Dah dapat earning blogbuster !

January 16, 2015

Assalamualaikum semua.. 
Excitednya time nak tulis post ni. Tak tahu nak mula dengan apa. 

Pertama sekali alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, tak sangka video yang tak seberapa tu telah membuahkan hasil. 
Buat yang masih tak tahu,aku hantar lima video dan dua daripada video tersebut telah diterima , ataupun diapprove oleh pihak advertiser. 

Ada rasa happy dan ada rasa sedih sikit. Abaikan yang sedih sebab sedih ni adalah kerana terlalu meletakkan harapan yang tinggi. Orang kata high expectations.. Boleh bayang tak,aku pernah berangan nak beli MacBook Air dengan earning blogbuster yang akan aku dapat ni.. Ha engkau, harga macbook bukannya Rm200-Rm300 tau, it's Rm2999. Jauh perjalanan.

Kempen tamat pada 11/1/2015
Dalam seminggu juga untuk earning blogbuster ni dikreditkan ke dalam akaun Nuffnang..  Iaitu pada hari ini 16/1/2015. Puas aku hantar tiket dekat Nuffnang mana nak tengok earning sebaik sahaja kempen tamat (punya la tak sabar ). Akhirnya pada hari ini keluar juga angka yang dinantikan. 

Walaupun tak sampai target (RM1k), mahupun setengah pun tak sampai, tapi dah cukup membahagiakan. Terima kasih ya Allah.. Murah rezeki. Amin. 


Tak lupa jugak kepada pihak Nuffnang. Terima kasih atas peluang ini ! 
Lepas ni kalau ada blogbuster lagi, mesti nak join! Mesti nak usaha sekeras yang mungkin!! Sebab kali ni usaha aku tak kuat,ala kadar je. 


Do not expect miracle to happen. No pain, no gain! ;)

13 comments

  1. wah bestnyaa... macam ni sekali dia bagi ea. nak jugakla masuk bile berpeluang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan.. Jangan lepaskan peluang tau lepas ni!

      Delete
  2. Wow! Kira banyak juga ya tu. Tahniah ya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah.. Alhamdulillah! Syukur dapat jugak kan;)

      Delete
  3. wahhhh , rezeki2 . ada jugak dapat ni , tapi tak reti nak join . huhuuu . rugi2

    ReplyDelete
  4. wah.. tahniah.. teman dapat email dari Nuffnang gak, tapi terlepas nak join.. sbao jelah.. hu3

    ReplyDelete
  5. kena sedekah sikit tu... lebih kurang 2.5% dari pendapatan tu... biar berkat biar dapat lebih banyak lagi

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...walaupun blurr tapi hebat.tahniah.

    ReplyDelete
  7. Salam singgah, jom terjah segmen: http://studioous.blogspot.com/2015/01/sponsor-1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt.html

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.