Tutorial Blockquotes macam saya !

July 19, 2011

assalamualaikum ! hye ! anyeong ! konichiwa ! hallo !
usha dulu !hheehe , perasan x animation tu bergerak dari hujung ke hujung , eh eh , dari kiri ke kanan ? suka ?
haha . skema *
kalau xperasan , sila alihkan cursor anda ke kotak kuning tu :P

1. mcm biasa , Dashboard-design-edit html n search
.post blockquote {
2. boleh delete code lama(code yang dibawah blockquote smpai simbol } ) n replace dengan code ni

background:url(URL BACKGROUND); padding:5px;
color: #996633;
border-left:2px solid #D0A9F5;
color: #996633;}
blockquote:hover {
background: url(URL ICON COMEL) no-repeat right bottom ;
-webkit-transition: 1s;}
}

Freestyle #,#
URL BACKGROUND untuk background blockquote tu , kalau korang dah pernah buat sebelum ni , just ambil coding utk blockquote tu je , xpyh usik apa2 bhgian tu , cuma untuk blockquote:hover { korang perlu delte code sebelum ni *jgn pening2 , ni untuk orang yang pernah buat blockquotes.URL ICON COMEL korang ganti dgn url cun2 keh , url ni yang akan gerak2 t . boleh tgk dekat freebies i atau glitter.com atau photobucket 1 ni untuk msa anmation tu gerak dari kiri ke kanan !

4 comments

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.