Cash Out Nuffnang buat kali Pertama !

May 20, 2014

Assalamualaikum cik katak-katak cik semut semut.

Bagi aku , blog adalah medium untuk aku tulis serba sedikit pasal hidup aku.
Tapi sejak letak iklan nuffnang,iklan lain-lain, eh rupanya blog juga adalah medium untuk buat duit juga. hehe

Aku mula menulis blog sejak 2010 lagi . (ni pun tengok dekat archive,kalau tak memang tak ingat)
bila baca balik zaman dulu-dulu, amboi lawak gila cara aku menulis.
tapi yang bestnye traffic tinggi nak mampus. berbanding sekarang.

Tapi , satu je yang aku kesal , aku tak reti nak memanfaatkan iklan nuffnang.
Dulu bagi aku , nuffnang ni apa je .. bagi duit ciput macam semut merah dalam air merah yang selalu aku bancuh tu. haih ! hmm , dah bertahun aku blogging tapi baru bape hinggit kau bagi . Ciss

Takpe , sabar je.
Dulu penah semak , selalu jugak semak , nak cash out pon tak lepas .
Adaa laa RM40 lebih . takpe la malas la aku nak cash out .

RM50 ni la yang aku kumpul beberapa tahun , bila dah cash out nanti , beberapa saat je lesap doh.

Lebih baik simpan je bagi banyak.

Setelah sekian lama  tak log in nuffnang , terdetik jugak nak cek earning .
Oiiii . dah RM100 . mak epah , mak jemah , seronok tak terkata .
bila kau grow ni oh money : D toche toche



tapi ni bukanlah kejayaan yang besar . namun bukan semua boleh capai.
walaupun orang lain sebulan satu ribu . tapi ada aku kesah ?
Rezeki tetap rezeki : D

RM114  untuk 4 tahun blogging , kiki gelak sendiri.

Nak habaq mai , 4 tahun aku kumpul duit ni, aku tak tahu pon apa itu CPUV apa itu apa ini.
Yang aku tahu hanyalah perkataan CASH OUT.
****
yang aku tahu kalau ada orang klik iklan maka bertambahlah weng nya.
mari-mari klik : D

9 comments

  1. alhamdulillah..tahniah ye!sama la dulu2 tak manfaatkan langsung nuffnang,org duk letak,kita pun letak...tapi tak pernah nak ambek tau details cpuv tu apa,tips dapat cpuv,..hihi

    ReplyDelete
  2. Haha..kan mcm lawak je bila ikut je apa org suruh letak nuffnag kat blog kite tp xtau nk gne..

    ReplyDelete
  3. saya singgah sini sambil menabung..

    ReplyDelete
  4. Yay, tahniah. Boleh belanja makan lepas ni... Hee, kidding :D SR pun sedang berusaha gigih nak cashout nuffnang.

    ReplyDelete
  5. salam. alhamdulillah..tahniahh dear

    ReplyDelete
  6. tahniah tahniah !!!
    blanje plis haha

    ReplyDelete
  7. wahh thniah dear..ayu pn br cashout aritu tp xsmpi lg cek.huhu

    ReplyDelete
  8. wahh.. tahniah! tahniah! nanti boleh reward diri sendiri sebab pandai menabung dengan nuffnang. =D

    ReplyDelete
  9. Saya pun letak iklan NUFFNANG tu tapi macam takde ape pun..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.