Checklist KittyQueen ♥

8 comments
A S S A L A M U A L A I K U M

 Hari ni dah 13 June . sedar ke tidak ?

Ya allah cepatnya masa berlalu .

29 June nanti , I'll enroll myself at RCMP. Azam dah membuak buak dalam dada . Tinggal nak beli buku nota baru and keluarkan aja(keluarkan azam baru) . XD

Aku ni jenis suka tulis apa yang aku nak . wishlist gitu .. dan selalunya aku akan tulis dalam buku comel-comel XD

 ni buku yang sudah lama sangat . kini buku ni dah hampir penuh . dan tidak digunakan lagi . selalunya aku akan conteng conteng tulis apa rasa nak tulis . aku guna buku ni sejak aku masuk PASUM lagi . ya allah muka surat belakang buku ni full dengan perbelanjaan dekat pasum dulu. malu kalau bagi orang lain tengok . semua resit-resit shopping barang pon aku simpan kat blkg buku ni . (kedekut jimat) tak aku ? haha

Kalau korang korang belum tahu , aku ada dua instagram . Personal -anysanezz and business-kittyqueeny . 


Rasulullah SAW pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: “9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.” (Hadis riwayat Tirmizi).

Alhamdulillah . aku ada post pasal jewels yang ada dekat kittyqueeny kan sebelum ni . That is my own small business . I've put a lot of effort onto this business . Bersyukur sangat sebab semua berjalan dengan lancar setakat ni .Amin..even tak banyak customer lagi .. but i'll try my best ♥

Then aku decide nak buat checklist sikit untuk kittyqueeny agar aku rasa aku always berada dalam save zone :D

Mula mula kalau nak buat business ni mestilah reach large audience . tak yah nak large sangat pon . so so sudah laa .

kalau korang tengok 3k following , janganlah nak heran sangat,. sebab inilah caranya kalau nak spread our business .and I am trying very hard ^^,

Aku start dengan insta sebab aku rasa insta ni mudah . Aku boleh handle dengan phone je . ? Insyallah kalau dah maju sikit business ni and ramai orang suka aku akan buka website sendiri supaya senang customer customer nak tengok details barang yang hendak dibeli . Customer satisfaction is always on top . Aceceh kalau bab berangan jangan cakap lah .

untuk lebih semangat lagi , aku siap google quotes untuk businessman lagi and a few yang aku like it here :D

The expectations of life depend upon diligence; the mechanic that would perfect his work must first sharpen his tools. – Confucius

To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart. – Thomas Watson, Sr.

 Your most unhappy customers are your greatest source of learning. – Bill Gates

Hire character. Train skill. – Peter Schutz

Insyallah , I want to be a good seller, honest and love every of my customer so much . Do have positive attitude . what you give you get back ♥

Banyak memberi banyaklah dapat . Tak ada perkataan rugi, kedekut dalam diari KittyQueen ya . Insyallah .

KittyQueen masih baru taw . baru sangat . New born XD Hope baby you could support my business . Just tell me if you interested anything from my shop ;)

To think is easy. To act is difficult. To act as one thinks is the most difficult. – Johann Wolfgang Von Goeth


  do support and follow my instashop ;D kittyqueeny


Perkembangan KittyQueeny
15 June
Semalam aku tak boleh tidur, asyik memikirkan soal kittyqueeny.. hmm starting a business that requires an amount of money is not easy . I actually starts kittyqueeny with just like suka suka .. because i like that type of bracelet .  I try to promote it via by my personal insta,kittyqueeny insta last but not least at this blog .
hmm i already bought more charms and pendants but i'm just quite sad because i want more pendant to make as a collections as so its easy for my customer to customize the type of bracelet that they want .but i dont have enough of money, and i dont know where to find that money.since i'll go to rcmp so so soon , i need to jimat kan . ;( yeah ! talking about customer . do you i have customers?

 NOPE .

yet ...

maybe .

or forever no . :(

But, its okay anys ! neva neva give up ! no such word in your life ! :D

Come on anys! chaiyokk .

Aku harap semua edisi gemstone yang aku dah keluarkan habis sbelum aku ke RCMP .
kalau orang nak customize warna n charms pon xpe . aku tak kesah.
SO SO BYE !


16 June
I DONT WANT TO BE RUDE . PLEASE DO TOLERATE . ;(  anys , this is the challenge . come on . dont be too sensitive . you have much work and much matter to think about yeah ! if there is, it means there is . insyallah . bersabar , berusaha , bertawakal. amin . bye bye

23 June
Hello hello , well then  i'm back to update about my little KittyQueeny,..yeah . Its been a while since i have started this shop . And guess what . I dont know what but the most important thing what make me so happy is ... i already got customers ! and its really really made my day <3 wohooo . I'm soooo excited ! and the best is , the customers that i got always purchase more than one . so farrr . I feel so grateful . eventhough they would only buy one item . Alhamdulillah . ini adalah rezeki Allah . Oleh itu , aku akan buat giveaway so soon ! and kawan2 semua wait for that yah ! for the checklist , all checked except 10customers,grand giveaway and sold all gemstones bracelets :D

8 comments

  1. Comel je buku tu..mcm tuan die..hehe

    ReplyDelete
  2. hihi...buat dengan nawaitu ikhlas...insyaAllah pasti dapat keindahanya dik...

    ReplyDelete
  3. cantik bku tu..nk tls pn syg.hehe

    ReplyDelete
  4. good luck dear ^^ semoga terus maju jaya tau!

    ReplyDelete
  5. Salam.
    nak promote Aura White.
    RM130 sahaja.
    free postage + 1 shaker + 2 Free Gift pilihan sendiri dari senarai.

    meh order meh
    contact diba 0127009100 :)

    ReplyDelete
  6. wah! all the best ya! ya.. btul tu..9/10 rezeki dtg dari perniagaan.. ;)
    http://www.sabrinatajudin.com

    ReplyDelete