Tutorial letak facebook like button for blogskin

September 18, 2011

assalamualaikum  ٩(-̮̮̃•̃) 

hey sebelum anda menggunakan tutorial ini pastikan anda adalah pengguna blogskin , kalau x mmg x mnjadi lah :)

1. Dashboard > Template.
2. Ctrl + F, cari code neh
<$BlogItemBody$>

3. dah jumpa code tu ?. copy kod di bawah dan paste bawah kod tadi (<$BlogItemBody$>)

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<$BlogItemPermalinkURL$>" scrolling="no" frameborder="0" style="height: 62px; width: 100%" allowTransparency="true"></iframe>


4. preview dulu pastu save :)



add on
kalau nak paste kod kat atas ni kat atas <$BlogItemBody$> pun boleh . ikut kehendak anda lah nak like tu muncul di atas atau bawah bhgian entry :))

36 comments

  1. nice tuto =)
    bnykkn tuto psl blogskin .. hehehe

    ReplyDelete
  2. lain macam interface blog ni, memang confirm perempuan. nice sharing untuk button FB.

    ReplyDelete
  3. @spec
    hehe.. lain ke ? thats me ,thxx

    ReplyDelete
  4. akak ! kite lagi. hehe. jadilah akak. thanks ea ? kite nakk letak blog akak dekat bahagian credits tuhh. tapi ken takk reti lah. sedihh doh. btw , THANKS 4 EVERYTHINGS !

    ReplyDelete
  5. sory izzah , anys disabled copy function :) tengok tuto blogger lain k ..

    ReplyDelete
  6. Terimaksih duan keladi lain masa buat tuto lagi :D

    ReplyDelete
  7. menjadi lah kak , tengss a lot :)
    <3

    ReplyDelete
  8. thx! plzz follow my blog sweaty http://aishiteruttebayo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. dah jadi dah, cuma, kenapa saya punya older post saya hilang?

    ReplyDelete
  10. thanx ea wat tutorial nie...jadi..:)

    ReplyDelete
  11. Cik Anyss, kalau nak letak buttin share untuk blogskin ada tak?
    terima kasih kongsiannya

    ReplyDelete
  12. Thanks soo much ! USEFUL ! YOUR MAH IDOL <3

    ReplyDelete
  13. Masuk blog nih terus tenang sebb lagu dia yng menenangkan fikiran :D

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.