tamaw rightCLICK!

November 23, 2010

HYE ADEK2 ,
KEMBALI DALAM RANCANGAAAAAAAAANN !
MARI MANGAJI .heee
eshh apew aq ngarut nyh ,
ha td aq dpt request dari sorang adek y xtaw name apa .
katanya na uat DISABLED RIGHT CLICK jugak!
so korang2 yang ta suke org laen copy u all pnya entry,pic bule lah buat sama oke ,


*macam biasa
1) .Buka Layout Page Elements - Add a Gadjet
2) .Then pilih HTML/JavaScripts dan copy paste code di bawah ni


<script language=JavaScript>
<!--


//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com


var message="NAK rightclick eh? bule blah,hee";


///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}


function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}


if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}


document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")


// -->
</script>



3) .Ayat dlam font PINK tuh, korang bule tukar dengan ayat korang suke
4) .Lastly tekan Save .jgan buat2 lupe plak,ketuk kepala kunk !
 (:

14 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. erm..
    nak tanya..
    kami baru lagi kat dunia blog ni..
    jadi nak minta tolong dari pakar..
    mcm mna nak copy paste disabled right click tu?
    coe la..
    x taw..
    x terer cgt, hehe..
    maaf susahkan...

    ReplyDelete
  3. hahaha...!!akak..!!jdi lar.. TENQS ^_^

    ReplyDelete
  4. queen sundae, follow da tuto on da top . ok ??

    ReplyDelete
  5. thx cgt2!!
    hehe..
    coe la mnyusahkn saudari..

    ReplyDelete
  6. hurmmm...sory anis nak tnye ni..knape xbleh copy...soryy anis xreti sngt psal bnde2 ni...hehehe

    ReplyDelete
  7. hai..nk tanyatau x cara x leh nk highlight langsung..yang cm kat atas 2 still boleh control c kan..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.