Elaun dah masuk~

July 1, 2014

Salam Ramadhan Al Mubarak !! :D

Fuh , sebelum ni memang tak pandai nak jaga duit lansung ,
 dah terhentuk baru tergadah .
sampai dah rasa terdesak cekik nak mati sangat dah ,baru reti nak jaga duit .

Okay disebabkan elaun Julai ni lama gila tunggu, seminggu ka dua minggu tah , akhirnya setiap awal bulan mesti pakcik MARA masukkan elaun :D
and disebabkan bulan ni bulan puasa , harap-harap tak membazir and duit tak habis banyak.

Here some planning expenditure this Ramadhan month . 

Fixed
Rumah sewa RM80
Makan&Barang RM50
Minyak kereta RM35
Elektrik RM20
Air RM20
Internet RM25
Total 230
Bajet
Makanan bazar RM6 everyday x7=RM42
RM42x4=RM168
Shopping barang keperluan and kehendak : RM200
Total : RM368
Grand total : 598

Teheee . kita hanya mampu merancang .
Allah yang tentukan :D

5 comments

  1. hahaha tengok budget ni teringat pulak waktu study dulu pun dok budget2 cenggini dgn elaun mara. tngk kengkawan yang dapat PT kayo kayo kita yang mara ni kene jimat cermat.

    ReplyDelete
  2. hai si cantik...hehehee..salam ramadhan salam perkenalan jom singgah dan follow blog ayu www.qaysaasupplement.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Plan baik2 tu. Rasanye bil air boleh bajet lagi kot. Kalau duduk rumah sorg2. Berapa ringgit je. Semoga sentiase murah rezeki. Amin.. Selamat berpuasa. :)

    ReplyDelete
  4. hidup kene ada planning. tercapai atau tak belakang kire. hehee. salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  5. perkara biasa tu terbocor poket sana sini..akak jpa dulu pun rasa macam tak cukup je duit masa first2 dulu..tapi..kena pndai berjimat kan..utamakan keperluan dulu..kena buat checklist gak..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.