Tutorial download GIMP

December 7, 2011

hye awak semua . selamat datang ke tuisyen menggunakan GIMP 2 di 

hari ni anys nak ajar cara nak download GIMP 2 . ahaha. apesal lah 'aku' rajin sangat ni'
oke, sebenarnya ini adalah my first step untuk mara ke tutorial GIMP seterus nya !

anyway, gimp software ni juga adalah alternative untuk mereka yang fail download adobe photoshop !

lagi pun , adobe photoshop memerlukan sekurang2nya 5jam untuk download , 

patient is a great policy

jom kita maju !

please click >THIS'< to download
tunggu lah , around 15minit

 click run
oke now, open softonic (yang didownload td) lepas tu klik run 

 accept and tick apa yang patut


 wait ..

 GIMP software will open automatically ;)

You can smile now , a lot of features in GIMP !





8 comments

  1. gimp ni utk ape,,blog bole? haha..blog kita kan tak comeyy....aduhaii

    ReplyDelete
  2. naruhaa . nanti annys terangkan keh ! tgu tahu ..

    ReplyDelete
  3. naruhaa . nanti annys terangkan keh ! tgu tahu ..

    ReplyDelete
  4. gimp ni unutk edit2gambar , header , background mcm tu la ;)

    ReplyDelete
  5. akk ..yang gimp tuh kne tunggu lame sikit ek ?
    yang open automaticly tuh

    ReplyDelete
  6. Nak tanya, gimp ni boleh tak untuk windows 8 ?

    ReplyDelete
  7. thanks!
    bagi tips..!
    memang berhasil.. :3

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.