module SSM , the most waited module ever . memang santai sangat .
Hati ni tak tahu nak bagitahu betapa suka nya sebab boleh bangun lewat , tidur lewat, buang masa, hahaha (gelak jahat)

Emm , Somehow, ramai je colleague yang target time SSM ni nak ulangkaji untuk final bulan 4 tahun depan.
Emm, tengoklah dulu .
Mula-mula mesti kena settlekan semua list yang sedang menunggu setelah sekian lama.

Antaranya mestilah update blog sekerap yang mungkin. ;)

Entry ni khas nak cerita One Day out with My BFF last weekend.
The name given is Nurul Ain Bt Mokti.
Yes , she .

The one who I've friend with,  about 4 years plus plus and still counting.

I planned to go to KL that weekend , dan pada mula ingatkan nak buat suprise ,
tak bagitahu yang akan ke kolej dia , kononnya , bila dah terpacak depan kolej Ain barulah nak call, suruh turun ke bawah dan Bingo! I'm HERE !

tapi nasib baik lah housemate aku ada bagitahu yang IPTA tengah cuti midsem sekarang . lau tak sadisnya suprise aku , kita dok KL, dia dok Kedah. tak ke suprise diri sendiri balik?


But at last , kebetulan tiket bas Ain hari Ahad dah habis , so dia beli hari sabtu . memang kena la. Malam sabtu tu aku tidur kat UM with her dan keesokan harinya kitorang keluar !
Here we go , Mid Valley Land.

Sepanjang perjalanan , memanjang ja selfie.
Harapannya , memori selepas dua tahun tak jumpa , terjaga ;,) .



Round - round dulu dalam Mid.


Singgah Jepun sat , 
Komonoya , kedai baru dalam Mid ni , banyak barang-barang comel yang murah . All RM5


Singgah Te amor. 
Comel gila nak mampus beg-beg dan kasut dalam kedai ni.
Konsep kedai ni macam konsep Carlo Rino.
Sweet and Cute. Rambang mataaaaa tapi duit tak adaaaaaa

Singgah Forever 21 !
 I'm crawling for this necklace statement!
Sesuai sangat dengan i oll time tu , RM49.
Memang tak la aku nak beli, baik aku beli kat instastreet. (tapi tak jumpa yang mirip2 ;( )



NEXT Destination 
Dubu-dubu Urban Korean Food


Maniduseyo ( enjoy ) !!



Kawan aku si Ain ni , hard core Korea sikit, Drama ka, movie ka, lagu ka, makanan ka semua dia bantai. Oleh itu terjebaklah aku sekali masuk dalam dubu-dubu ni. hehe. 
Sebenarnya aku pun suka ,  suka la jugak . tapi tak ada la die hard .
Sikit-sikit tu boleh la. Layan drama yang femes-femes, running man , we got married ( ha ni semua aku suka ) . Lagu korea pun aku layan sebab si Ain ni suka send lagu melalui whatsapp.
Kira kitorang suka kongsi tukar-tukar kesukaan.sweet kan? hehe

Ain la penggeraknya , lau ikutkan aku , memang hampeh la. 
aku ni jenis yang 24 hour phone tak ada kat tangan pun santai sahaja.

Antara sebab aku nak makan ala-ala korea sikit hari tu sebab aku teringat kenangan masa dulu first aku makan ramen kat food court Mid Valley. dengan Ain jugak. memang sedap gila plus mahal gila. Sesak nafas time tu sebab elaun mana masuk lagi.


ni makanan ain (hehe)

Taraaa! Apa tah makanan si Ain ni, aku tak ingat .
Tapi makanan aku , aku ingat la. Aku makan Spicy Chicken Ramyeon.

Lepas tu kan , kitorang order side dish ,.perghhh ! Cheese melting-melting dekat lidah! Sedap!
Ain la yang suggest benda ni. Kalau pergi lagi Dubu-dubu ni , memang tak kan lepas makan Topukki Cheese( RiceCake) !

 Kitorang makan rushing sikit , bukan kitorang , tapi aku , sebab aku asyik berceritaaaaaa ja time makan, tengok-tengok jam dah pukul 1.40 (tiket wayang)
By the way , lunch dekat Dubu-dubu ni Ain yang belanja . katanya bukannya selalu.
Thank you sweetheart ! Nanti mai Ipoh , aku belanja makan pulak kay, promise ! hihi


Lepas lunch date , we all continue with movie date .
Cerita romance.
Love , Rosie.

Best cite ni !
Laki tu caring sangat pasal perempuan ni . I loike !
Bukannya tu ja , tengok movie dengan si Ain ni pun best sebab we all keep exchange pendapat , tapi slow-slow je la , nak makan penyepak dengan orang belakang cakap kuat-kuat.

ok .

Lepas tu sampai la part last sekali ...
part yang palinggggggggg aku suka !

Dapat hadiah ! Birthday gift from her.
Tapi she asks me to choose by my own .
Kebetulan , jalan kejap je terus jumpa benda yang aku suka.so apa lagi , Ain , akan ku jaga hadiah pemberianmu itu dengan sepenuh hati ku . 

Saranghae Nurul Ain Mokti , I reallly enjoyed being with you.

Hopefully , our relationships will remain forever until we're getting married, getting older and getting teeneettt.
Keep in touch okay?


Love, Anis

8 comments

  1. puas hati yer... dapat keluar jalan2 dngan bff... semoga berbahagia

    ReplyDelete
  2. Sedapnye mkn mknn korea. Setakat ni blom pernah cuba lg.

    ReplyDelete
  3. @yang baik Ishak
    A'ahhh.. Puas hati sangat. 2 tahun tak berjumpaaa..

    ReplyDelete
  4. @suhailah hamid
    Sedapppp!! Cubalah, jangan lupa topukki cheese!!

    ReplyDelete
  5. Best. IM pun ada keluar Mid Valley dgn bestfriend IM hariti. Hehe

    p/s:next time kena join segmen kat blog IM tau. Jgn missed ^_^

    ReplyDelete
  6. @Invisible Me

    kan ,, mesti la keluar dengan bestfriend kot .
    ok IM ! insyallah tak miss lagi , eheh

    ReplyDelete
  7. Hahaha. Tungleew bolej jalan2. Hahah. Kita ni dah berbulan tak jumpa kaawan. Sobbb. Rinduu depa.huhu

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.