Masalah dashboard blogger tak update : Mission Complete

June 6, 2013





 Hoyeaahhh !! 
First and foremost , give a big clap to Anastasyea .

Mission yang tak berapa macam mission pon eventually completed ! :D yess . benda ni dah dua bulan jadik uolls . i even not realize bout it . ada blogger yg tegur , bloglist tak update pon . tapi aku buat dunno je coz i thought tu buat sementara je .. lagipun bloglist je pon .. tak pentinggg sbb blog aku bukan banyak dalam bloglist orang pon {heee}

pastu kan , lepas update beberapa entri beberapa beberapa baru lah perasan . apasal lah pageview sikit sangat . sumpah sikit sangat . update cerita baru pon tak nampak kat dashboard . terus tengok blog ini punya reading list , 2 months ago (!) ;( how could youu . yg peliknya aku tak perasan lansung . terus duduk tak senang . cari punya cari, gali punya gali , tak jumpa jugak jalan . susah taw nak mengaji sorang2 , dunia cyber ni wide okayyy . tuto pon harem tak jumpa .. ;( banyak keyword yang taip . ada jumpa certain blog , but still bila buat tak jadi . problem problem problem .

antara keyword yang dicari
masalah bloglist tak update
dashbard tak update
dashboard blogger tak update
masalah blog feed
blog feed tak update
macam lagi tak tersenarai .. uhu .

but luckily ada sorang blogger comel kak Anastasyea sanggup membantu . fuhh . seronok sangat tak terkata . sekali mission complete semua entri yg muncul sebelum ni appear dekat dashboard , hamek kau. spam ! ;)

Mula mula kak Anastasyea tolong secara LISAN but still masalah tak selesai , tak tahu la sama ada aku ke yang tak reti . or sebenarnya masalah lain .then aku minta tolong kak Anastasyea  buat terus lah untuk aku ,. gunakan ilmu2 yang dia ada .. kalau nak terang2 ni makan banyak hari . pstu duduk bape lama aku dapat reply dari . seriously babe , hati ni berdengup kencang . rasa serba salah sebab minx tlong buat terus . cemana kalau kak Anastasyea  busy , cemana kalau dia reject nak tolong buat tuu . takut . tp lain pula jadinya . baca2 email n download pic yang diberi terus leeeeeeeeega  sangat hati. tersenyum riang gembira ,.. uhuu  Im back on ur dashboard now !! ;D


Thank kak Anastasyea ! Anda sungguh hebat !Retis ! Baik hati! Penyabar! aminnn ..
Paling terharu sanggup sis print screen . mula2 tak pe g . sebab maybe print screen senang je . pastu siap label lagi .. ya allah . you are so kind n patient . sy pon tak cemtu ;>

Mana tahu kalau blog korang jadi jugak pasni try la cara dibawah ..

Allow Blog Feed : Short
pastu post feed redirect tu amek dari feedburner . (macam dalam gmbar dibawah)
 kalau kat feedburner tu korang ikut je tuto blogger help.


tpi rasa mcm dah penah letak dah url feedburner tu.. cuma feed full . not worked . taktahu napa mungkin ada silap2 mana2 lagi kot..






seee seee seee .. wewitttt .. entry updated! 

thank you so much  kak Anastasyea ! Appreciated it so much !!

Dari Abu Hurairah ra. Rasulullah SAW bersabda, "Barang siapa yang melapangkan kesempitan dunia seorang mu'min, maka Allah akan melapangkan baginya kesempitan pada hari kiamat. Dan barang siapa yang memepermudah kesulitan seseorang, maka Allah akan mempermudahkan dalam kehidupan dunia dan akhirat. Barang siapa yang menutupi cela seorang muslim, maka Allah akan menutupi celanya di dunia dan di akhirat. Dan Allah akan sentiasa menolong hambaNya, selagi hambaNya tersebut menolong saudaranya. 
(HR Muslim)"


11 comments

  1. wah.. dpt jalan penyelesaian ye! dulu blog wani pun camtu gak.. tp gagahkan jgk update blog walaupun xkeluar kt dashboard.. cri cara pun xjumpa2.. last2 blog elok sendiri je.. huahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee .. heee . yeke . best lah elok sendiri . ni dah berbulan2 . kalau dibiarkan takut jadi bertahun pulak . hehehe

      Delete
  2. Akak tolong sekadar yang mampu shj. Tak perlu la puji lebih2 ..(",)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  3. heheheh.. xD mcm2 prob nsb baik ada y sudi mmbntu..alhamdulillah ^^

    ReplyDelete
  4. hehe ha'ah memang ada lagi satu cara, agak senang sikit, kalau boleh saya buat tutorial? tapi masalah macam dah selesai je nih, hehe, tapi kalau nak tutorial jugak, boleh je :)

    p/s: sepatutnya nak comment kat cbox kat blog ni, tapi cbox tak jumpa >< hehe

    ReplyDelete
  5. feeds burner tu untuk apa erk ? sy pon hairan gak kadang. asal pageview sikit sangat. ke psot sy xkeluar dkat dashboard. sy tak tau

    ReplyDelete
  6. akhirnya, jumpa jugak! memang tengah mencari penyelesaian masalah ni sebab one of blogger yang join bloglist saya ada masalah macam ni... thank you taw.. btw, blog saya ada buat exchange bloglist :D

    ReplyDelete
  7. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak tudung dan shawl2 yang menarik dari HV collection.Jangan lupa follow juga ye.. =)

    Terima kasih
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah dah selesai masalah awak..

    ok, menjawan soalan awak tu, maafkan kalau terlambat jawab.. hahaha. okay, niche tu lebih kurang macam kategori :)

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..ingatkan tak update blog dah dua bulan..ehew

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.