Have You ever Heard of Asian Sheffield College ?

January 9, 2014

Assalamualaikum kepada diri sendiri.. sebab aku ni pembaca setia blog sendiri . hehe

Lamanya tak menulis . ah aku bukannya jenis suka menulis , tapi aku teringin nak menulis .
Weweeee .

Yes , I am a person who love to recall back ;-)  tiba tiba je nak yes kan .
ntah la kadang-kadang aku rasa macam aku sebagai pelajar medic ni tak sempat pon nak menulis blog ke bagai . busy la sangat mengalah perdana menteri sedangkan boleh je kadang-kdang tu luangkan masa tengok movie , shopping etc etc . Wei budak medic pon ada life hokayyssss . *ayat marah ;p ah tiba-tiba rasa entry sendiri a little bit physco pulak  . tiap2 kali lama tak update blog, mesti nak salahkan for being a student.

Apa motif post ni aku lom pikir lagi . cuma nak lepaskan kempunan nak menulis . tak habis-habis .

Sebenarnya apa yang membuatkn aku nak taip entry ni tadi sebab nak memperkenalkan RCMP kolej aku ni .bukan nak bangga ke apa . macam ada sedikit fed up sebab kolej ni tak dikenali . HAHAHA . capital LOL.  .

but anyway bangga dengan kolej sendiri tu memang ada la.
Insyallah lama-lama dikenali la tu . next next entry lah aku kasi cerita sikit kat mana aku tinggal and anything else . bajet retis je nak cerita semua bagai . k2 CLEAR-CLEARRR CLEARRR . insyallah , this year 2014 as a new year, aku nak appreciate all little things called love in my life .#hehe . tapi selalunya aku akan hupdate blog bila aku sedih je . tak sempat nak love lovee .., and aku ni tak pandai nak appreciate thing . really ??? Tak pe lah at least aku kena belajar kan .

ni aku selit sikit my college sketch and picture . not bad huh ? tapi satu je kelemahan , since college ni tengah bandar ipoh , so memang kecil sangat kolej ni . lagi kecil dari my foundation college(KMKN) . sebab tu kot dipanggil kolej , nak panggil universiti macam errrr . k pape jela korang nak panggil .

and ni la Asian Sheffield College . why ? ada sejarahnyaa .




Remember anis , appreciate all little things in your life . Insyallah kalau azam kali ni berjaya , maka akan ada la frequent update pas ni . kalau takde meaning , azam tahun baru hanya tinggal azam ;) hehe .

Not to forget other resolution , hopefully not to late to list them

  • Be punctual                         *ni mmg dah kena nganjing dgn housemate , insyallah anis nadhilah akan jadi lebih alert pasni . huhuhu . takotnyaaa . 
  • More brave/confident          *tadi ada ILA taw.ni kira macam discussion among group and lecturer is with at you all 2 hours time. tiba-tiba aku sorang je belom pernah lead that discussion .mula2 aku ingat aku sorang je , rupa2nya ada sorang lagi kawan aku , Azwa . and dorang suruh aku lead ,tapi aku suruh Azwa .tapi akhirnya aku jugak yg lead . how coward I am . kannye apa , English aku macam hare**emmm sikit . waduh . takpe practice makes perfect .
  •  More leadership value         *jeng jeng , tiba-tiba nak mould diri supaya jadi lebih organise and can survive in any situation
  • taknak jadi careless girl lagi kononnya sebelum ni careless tu sikap comel utk sorang perempuan . tp sekarang dah berubah pendapat , careless can no longer exist in a life of doctor to be <3
  • selain tu , nak think less and more tawaduk when meet Him ;')
Insyallah .. Amin

K nak dinner . pai pai


2 comments

  1. RCMP !!
    Yana pun pernah belajar kejap kat sini sebelum further study kat UiTM :)

    RCMP dlm kenangan..
    Biarpun kecik je college nya tapi best :)

    ReplyDelete
  2. Yeke??

    Wah , kecik je bumi ni kan ... hehe

    Yeahh betul tu , even kecik tp content mmg superb . haha .

    promote kolej sendiri

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.