Tutorial open LINK with new tab :) special utk blog yang ada byk tutorial+disabled RIGHT CLICK

March 20, 2011

seriously aku borinx sekarang , so decided buat tuto jek . 


Tuto neh special utk blog yang ada byk tutorial+disabled RIGHT CLICK . oke ? phm ? 
kalau nak kongsi tutorial tuh , ta pyh la susah2 kan bloggie2 laen right , dah tuto kau melambak , sekali tgk . wahh , 

nak tekan yang itu yang ini , peewit , gempak arh blog ni . KLIK* alamak. kena tunggu 14jam siot(blog gemok)

 . fuhh DONE , SIAP aku ikot tuto die ! eh tadi aku nak buat tuto apa lg ya ? eh2 , mna tuto belambak td ? ek eleh , skema tol , kena push back button , 17jam aku ngadap tuto die . baru 5 tuto aku boleh buat, tu pun ada menjadi ada tidak . ishh . dah la !! FED UP [X] . 

korang pham kan ? kan3 ? ckap phm . 
so here the tutorial 4 u bloggie :)


  • pergi di DESIGN- EDIT HTML
  • CTRL+F cari kode   <head> dan masukkan kode <base target='_blank'/> dibawahnya 
  • save dan siap.
  • opss terlupa sudah , kindly post a comment :)

faedah open link with new tab .tak menyusahkan bloggie sekali jus carrot semua tuto korang diguna kan , pasny ramai lah org google blog kau ! aigo !

18 comments

  1. Fyqa LIKE . free tgok tuto Fyqa jugak eh . tuto yang sama ja pown cuma berbeza cara, ngeh3 (:

    ReplyDelete
  2. thanx for sharing this tuto yah :)

    ReplyDelete
  3. fyqa , tq , hehe , orite babe :)

    ReplyDelete
  4. oh OE suka click past button...
    sekali dia buka new tab...
    lepas tu OE lupa... lepas tu banyak dan berlambak tab...
    hehee...
    main2 je...
    berguna jugak nie...
    (n_n)

    ReplyDelete
  5. ahhaha , kdg2 suke tekan past button gak :)

    ReplyDelete
  6. jumpe jugak tuto ni.hehe.
    thanks :)

    ReplyDelete
  7. sy menggunakan tuto anda..!!! nice..!!!

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.