Kalau lah binatang boleh bercakap

December 11, 2011

Assalamualaikum semua .

sekarang ni , adakah menyeksa binatang jadi satu trend ?
seronok ? 

kalau nak berseronok tu, at least biarlah ada hati ,.biar lah berlandas kan akal, kan kau dianugerahkan akal fikiran .. kesian binatang binatang tu atau dalam erti kata lain makhluk Allah . tak ke kita digalakkan berlaku ihsan sesama manusia mahu pun sesama binatang . 



ya Allah tak sanggup aku melihat kesengsaraan kucing tu ,. 
berdosa kah seekor kucing mencuri ikan untuk mengisi perut ?
kalau berdosa , hanya Allah yang  berhak menentukan hukum hakamnya . tak payah la sampai nak potong kaki kucing tu . ! *shit



bukan nya dia ada buat salah pun , lain lah kalau dia curi barang kemas, berlian berjuta2 . lain lah kalau dia ada akal ......
 yang boleh berfikir baik dan buruk . but in fact , NO . they got brain but dont have mind,. kucing ni, bangkai pon dia makan , but those selfish people , what they do ? did they use their mind properly ?


atau 

layakkah mereka diberi akal ?

binatang tu untuk dimanfaat , bukan untuk dianiyai .. sungguh pun certain people jijik dengan binatang , but they dont hurt them ..  






“Seorang wanita telah disiksa karena kucing yang dikurungnya itu mati. Maka ia masuk ke dalam neraka karena ketika ia mengurung tidak memberinya makan dan tidak melepaskannya agar kucing itu mencari makan sendiri dari binatang-binatang bumi yang menjadi mangsanya”.



you got that peep ? bumi semakin tua , dunia semakin jahil . 

i hate to see this . 

 i dont know what to say .  ;(  *keji


ko nak buat sampai jadi macam ni ka ?


buat duit dengan binatang pon ada , 







unconditionally they are so cute rite.. but why they must  tortured ?



16 comments

  1. heroooo! :)
    bnatang tu mkhluk Allah jugak, brperasaan mcm kita

    sbb mnusia ni lgi besar drpd haiwan, so konon brkuasa la 2

    ReplyDelete
  2. ezzat benci tengok org yg menyiksa binatang lagi lagi kucing! oh no! i hateeeee! benci sangat! tak sanggup nak tengok gambar yg pijak dgn high heel tu. argh!! *sorry teremo. kadang2 perlu jugak luahkan perasaan. tapi silap tempatlah pulak. hihi

    ReplyDelete
  3. hha , xde lah . tak salah lansung ,pendapat tu penting . anys pon tak suka , sangat kejam ... tapi apa boleh buat .. ;(

    ReplyDelete
  4. walopown sy agak 'takot' sama kucing..tapi x tergamak nak seksa mereka....pelik manusia yang dah xberperikemanusiaan itu sanggup seksa haiwan secomel tu kan???hmmmm...dunia sekarang mengecewakan!

    ReplyDelete
  5. knapa ltak gmbr tu ? tak smpai hti nk tgok. huhu

    ReplyDelete
  6. farrahh .. yee . sedih ka dengan manusia2 gini sekarang ,

    ReplyDelete
  7. kat fb byk sangat gmbar bntang kne seksa.... kejam betol..

    ReplyDelete
  8. Putri pun benci dgn org yg suka siksa binatang terutama kucing... putri xboleh tgklah.. sedih.. nk org yg xde hati perut tu kne hukum secukupnye..

    ReplyDelete
  9. tu lahh .. kucing jugak jd mangsa , mentang2 dia jinak ;(

    ReplyDelete
  10. aiseyhmen -.- geli gelimen ash tgk .

    ReplyDelete
  11. Kesiannya... tak apa, suatu hari sesiapa yang buat macam tu akan terima balasan yg setimpal kat akhirat nanti.. :'(

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.