Tutorial become a fan . new !

September 6, 2011


wahh !sorry sebab lambat tuto kan , cable kena curi , dah dekat seratus kali kena curi dlam msa beberapa bulan. err geram tol :__:


so ha ni dia , nak jugak la tu kan2 ? ok sabar2 . jom ikut steps ni slow2 , 

1.mula mula g sini >KLIK<
2.lepas tu pilih widget
3. pilih likebox FBfan pro
4.pastu naik gini .username tu ambil dekat mana ?
korang ambil start dari pages/Blurrr4evablurr-dot-blogspot/180842238598590 dan masukkan dalam username tu :) dan at least kena ada 25 likes ke atas :)
5.yang lain tetapkan sendiri lah atau klik GET je .. dan generate code . 
ambil yang blogspot code lah untuk pengguna blogspot. 
6.pastu buka dashboard-design-edit html and tekan ctrl f dan search <body
jangan paste dulu . usha code tu sampai ada penutup tag (>) baru paste , contoh 
 <body oncontextmenu='return false;'>
  <div id='outer-wrapper'><div id='wrap2'><!-- KakiNetwork.Com Likebox FB Fanpage Pro Start -->
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
KNFBFansPRO='pages/Blurrr4evablurr-dot-blogspot/180842238598590'
//]]>
</script>
<link href='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script src='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/jquery.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/>


ha ! nampak yang aku purplekan tu , lepas code tu lah korang paste ok :) dan jgn lupa save kalau xda apa2 error ..
assalamualaikum .

1 comment

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.