aww romantik nya mereka, alaa bf aku hopeless romantic laa :(

February 1, 2011

huuu sedih2 , taw x knape dye ta romantis ,  hey hey tajok entry xde kena mgena dgn aku taw ,hee jap jap na tnya dye , kena kat awak ke sygs ? hehe :P

so now aku nak share tips2 yang boleh kita lakukan bersama pasangan kite yang kite cayunx ketat2 uh, 4 whats ? utk menampakkan kita ni ada jugak sifat2 romantis tu,.hehehe =)

  1. message in a bottle. penah tengok cite korea x? ok dorang ni selalu ada botol yang dalam tu ada mesej2 yang ditulis atas kertas tu. korang boleh tulis ape yang korang rasa, atau beratus2 sebab kenapa korang sayang bf/gf korang =)ny yang best ny , hee
  2. romantic evening. pergi lah berpiknik bersama2, dekat taman tasik ke, taman yang ada padang yang luas ke. bawak la makanan yang korang prepare sendiri, bawak la cupcakes ke, apa2 makanan yang comel2 agar dapat membangkitkan suasana romantis =) cewaahh , prepare sniri , ny gara2 addict korean mobie larw neh .
  3. couple ring. hadiahkan couple ring kat pasangan korang, dalam cincin tu ada ukiran nama korang. waa so sweet =) bez taw tgk ada couple dpt couple ring , whuu so hot larww .(aku pandai cakap jew , haha )
penat la nak tulis satu2 dan elaborate. neh aku copy paste dari web, bacalah =)


Romantic Things To Do

1. Watch the sunset together.
2. Whisper to each other.
3. Cook for each other.
4. Walk in the rain.
5. Hold hands
6. Buy gifts for each other.
7. Roses. 
9. Go for a long walk down the beach at midnight.
10. Write poetry for each other.
11. Hugs are the universal medicine.
12. Say I love you, only when you mean it and make sure they know you mean it.
13. Give random gifts of flowers/candy/poetry etc.
14. Tell her that she's the only girl you ever want. Don't lie!
15. Spend every second possible together.
16. Look into each other's eyes.
17. Very lightly push up her chin, look into her eyes, tell her you love her, and kiss her lightly.
18. When in public, only flirt with each other.
19. Put love notes in their pockets when they aren't looking.
20. Buy her a ring.
21. Sing to each other.
22. Always hold her around her hips/sides.
23. Take her to dinner and do the dinner for two deal.
24. Spaghetti? (Ever see Lady and the Tramp?)
25. Hold her hand, stare into her eyes, kiss her hand and then put it over your heart.
26. Dance together.
27. I love the way a girl looks right after she's fallen asleep with her head in my lap.
28. Do cute things like write I love you in a note so that they have to look in a mirror to read it.
29. Make excuses to call them every 5 minutes
30. Even if you are really busy doing something, go out of your way to call and say I love you.
31. Call from your vacation spot to tell them you were thinking about them.
32. Remember your dreams and tell her about them.
34. Tell each other your most sacred secrets/fears.
35. Be Prince Charming to her parents.
36. Brush her hair out of her face for her.
37. Hang out with his/her friends.
38. Go to church/pray/worship together.
39. Take her to see a romantic movie and remember the parts she liked.
40. Learn from each other and don't make the same mistake twice.
41. Describe the joy you feel just to be with him/her.
42. Make sacrifices for each other.
43. Really love each other, or don't stay together.
44. Let there never be a second during any given day that you aren't thinking about them, and make sure they         know it.
45. Love yourself before you love anyone else.
46. Learn to say sweet things in foreign languages.
47. Dedicate songs to them on the radio.
48. Fall asleep on the phone with each other.
49. Stand up for them when someone talks trash.
50. Never forget the kiss goodnight and always remember to say, "Sweet dreams."


48 comments

  1. nadhya , hoho tahu tak pew , wee ~

    ReplyDelete
  2. sweetnya nanti dah kawen i nak buat lahh HIHI

    ReplyDelete
  3. haha , betul tuhh , kawen dhulu , hee . sys aida single lg kew ? or taken ?

    ReplyDelete
  4. ahah. mnarik . sstgh tuh da buad . hehe =)

    ReplyDelete
  5. queen annie , tol tuh , hee , kongsi la skit ape yang queen annie da buad anys jugak cnth nbe 48 tu ha , hehe , pnh gn dye smpai tertidur taw , huu

    ReplyDelete
  6. sys maseh single lahh dear,you nak jadi partner i ke HIHI

    ReplyDelete
  7. haha , biar betul ,, sys aida mseh single ye ? aiyaak , msty sys ada special person kn , juz ta ditakrifkan lg , hee. sys aida cute taw .

    ReplyDelete
  8. lepas ni nak carik botol kicap laa.. nak main message in a bottle.. haHaha..

    ReplyDelete
  9. haha , ala botol kicap nnty kotor la surat2 uh , hehe . carik botol mayonis , jilat2 org yang bce uh , heeee

    ReplyDelete
  10. i ade idea..penah gak tgk cte japan ni...
    dia bagi gal tu cincin, cincin tu ring tin air gas tu..agak sweet la..hehe

    ReplyDelete
  11. wahh .. bagus lah idea dy .. nak gune ! nak gune !

