Checklist KittyQueen ♥

June 13, 2013

A S S A L A M U A L A I K U M

 Hari ni dah 13 June . sedar ke tidak ?

Ya allah cepatnya masa berlalu .

29 June nanti , I'll enroll myself at RCMP. Azam dah membuak buak dalam dada . Tinggal nak beli buku nota baru and keluarkan aja(keluarkan azam baru) . XD

Aku ni jenis suka tulis apa yang aku nak . wishlist gitu .. dan selalunya aku akan tulis dalam buku comel-comel XD

 ni buku yang sudah lama sangat . kini buku ni dah hampir penuh . dan tidak digunakan lagi . selalunya aku akan conteng conteng tulis apa rasa nak tulis . aku guna buku ni sejak aku masuk PASUM lagi . ya allah muka surat belakang buku ni full dengan perbelanjaan dekat pasum dulu. malu kalau bagi orang lain tengok . semua resit-resit shopping barang pon aku simpan kat blkg buku ni . (kedekut jimat) tak aku ? haha

Kalau korang korang belum tahu , aku ada dua instagram . Personal -anysanezz and business-kittyqueeny . 


Rasulullah SAW pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: “9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.” (Hadis riwayat Tirmizi).

Alhamdulillah . aku ada post pasal jewels yang ada dekat kittyqueeny kan sebelum ni . That is my own small business . I've put a lot of effort onto this business . Bersyukur sangat sebab semua berjalan dengan lancar setakat ni .Amin..even tak banyak customer lagi .. but i'll try my best ♥

Then aku decide nak buat checklist sikit untuk kittyqueeny agar aku rasa aku always berada dalam save zone :D

Mula mula kalau nak buat business ni mestilah reach large audience . tak yah nak large sangat pon . so so sudah laa .

kalau korang tengok 3k following , janganlah nak heran sangat,. sebab inilah caranya kalau nak spread our business .and I am trying very hard ^^,

Aku start dengan insta sebab aku rasa insta ni mudah . Aku boleh handle dengan phone je . ? Insyallah kalau dah maju sikit business ni and ramai orang suka aku akan buka website sendiri supaya senang customer customer nak tengok details barang yang hendak dibeli . Customer satisfaction is always on top . Aceceh kalau bab berangan jangan cakap lah .

untuk lebih semangat lagi , aku siap google quotes untuk businessman lagi and a few yang aku like it here :D

The expectations of life depend upon diligence; the mechanic that would perfect his work must first sharpen his tools. – Confucius

To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart. – Thomas Watson, Sr.

 Your most unhappy customers are your greatest source of learning. – Bill Gates

Hire character. Train skill. – Peter Schutz

Insyallah , I want to be a good seller, honest and love every of my customer so much . Do have positive attitude . what you give you get back ♥

Banyak memberi banyaklah dapat . Tak ada perkataan rugi, kedekut dalam diari KittyQueen ya . Insyallah .

KittyQueen masih baru taw . baru sangat . New born XD Hope baby you could support my business . Just tell me if you interested anything from my shop ;)

To think is easy. To act is difficult. To act as one thinks is the most difficult. – Johann Wolfgang Von Goeth


  do support and follow my instashop ;D kittyqueeny


Perkembangan KittyQueeny
15 June
Semalam aku tak boleh tidur, asyik memikirkan soal kittyqueeny.. hmm starting a business that requires an amount of money is not easy . I actually starts kittyqueeny with just like suka suka .. because i like that type of bracelet .  I try to promote it via by my personal insta,kittyqueeny insta last but not least at this blog .
hmm i already bought more charms and pendants but i'm just quite sad because i want more pendant to make as a collections as so its easy for my customer to customize the type of bracelet that they want .but i dont have enough of money, and i dont know where to find that money.since i'll go to rcmp so so soon , i need to jimat kan . ;( yeah ! talking about customer . do you i have customers?

 NOPE .

yet ...

maybe .

or forever no . :(

But, its okay anys ! neva neva give up ! no such word in your life ! :D

Come on anys! chaiyokk .

Aku harap semua edisi gemstone yang aku dah keluarkan habis sbelum aku ke RCMP .
kalau orang nak customize warna n charms pon xpe . aku tak kesah.
SO SO BYE !


16 June
I DONT WANT TO BE RUDE . PLEASE DO TOLERATE . ;(  anys , this is the challenge . come on . dont be too sensitive . you have much work and much matter to think about yeah ! if there is, it means there is . insyallah . bersabar , berusaha , bertawakal. amin . bye bye

23 June
Hello hello , well then  i'm back to update about my little KittyQueeny,..yeah . Its been a while since i have started this shop . And guess what . I dont know what but the most important thing what make me so happy is ... i already got customers ! and its really really made my day <3 wohooo . I'm soooo excited ! and the best is , the customers that i got always purchase more than one . so farrr . I feel so grateful . eventhough they would only buy one item . Alhamdulillah . ini adalah rezeki Allah . Oleh itu , aku akan buat giveaway so soon ! and kawan2 semua wait for that yah ! for the checklist , all checked except 10customers,grand giveaway and sold all gemstones bracelets :D

8 comments

  1. Comel je buku tu..mcm tuan die..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe . thankss ^_^ biasa saja lah ..

      Delete
  2. hihi...buat dengan nawaitu ikhlas...insyaAllah pasti dapat keindahanya dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh sis . komen yg sangat membina .:D

      Delete
  3. cantik bku tu..nk tls pn syg.hehe

    ReplyDelete
  4. good luck dear ^^ semoga terus maju jaya tau!

    ReplyDelete
  5. Salam.
    nak promote Aura White.
    RM130 sahaja.
    free postage + 1 shaker + 2 Free Gift pilihan sendiri dari senarai.

    meh order meh
    contact diba 0127009100 :)

    ReplyDelete
  6. wah! all the best ya! ya.. btul tu..9/10 rezeki dtg dari perniagaan.. ;)
    http://www.sabrinatajudin.com

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.