Tutorial update blog guna SMS

June 18, 2011

HYE . wah , cam bez je kan ? jom cuba nak ?
Daftar Emel Blogger Anda
  1. Log in ke Blogspot, dan aktifkan emel blog anda di bahagian Settings > Email & Mobile. Emel ini adalah rahsia, jangan kongsikan dengan orang lain.
    blogspot-sms-01
  2. Hantarkan SMS BLOG REG [label] [emel blogger] ke 32728. Anda boleh berikan apa sahaja nama bagi ruangan [label]. Contoh SMS:
    BLOG REG myblog khairul.34243@blogger.com 
  3. Setelah pendaftaran berjaya, satu notifikasi SMS akan dihantarkan kepada anda.
Update Blog Guna SMS
  1. Hantar SMS BLOG [label] [tajuk entri] # [entri blog] ke 32728. Contoh SMS:
    BLOG myblog Cubaan # Ini cubaan update blog terus guna SMS.
  2. Setelah entri berjaya diterbitkan satu notifikasi SMS akan dihantarkan kepada anda.
Ok, itu sahaja yang anda perlukan. Mudah kan? Lepas ni, nak update blog atas bumbung  pun boleh ^_^.

attention ! tuto nie all credit to http://sembangkomputer.com/
g lah sna komen2 , ok ? 

4 comments

  1. rasenye list tu bukan utk hackers hack blog dorang. list tu wujud time gengblogger kena hack kan? ape yg hackers tu tulis kat situ Dont focus populor blogger only, promote them too" means die buat list tu utk readers blogwalk.. :) tu pendapat saye dari ape yg die tulis la...

    ReplyDelete
  2. @mira , yeke ? anys pn xtahu , anys juz sebar2 kan ,huu . sbb dorang mnx tlong share , tp nys nak bgtaw , not sure bout the case :P

    ReplyDelete
  3. oh em sorry~! salah entry plak :P

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.