    ReplyDelete
  12. jom follow balik http://arename83.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Nice blog. Follow saya balik boleh? :D
    natashacomel.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. ahaha . ann da penah buad yg no 1,4,5,12,40 and 50. hehe , so sweet tym tuh , ahha

    ReplyDelete
  15. ekmal ,. heeehe ,wahh suweet larhh , nnty jgn lupe buad kat taw buad dekat girlfie ekmal, huxhux ^6,

    ReplyDelete
  16. sara , hee , guna laa ., ta rugi taw , huuu

    ReplyDelete
  17. queen annie , wahh , biar betul u penah watch sunset together ? wahh . mzty epy gile2 kan , heee .. walk in rain pn pnh , essh tabikk la kt annie , heee

    ReplyDelete
  18. nana , hok hokk , mmg byk de , for org bercintaa bule la, hehe

    ReplyDelete
  19. tak nak idea yg copy from web, from your point of view ada? hihi

    ReplyDelete
  20. AHAKSS , ada , kite duduk dgn couople kite dlm kreta . n hmye berdua jew taw , mesty best ,, kite bule jdi diri sniri ,,,, aaappxxx . ! TAPI jangan buad bukan2 yee . heee

    ReplyDelete
  21. haha. jaga2, kang ada yg ketiga di situ.

    ReplyDelete
  22. haha , kan anys da ckap , jgn buad bukan2 taw , juzz ,saling jeling2 je,heee . err cmne na ckap ek ? halau y ketiga tuhh , pegangan kena kukuh , cewaahhh. aissh , i mean pegangan agama , hehe

    ReplyDelete
  23. boleh try ni :) nway,, dah follow awak :) kalau sudi singgah la blog saya pulak ;)

    ReplyDelete
  24. marfieyraa . huxhux , tol uh , try laa jgn ta try . if ta try rugi taw.xleh tunjuk sikap romntis kite (wlowpn asal ta romantic pon , huu) anys y x romntic taw , bukan mar. ok anys nak nyiggah ny ,kalo bule na folo lg ,huu

    ReplyDelete
  25. time cintan cintun..xyah romantik pun xpe..janji pas da kawen....kena romantik kaw2...ekekeke...

    ReplyDelete
  26. you should add up a tagboard in here:]

    ReplyDelete
  27. ok ape botol kicap.. boleh jilat2 jugak.. rasa masin.. heHE

    ReplyDelete
  28. comel comel. teringin nak camtu (:

    ReplyDelete
  29. aniss bumble bee , ok 1st nama kite sama la , hee . 2nd , aww setuju sgt taw , bile da kawen mzty bez sgt2 kalo both romntic kan , hee (mcm la anyss da kwen ) feel jew , huxhuxx

    ReplyDelete
  30. sherry , already have la . try to click at sweet face left+bottom ok , hee (its annoying right ) hakahak , sorry 4 broken english

    ReplyDelete
  31. haha . botol kicap uh kaler hitam laa , kunk comot lak kata2 ati yang nak diluahkan e2 , heeehe

    ReplyDelete
  32. sys nada , oh yeahh , jangan teringin jew , buad je terus dkat si dia , kasi suprise sikit, hux2 .

    ReplyDelete
  33. anys~ errr ... blog ne ada shoutbox ka ? atau kakak yang nda nampak ? =__=

    ReplyDelete
  34. ada la sys , hee , nmpk tak gadis riben bwh sekali sebelah kiri , hee . nmpk ? huuu

    ReplyDelete
  35. most of them sis dah buat dah hehehe
    tapi ada yang kena wat lpas kawin ler kan kan kan :D

    ReplyDelete
  36. haha , uu bez la , sys da buad yang mne ? berjln tgh hujan pn ada pe ? wahhh ! jelez tol , hee . lepas kawin lg bez , cewah(gadis 17thun tgh berckp)haha

    ReplyDelete
  37. sweetnye..tp sy xpena wat sume la..
    sy pena wat no 5,14, 16 (tp ble sy pandang si I,si I teros pandang tmpat len..), 21 (sy nyanyi lagu 'sampai menutup mata' si I 'sofea jane' n 'tanpa'), 22 (kadang2 ble si I wat cm2 sy terkejut jgak), 25 (ble si I da xde keje),29 (tp 2 dulu), 37, 46 (sy pena ckp ILY dalam bhasa jepun n korea tp si I xpaham (>_<)) ,48(smpai bill phone melambung) n 50..^_^

    ReplyDelete
  38. lawat2 lah ye ke blog sy kalau nk tawu sape si I tu..:p

    ReplyDelete
  39. perggghh ! mmg hot la u , byk da buad eh , bgos3 , hee

    ReplyDelete
  40. nseb baek lom wt yg no 17..huhu..anys ske jpon ea? pe ah tjok lagu yg de kt blog anys? ika dnga sdap.. ika pon ske sngt kt jpon nie..hee

    ReplyDelete
  41. hhaha , nseb baik betul , suke jugak , anys ta egt , tapi singer die taw la , aragaki yui :))

    ReplyDelete
  42. mwsti bes kalo kiter adew mate yg romantik nie.. hahaha... sweet jer :))

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.