Atasi Jerawat di badan dengan Cosmoderm Tea tree oil series

April 14, 2012

Order
Hello and assalamualaikum semua ,
Untuk post kali ni saya nak cerita tentang penjagaan badan pulak .. khas untuk badan yang mengalami masalah jerawat . badan anda berjerawat ?
Tidak ? ok dah dah stop . anda bukan lah yang kami cari . ehehe .. eh gurau ja kalau nak terus baca pon boleh ..*emm kalau tak malu**

Eh eh.. jangan ah merajuk .. baca baca je lah tambah ilmu kan3 .. first of all , mari kita semak punca jerawat badn terlebih dahulu ! chaiyok !

Apakah PUNCA terjadinya Jerawat di Badan ?
Secara umumnya jerawat adalah keadaaan abnormal pada kulit disebabkan
 gangguan rembesan berlebihan kelenjar minyak (sebaceous gland) 
hingga menyebabkan liang roma tersumbat. Ini menyebabkan radang 
(bengkak) yang biasanya terjadi pada dada, belakang badan dan muka
  (bahagian paling kerap dijangkiti).
Punca sebenar jerawat tidaklah diketahui tetapi para doktor
 (atas pemerhatian) telah memberikan faktor yang dikatakan penyebab masalah kulit ini.
  • Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur 
    subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam 
    belasan tahun dan awal 20 'an.
  • Faktor keturunan seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga 
    memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  • Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak
     memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi 
     yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan 
    sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
  • Masalah jerawat di badan seringkali dikaitkan dengan faktor peluh
      (tidur ketika badan berpeluh).
Walau apapun punca yang menyebabkan jerawat tersebut, apa yang perlu dilakukan 
adalah mengatasinya daripada terus mengganggu dan membelenggu diri anda.
Kehadiran jerawat samada di muka atau di badan selain dari menjejas penampilan
ia juga secara tidak langsung akan memberi kesan kepada jiwa seseorang seperti krisis
 keyakinan diri dan kemurungan. Justeru itu, JANGAN AMBIL REMEH perkara ini.
 Segera bertindak dan jangan anggap masalah ini akan pulih dengan sendiri.
 Malah mungkin bertambah teruk jika terus dibiarkan. 
 Maka disini , Cosmoderm telah menyediakan beberapa rangkaian produk jerawat , sama ada di wajah mahu pun badan.

Antara produk - produk tersebut adalah ..
Tea Tree Oil Soap (RM 5.02)
Apakah kelebihan  Tea Tree Oil Soap?
  • A mild antiseptic soap which cleanses and clarifies 
  • skin effectively without depleting skin’s natural moisture.
  • Skin feels fresh, smooth and moisturized after use.
   










Tea Tree Oil Shower Gel (RM 10.12)
  • Specially combined talcum in a moisturising lotion form to moisturise, soothe, heal sensitive, irritated and problem skin.
  • Relieves heat rash and safe for babies.
  • Suitable especially for hot and humid weather where we tend to perspire and hence prone to skin problems caused by fungus, bacteria and yeasts.

    Tea Tree Oil Magic Body Lotion  (RM 16.07)
    • Deodorizing effect that solves skin problems such as fungal infection, body acne and skin irritation with instant fresh and cool sensation.
    • Can whiten armpit by loosening dead skin cells for easy cleaning.
    • A wonderful natural deodorant for Body Odour. 
     

     
    Tea Tree Oil Lotion Talc
    • Specially combined talcum in a moisturising lotion form to moisturise, soothe, heal sensitive, irritated and problem skin.
    • Relieves heat rash and safe for babies.
    • Suitable especially for hot and humid weather where we tend to perspire and hence prone to skin problems caused by fungus, bacteria and yeasts.













      Dan akhir sekali .. apa apa pertanyaan ,sila terus ke ruang komen atau di fan page Cosmoderm sendiri ! trimas !

      Fanpage Cosmoderm http://www.facebook.com/Cosmoderm
      Website Cosmoderm http://www.mycosmoderm.com/

2 comments

  1. Wahhh,cam maw try tapi takut x ngam dengan kulit :D

    ReplyDelete
  2. ni boleh on9 je ke?tkde kat any farmasi eyh?

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.