The Liebster Award : Things about me

May 23, 2014



Rules when being nominated :

1-Mention the person who nominated you with a link to their blog.  /
2-Answer the 11 questions asked. /
3-Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
4-Create 11 of your own questions for them to answer. 
5-Notify your nominate
Bismillahirahmanirrahim.
Hai Tyka ! terima kasih sebab menobatkan saya untuk terima award ni. 
Terima kasih terima kasih terharu sebab ada orang nak tahu fasal firi fini. (nak guna jugak bahasa F)


1) Apa tujuan asal awak berblog ?
Tujuan berblog ni ada banyak . 
First and foremost, mesti la nak menulis pasal diri sendiri . Cerita pasal apa-apa yang 20 tahun kehadapan boleh buka dan baca balik saat-saat manis masa remaja. ;')

Kedua, bila dah ada yang sudi sponsor blog ini (nufnang) , so kadang-kadang nak berblog disebabkan nak menabung jugak :D so sekarang ni kalau perasan memang hari-hari update sebab nak maintain traffic for nuffnang.

2) Siapa blogger kegemaran awak . And kenapa ?
Blogger kegemaran banyak. tapi antaranya blog yang selalu buka adalah blog Fatin Liyana,Irine Nadia,Yuyu Zulaikha dan etc. 
Fatin Liyana sebab cara dia story mory best .Tak bosan baca , dan panjang so puas sangat nak baca . haha . plus she's doctor to be and so am I (insyallah) . So boleh la tahu serba sedikit pasal kehidupan senior.
Irine Nadia sebab Irine ni sangat sweet . Cara dia menulis jelas Irine seorang yang sangat teliti , sangat appreciate little things and so am I (wah wah) . Bila buka blog Irine rasa tenang sangat, dengan design blog,lagu pilihan, love it to bits !

Yuyu zulaikha sebab cara yuyu bercerita sangat funny dan kemas selain daripada empunya badan yang molek tu .suka je baca blog Yuyu.

and last but not leas,
Anys Nadhilah sebab me lah tu ! selain suka membaca cerita orang, saya juga sangat setia dengan bacaan blog sendiri. blogger kegemaran (check)

3) Berapa tinggi awak ?
154cm je . jangan tanya berat plissssssssss

4) Kalau awak terjumpa duit di tengah jalan , apa yang awak akan lakukan ?
berapa hinggit tu ?
kalau 20sen buat tak tahu.
kalau RM50 mesti ambil. :)
ambil dan bagi la dekat guard guard berdekatan (tengah imagine jumpa duit dekat pondok guard)

5) Pandai masak tak ? Awak suka masak apa yea ?
Tak pandai sangat. tapi boleh masak :)
Tak suka masak sangat. 
Hanya masak apabila rasa teringin nak makan. 
And selalunya teringin chicken chop sendiri .marveloooouuuuuuuuuusssssssss

6) Awak buat apa yea sebelum tidur ? 
Tengok fon kalau-kalau ada whatsapp,. hehe
and wish good night to someone :D

7) Kalau dah bangun , awak kemas terus tak katil awak ? 
Hoi ini habit tau ! tak suka pantang nampak katil semak. You are girl bro !

8) Beri ucapan untuk parents awak .
Mami papi , emak ayah , I love you so much . I love you till the end of my life . Amin . 
Saya doakan emak dan ayah masuk syurga . 
Saya doakan emak dan ayah murah rezeki dan hidup denga penuh rasa bahagia dan tenang .
Kiranya emak dan ayah bahagia nescaya anakmu lebih bahagia. :D


9) Awak suka merajuk tak ? And macam mana awak nak orang pujuk awak ?
Suka dengan certain orang je . eh dengan seooorang ja . 
Dengan orang lain tak suka , tak suka fefeeling , abaikan terus jika ada niat nak merajuk.
buat lek buat kul sahaja. 

10) Sekarang kerja atau masih sekolah ?
Masih belajar.. 4 years to go.


11) Pesanan untuk diri awak sendiri .
Hai Anis Nadhilah , 
Awak ni comel sangat tau , awak belajar pandai-pandai ye .
Awak jadi doktor yang baik dan berguna tau suatu hari nanti. 
Awak jangan malas-malas sebab malas adalah racun untuk segala racun.
I love you . muah!


Soalan
  1. Awak blogging sejak bulan dan tahun berapa?
  2. Tujuan blogging sekarang ni ?
  3. Tiga blogger kegemaran dan nyatakan mengapa.
  4. Tiap-tiap hari tidur pukul berapa dan suka stay up tak? mengapa?
  5. Awak guna skincare apa ye ? dah berapa lama ?
  6. Sehari berapa kali buka dashboard blogger ?
  7. Suka ambil gambar tak ? ke biasa-biasa sahaja ? Mengapa?
  8. Suka berfashion tak ? Mengapa?
  9. Suka tengok cerita korea ke hindustan ?
  10. Bilakah tarikh lahir awak ? dan sekarang ni umur berapa ? apakah horoskop anda?
  11. Kecil-kecil cita-cita nak jadi apa ?

Taggie
http://syiralokman.blogspot.com/http://www.mialiana.com/http://rossacalla.blogspot.com/http://fie-mi.blogspot.com/http://ainheartmelove.blogspot.com/http://dirax.blogspot.com/http://kupukupukecik.blogspot.com/http://dirax.blogspot.com/http://izyanmasri.blogspot.com/http://norminieza.blogspot.com/http://coratcoretkuini.blogspot.com/

9 comments

  1. Nanti bile tua3 leh bace ape kite taip kt blog kan. Ilangkan bosan. Hihi. Pastu mesti rase nak gelak bace story mase muda mudi dulu kala. Hahaha.

    ReplyDelete
  2. salam. ok la 154..sy 148 ja hukhuk

    ReplyDelete
  3. haha. jawapan last tu.. good2. :D

    ReplyDelete
  4. Thank you Anis sebab terima liebster award dr sya . HEHE ! good Luck ye utk jadi doktor . InsyaAllah dipermudahkan ^^

    ReplyDelete
  5. as salam. bagus gak liebster award ni. dpt la kita mengenali sesama blogger. btw, abe kie jd follower ke 5990. tq

    ReplyDelete
  6. kitasama umur .. Btw gud luck, semoga berjaya untuk jadi doctor muslim yang terbaik ^_~

    ReplyDelete
  7. Hi! 안녕하세요! We are Twinscraftlife^^ please visit our blog shop^^ 꼭오세요! 행쇼! Twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. comei ja ayat2 awak nie.. mcm tuan dia..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.