Tutorial Letak Background di Ruangan sidebar (Simple Template)

December 8, 2014

Assalamualaikum.

Tutorial kali ni dibuat untuk rujukan pada masa akan datang. Puas mengedit dan mencari tutorial ni tapi satu pun tak ada . Last last , thank to Dream Girl for giving me an idea on how to customize my sidebar background.



1. Dashboard > Design > Edit HTML
2. Klik F3 dan cari code di bawah ni..


.fauxcolumn-right-outer .fauxcolumn-inner {


kalau tak ada , cari kod ni


.main-outer {

atau 


/* Columns


3.and then paste kan kod di bawah di dalam kod /* Columns


.column-left-inner, column-left-outer { background:url("IMAGE URL");}
.column-right-inner, column-right-outer { background:url("IMAGE URL"); }

kalau nak berwarna boleh refer tutorial Dream Girl

Lama juga mengedit benda yang remeh ni, Lupa dah ilmu lama lama ^___^'

6 comments

  1. salams hari isnin, singgah sini membaca entry baru:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam rabu dah ! Hehe. Terima kasih daun keladi rajin rajin datang lagi

      Delete
  2. thanks for sharing... selamat berblog

    ReplyDelete
  3. akak nak tanya macam mna nak edit header mcm akak. sya suka sbb simple and cantik. buat tuto please hehehe >.<
    http://daygchubby.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai dayang! Header tu sis pakai tulisan je. Hehe. Insyallah yee

      Delete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.