LINK hover style 2011

January 31, 2011


ow yeah . hana , e2 nama nya LINK hover laa laLinx ,
let do it


1. Log In --> Design --> Edit Html
2. Tekan Ctrl+F search 
a:hover }
3. Copy and paste code ni di bawah a:hover }
color:#000000; background:url( URL GAMBAR);background-repeat:repeat;text-decoration:none}


4. pilih hover mana yang korang nak and copy URL dia ok .









http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif



















http://sl.glitter-graphics.net/pub/602/602355k2suf9v03y.gif

nak lagi ?? korang cari kat sini ok .. then kalo ta jadi or ta pham or dah jadi hadiahkan saye SATU komen yew. GRASIAS >-<



8 comments

  1. hye anis.
    thnx a lot for d tutor.
    tp mcm xjd.
    mgkin sebab i punya header tak transparent kot.
    selain photoshop ada x software yg bule buat header jadi transparent?
    hee :) sory lar. bnyk sgt tnye.

    ReplyDelete
  2. hye hana .
    welcme ,
    yekew ? xpe2 ,
    oww ade,, i pn ta pkai pshop taw , i transprentkn guna gimp 2 , u try laa. k,, sokehh babe ,lg byk , lg i suke taw , huuu

    ReplyDelete
  3. hello hello...
    maaf sebab menyusahkan awak ye...
    tapi saya tak leh wat pon... =(
    mianhee ye...

    ReplyDelete
  4. Thanx sbb buat tuto ni :D
    tapi saye buuat x jadi KENAPE ye?? :(

    ReplyDelete
  5. Thanks sebab buat tuto nieh (:
    mejadi lahh.
    TQVM, Anyss <3

    ReplyDelete
  6. you, i've tried. but tak jadi lah.
    because i tade pon code a:hover } ni kat my blog. why ey ?

    ReplyDelete
  7. 1st time singgah blog adik
    akak doakan adik dpt 9A ya
    insyaALLAH. u can do it
    if i can,why not u?

    dik nk tny...apa ya tajuk lagu blog kamu?

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.