Noobnya aku. ada sesiapa boleh tolong?

May 28, 2013


Salam ! lately baru terexposed dengan google+ , then terus tanpa berfikir apa-apa activekan google+ comment bcoz i see it in other blogs, it is so awesome and flexible. don't you think so? and then seronok lah dengan pujian yang melambung lambung hebatlah blogger.com ni. dah maju siket. comment box dah ala2 java gituuu .. boleh tengok how minutes ago lagi . prghh . hope you guys update more. kan zaman berteknologi tinggi . takkan facebook upgrade timeline baru, blogger tak buat apa2 kot .



tapi tapi la kan . i a bit serabut dengan blogger profile baru actually . for the first time la katakan sbb dah lama setia dengan blogger profile lama . Well sampai bila kita na berada di takuk lama . It is what we call life man .We need to adapt with changes .am I right ?


Back to google+ comment, do you like it ?

I like i like .. tapi ... comments dah tak leh approve lagi .. betul ke ?

Kalau revert back to blogger comment, comment yg dikomen menggunakan google+ does not appear :(


Pastu why saya punya blog, blogger.com tak count comment yg mnggunakan google+. I mean , dah la no awaiting moderation macam dulu pastu bila bukak blog main page, jumlah komen still da same. kalau 2, 2 jeeeee . sedangkan dah de beberapa orang yang komen .:"( ughh . help me please . camne nak bagi dia count ?
Help me giving opinion too which one is better blogger comment or google+ comment? to you readers and me .


But i just think i'll stick to blogger comment but google+ is just awesome. you can even tag people. ;'(

Love to see your feedback . thank you so much for giving support(S) . ayat tak leh blah ,,

Assalamualaikum ...

14 comments

  1. aah sama la..masih kurang paham dgn penggunaan layout google + baru nih
    yg komen tu..sy masih guna yg lama
    x pakai komen google + tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah .. kena belajar slow2...
      em anis dah revert kpd comment yg lama to make all readers' comments to be permanent. huhu:)

      Delete
  2. fiqa pun baru je revert to google+ ni tapi still macam blur-blur sikit. rasa nak tukar balik je kpd yg asal, tapi sayang pulak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan .. rasa sayang .. sbb mcm kalau pakai google+, search engine lagi cepat ke sapa tahu ..

      Delete
  3. baca..cik akak review

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/review-angka-888.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww . maceh cik akak . ! tak sabar nak nengok :D

      Delete
  4. Layout baru google+ sekarang ni nampak macam serabut, dah jadi macam fb pula!! Kalau yang koem tu tak buat lagi, macam rumit je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . a bit laa . pendek kata lagi sesuai dengan yang lama kan .
      but must be a reason behind semua ni . cer la buat . huhu

      Delete
  5. huhu tak dpt nak tolong. still guna yg lama. nak guna google+ tak brani sbb tak pndai. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ,. it's just awesome . tapi depend individu la suka ke x .. hee

      Delete
  6. tak dpt nak tolong. still gne yg lama sbb tak brani nak guna google+. msih tak pndai. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ,. it's just awesome . tapi depend individu la suka ke x .. hee

      Delete
  7. Sebenarnya kan Teena tak tahu@tak faham langsung mcm mne nk guna google+. Apa maksud +1 . Pastu Teena x taw apa kaitan komen yg kite tulis tu dikeluarkan di timeline google tuh..harap sesiapa boleh bantu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha .. same goes to me before . komen yang kita tulis tu naik dekat timeline google profile kita sbb blog dorang nu guna google+ punya komen . then waktu kita komen tu , ada tick dekat post at google+ komen thats why it appear in the our timeline. .. ada +1 tu just to make it different from google i guess :D

      Delete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.