Tutorial Letak banyak lagu dalam blog (SCM playlist)

July 4, 2011

 yup , ni lah playlist tu , comel kan ? so firstly g sini >prit<
now pilih colour . (pink ada biru ada purple ada hitam kuning , bla bla ,)
haip ! jngan pndai2 tekan done lagi taw , next tekan Edit playlist
pastu masukkan tajuk lagu dan song url 
ok mana nak amek song url tu ? u tube pun boleh ,


tgk pic kat atas , serch lagu yang korang suka n yang i bulatkan tu  kod url lagu taw ,
 pastu klik configure stting :P

autostart tu - yes
shuffle tu - yes
boleh ubah mgikut kesesuaian :L
pastu tekan done !

copy code yang diberi and paste dekat add gadjet dalam page element

dah siap !



4 comments

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.