Tutorial cursor bertukar apabila sentuh blockquote

September 2, 2011


hey ! code ni aku main letak je dan jadi so jom cuba ?

1.dashboard-design-edit html
2.press ctrl f and search this code
blockquote:hover { dan .post blockquote {

kalau xda . cari yang dekat2 sama tau tambah sahaja :)

3. copy code dibwah dan paste bawah kedua2 code tadi

cursor: crosshair;
4. save . so sekarang cursor tu akan bertukar jadi macam aku , iaitu berbentuh tambah tu kan , kalau xmaw cursor tu tukar code tadi dengan  code ni

cursor: url(LINK ) ;

5. tukar LINK dengan link cursor yang anda suka . boleh godek freebies kalau malas cari cursor :)

9 comments

  1. hi, saya nak tanya nie. Ada tak tutorial macam mana nak mencatikkan ruangan about me macam awak tu? terima kasih.

    ReplyDelete
  2. ohoh , tu syg i pakai field set je :)

    ReplyDelete
  3. kakak , macam mane nak buat header macam kakak ? bila cursor lalu keluar "by Anis" ..

    ReplyDelete
  4. nak tanye.LINK tu kan , nak letak link cursor macam mane eik ? sbb nabila dh ltk link cursor tu.td cursor tu tak menjadi.please help me.

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.