Tutorial Hide page source

December 17, 2011

assalamualaikum semua ..

sudah lama anys cari benda alah ni, lastly i find out by myself .. anys tahu mesti ramai yang cari bukan .. so here the simplest steps.. ni sebenarnya bukan function utk hidekan page source kita , ni just untuk disable keyboard function , so tak boleh lagi tekan ctrl c , ctrl a or ctrl u lagikk .. alamak ! kihkih .

1. dashboard-edit html-ctrl f and search <body>

2. delete code <body>

3.dan gantikan dengan code ni
<body oncontextmenu='return true;' onkeydown='return false;'>     *untuk keyboard sahaja

 <body oncontextmenu='return true;' onkeydown='return false;'>     untuk keyboard dan right click :)

4. so kalau blog yang ada tutorial tu , sila lah jangan disable right click .sebab nanti code2 tutorial korang , boleh tengok je ..

5 , You have choices .. disable keyboard function , or disable right click , or just create another tutorial blog :)



why i must hide my code? sebab code anys MAHAL wehh , hehe .. ceit ! kalau nak sumthx dari blog ni , just ask , i'll give ,, saya tak kedekut hokeh , :))

6.lastly , sila credit ke blog ini, jika anda nak copy tutorial ni

7. tinggalkan komen ! thanks pon jadi lah . i appreciated people who appreciated other people :)

Post a Comment

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.