Tutorial hide followers number :P

June 13, 2011

hey ! ramai da tahu kan nak buat cmne ? but ramai jugak yang xtahu kan ? xpe2 , ni nak bg tahu , for those nak sembunyikan bilangan followers tu boleh lah ikut step di bawah :P


2.Klik Add the members gadget
3. Tadaa ! NI anda akan nmpak . so firstly pilih size , second pilih perfect colours anda. and lastly generate code .
4. Copy code n paste dlam add gadjet (Dashboard-design-add gadjet)
5. Save ! da siap :)
p/s lupa nak bgtaw ., ni cara nak customize follower box , mcm adjust colour bg sesuai dgn blog korang , if nak sembunyi followers number , u olls perlu ubah Content headlines jadi kaler putih , bagi sma dengan background box tu , phm ? law xphm , komen2 k, huuu :P


Gadgets / Members

1 Choose the gadget's size

Adjust the width and height here so that the gadget fits within your page. Members gadgets can be as narrow as 200 pixels and have as few as 2 rows of faces.
Width:


Rows of faces:

2 Choose colours

Select a set of colours for your gadget.
Endcap background*   #
Endcap text   #
Endcap links   #
Border*   #
Content headlines   #
Content background*   #
Alternative background*   #
Content text   #
Content secondary text   #
Content links   #
Content secondary links   #
* empty value means transparent
Font: 
Note: Not all colours are used in this gadget.

3 Create the HTML code

We will generate some lines of HTML that create and render the Members gadget. To make Friend Connect work, you have to put this code into your site.
Generate code

2 comments

  1. haha tips ni kena follow untuk newbie macam saya. xP

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.