♥ Favourite Dolly Wink Liquid Eyeliner Review

May 19, 2014


Assalamualaikum and hello ♥ 

Dah lama rasanya aku tak review make up thingy. I left over my girl's thing because of college thing .wooo..
tak boleh jadik ni .
 First of all, sebab aku g kolej  bukannye pakai make up pon

Day Cream+Compact powder+Lip Ice ni je yang aku pakai hari-hari ke kolej. patut la takde orang minat ; p
Second of all, bukannye sengaja taknak pakai, tapi tak sempat disebabkan aku ni jenis 15 minit lagi nak g kolej baru reti nak bersiap,memang tak rr .


Anyway today, I want to make a quick review about one of my favourite eyeliner so far .
It is from KOJI- Dolly Wink ! wink wink ♥ ♥



If you never heard about Dolly Wink , Dolly Wink is a famous Japan Make up brand produced by pretty Tsubasa Masuwaka . Because she is pretty so it is kind of bonus because she is the model of her own production. Thus you can see her face even on the packaging . 

Dolly Wink brand comes with a quite large range of products. 
Besides from eyeliner, they have different type of mascaras,false eyelashes, bottom eyelashes ,eyelashes glue.
Very adorable yet high quality ♥



This is my second purchased of liquid eyeliner from Dolly Wink .

Picture above is a new packaging and limited combo. 
Price of one of those eyeliner (liquid / pencil) would be around RM45 but I got this limited combo only for around RM65.

RM65 which consist eyeliners in liquid form and also pencil form.
Super saving ! Really ! Coz I am very satisfied with both !
I've been loyal to the old Dolly Wink liquid eyeliner for a few months ! sangat tahan lama! kira berbaloi sangat.


close up , packaging very nice ! bunga-bunga sweet gitu mak jemahh.

this is the limited combo edition . combination of two which pencil and liquid.
Yang penutupnya ada ukiran bunga tu jenis pencil punya (next time I review,insyallah)


pic is a bit blurry , but just want to show you the point of this liquid eyeliner , very sharp !


LAB TEST !


The swatch  : I was written ANIS on my hand to test the ability of this eyeliner to stay

First RUB !

Second RUB

Third RUB

Kali ni rasanya berbelas kali RUB , sampai keluar daki daki tangan ,haha

sia-sia ja aku RUB kuat-kuat, last kulit aku yang merah menyala ,oouuchhhh takpe demi review  . : D

Note :
Setiap kali aku rub , aku gunakan kekuatan yang maksima.
Bukan rub lembut ayu gitu. 
Aku rub selepas kering dan tidak mengunakan air .

Sebabbbb , kalau tak kering lagi , memang senang keluar.
#so senang la kalau tak jadi time lukis tu, geyeh sikit je boleh lukis semula

dan kalau guna air , korang tenyeh la kuat-kuat beberapa kali, it will disappear.
#so senang la kalau nak ambil wuduk,ianya akan keluar ,.

selama aku guna ni , since tak pakai make up remover pon boleh hilang kesan eyeliner tu ,so no need to worries , this eyeliner do not smudge. korang takkan jadi macam zombie pon   :  )


Enough with advantages i guess, 
proceed to disadvantages


☆ Expensive than other brand☆ Only last for 3-4 hours☆  need to reapply sometimes to make sure the line is darker 


Rating : aku bagi 4.5/5 lah sebab aku tak jumpa lagi eyeliner yang lagi bagus. weeeeee

so , what eyeliner did you use ? mine to share? 

Lots of love,
Anis

9 comments

  1. sy guna simply city :) best jugak..

    ReplyDelete
  2. guna eyeliner avon tu je. sebab dah lama pakai yg tu je. malas nk tuka2 lain dh. hehe

    ReplyDelete
  3. sy tak reti guna..x pandai nak lukis..huhu

    ReplyDelete
  4. cam best jer..tp cam mahal pulakkk..tgh carik maskara yg best lah utk vulu mata tegak macam iolsss...ape yg best ekkk..kongsi la ngn iolss heeee..

    ReplyDelete
  5. done follow.
    nice sharing :-)
    come visit n follow my blog

    http://cikhafizahnurani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. My face is completely make-up less and product-less :D

    ReplyDelete
  7. tak pandai pakai larhh...selalu orang yang pakaikan..hehe..

    ReplyDelete
  8. Thanks anis sudi komen blog kita.. now anis pakai apa utk mrawat jerawat?? help me :(

    ReplyDelete
  9. Suka tengok orang pakai eyeliner, tapi masih tak reti2 nak melukis kat mata.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.