Tutorial blockquotes hover gambar kecil di hujung

July 16, 2011

hye ! biasa nya kita buat blockquotes hover keluar gmbar full kan , now i tuto kan keluar gmbar comel2 di hujung je .

1.Dashboard > Design > Edit HTML.
2. ctrl f and search .post blockquote {
3. then kalau da pernah buat blockquotes boleh lah jangan segan2 delete k .and gantikan dgn kod ni


background-color: #FBEFEF;border:1px solid #F78181;padding: 5px;}.post blockquote:hover {background-image:url(URL ICON KECIL ANDA);background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;}


4. oren tu untuk warna background
purple untuk kaler border
biru untuk url icon , boleh cari dekat glittergraphic.com atau tengok freebies i ,
ni link freebies tu .

                                                                  Cute kawai icon

gud luck :P

5 comments

  1. takde kod tu ek .post blockquote tu ek ??
    law takde ..
    korang kene tambah kod

    .post blockquote
    background-color: #FBEFEF;border:1px solid #F78181;padding: 5px;}.post blockquote:hover {background-image:url(URL ICON KECIL ANDA);background-position:bottom right;background-repeat:no-repeat;}

    yang ni kat bawah kod ni
    /* post


    paham tak ??
    law tak ..
    tengok kat blog saya pon takpe ..
    huhu ..
    hhaha (sorry kak anis )
    XD

    ReplyDelete
  2. haha ,, sokeh .. kalau xde kod post blockquote tu cuba cari blockquote sahaja .. pasti ada , believe me :)

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.