Tutorial letak newer/older post dalam blogskin



Hye .. korang ada perasan tak , kadang2 ada blogskin newer/older post dia dok dekat sidebar . yes , anda pun boleh buat macam tu , cuma kena ubah code di bawah kepada bahagian sidebar . bagi yang belum ada newer/older post ni guna tuto ni k


 dashboard-template-tekan ctrl f and search </blogger>
 copy code ni dan letak di bawah code  </blogger> tadi

<OlderPosts><a href="<$OlderPosts$>">REWIND ME THE PAST</a></OlderPosts> | <NewerPosts><a href="<$NewerPosts$>">MY SWEET FUTURE</a></NewerPosts>




Bagi yang nak ubah newer/older post ni bagi dok bahagian sidebar 



 tekan ctrl f and search <OlderPosts>
cut code tu sampai </NewerPosts>
 dan paste code yang di copy tadi pada bahagian sidebar sebelum code </div>


Thanks for Lending Your Sweet Eyes!

8 honest and lovely comment {s}:

Ainaa MaRdhiyah said...[Reply]

ouch ! blogskin ainaa tabole ltak lha . bila ltak code mcm tade pape perubhan la =(

Puteri syakila said...[Reply]

Thankyouuu . dah jadi ;)

Nurul Dinni said...[Reply]

Salam.
Err, kenapa tak de kat tengah ek ? Ayat dia ke tepi lha. :(

:) said...[Reply]

salam . kenapa tak ada ? tkde prubahan . tulis la bnyak mana pon , tkde pon older post . terus ke bawahhh . :(

Si bambamm ™ said...[Reply]

thnks sys, menjadi :)

ShahirahZaki said...[Reply]

Syukran.. dah jadi la :)

Izu Izureen said...[Reply]

Tak fhm.. Emmm? yg nk letak dkt sidebar tu ke?

SSurianah Yana said...[Reply]

salam..tak menjadi >>tiada jumpa kod
^_^..di mana kedudukn kod tu ye??