Bajet di Makassar Indonesia & youtube video

May 10, 2015

Pembelanjaan ^_^



Transport
Teksi 1st day 50ribu(rm15)
Teksi 2st  day 50ribu(rm15)
Sewa kereta 3st day 100ribu(rm30) seorang(3hari)
Sewa kereta 4st day 
Sewa kereta 5st day
Teksi balik 35ribu (rm10)
Minyak 55ribu (rm17) seorang
PT 20ribu pergi dan balik ke mall di Makassar 

Total : Rm94
Transtudio
Tiket masuk 100ribu seorang
Kartu(kad) 5ribu 

Total : Rm32

Pantai Bira : 460ribu
Semua termasuk:
Penginapan dua hari semalam
2 x Lunch udang,ketam,ikan 
Snorkeling x 4jam
Boat

Aktiviti di laut (harga berasingan)
Bermain dengan penyu 10ribu (rm3)
Banana boat 20ribu (rm7)

Total : Rm150~

Semua ni selepas dibahagi kepada lima orang.. Tempat penginapan dua bilik.



Grand Total : RM94 + RM32 + RM150 = RM275


Makan minum asing , tapi masa kat Pantai Bira dah include sekali.
Shopping was a lot!!! So kalau aku list nanti, korang akan terikut membazir macam aku. Eh no, aku beli mostly to my family, exception for that please.. :)


********************************************************************************
 Jangan lupa tengok video apa aku shopping kat sana..aku cuma nak kongsi so lepas ni kalau korang pergi Makassar, korang tahu standard harga dia..Takda la kena tipu dengan sapa-sapa.insyallah ;)
 hope korang enjoy k :)


6 comments

  1. Murahnya perbelanjaan untuk trip ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah farah.. murah jugak di indon ;)

      Delete
  2. ingatkan harga asal dlm RM tadi, terkejut beruk mak. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! jangan la dalam RM ! saya tak kuad..

      Delete
  3. wah mcm best jep...
    bajet pun murah je

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.