listing the tutorial

January 19, 2011

hoho , di request oleh adek adriana comel , hee
err sebelum uh na mnx maap dekat blogger y pnh request tuto tapi anys ta uat pn , ta sempat syg , cz pnjg skit , weee. xpe2 , nty anys uat juga kehh . err listing tuto neyh anys guna new post jew , heee :)


kalo ta phm la,gini care nya syg.
1) new post
2) type tajok tuto
3)link kan jew dekat tuto2 yang penah koarng buad
4)one by one ok
5)kalo na mcm klik picture tuh,
6)cari pic
7)upload dekat photobucket
8)amek dye pnya html ok ? edit sikit,
<a href="http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/01/requesting-tutow.html" target="_blank">
ganti dgn url post korang tadik
9)DONE !


ta pham tnya ,, hee . tata

15 comments

  1. tp kak tk fhm sikit la yg dkt link tuto2 tu .mcm mne ekk ?

    ReplyDelete
  2. adek type tjok, then tekan link , msok kn url tuto adek , phm ?

    ReplyDelete
  3. oke , ta jadi bg taw , taw ! hee ^^,

    ReplyDelete
  4. salam . bole tlg tak ? sy dah try da nk buat tp msih tak phm2 . awk boleyh tak tnjuk step nk buat listing ni ?huhu .

    ReplyDelete
  5. anys , tak wape paham lar ):

    ReplyDelete
  6. aifa , ta pham ? x , mcm nyh , u click entry u , then copy link dye , mcm "http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/01/listing-tutorial.html "nyh . then u buka new post , tekan link, paste la k, try buad tengok then inform anys laen ok,

    ReplyDelete
  7. fyqa tak paham mcm mne nak buat list. contoh mcm anyss buat list tuu byk2 kan. tapi fyqa buat tetap naik 1 list ja. hee, mcm mna tuu ?

    ReplyDelete
  8. OW GITUW .. fyqa kene buad satu satu taw , fyqa type tajuk then LINK kan , then enter type tajuk lg n link kan , hoh ,., agak2 PENAT ta ? hehe

    ReplyDelete
  9. haha , pening suda . fyqa try eh :D

    ReplyDelete
  10. kak,untuk blogskin ade x?
    sebab kalau blogskin nie,ermm..susah lah nak buat tuto sebab page xad..

    ReplyDelete
  11. kak kn kte dh ltak link tu kte kne delete lak ke ?

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.