Congrate ! I got Petronas Scholarship ^_^

April 16, 2012

Yeaahuuuu , pagi tadi  pening kepala sangat round satu rumah , mop lantai berkali-kali , sapu sampah berkali- kali jugak , aceceehh bajet i ni rajin tahu .. hehe ,

ok bukan ah rajin sangat , kalau i tak buat nanti mami i bising , pastu kiteorang pon jenis nak bersih bersih kan .@_@ macam tak bape betol ja ..

For your information , saya selalu kan update blog kebelakangan ni ,.. weh happy gila weh ,. sila lah happy jugak , sebab jarang jarang saya ada semngat yang begitu tinggi nak update blog bagai..

kalau kelmarin satu bulan saya kumpulkan untuk satu entri , hari ni bape minit je event ni siap buat entri lagi kepooh ah kau ..

'blog aku, aku punya pasal ah '
eh tak de adab tol kite ni .. ok sorry2 ...

Actually kan awak semua ., pagi tadi lepas melantak telor mata kerbau dua biji campur kicap masin cap kipas , rasa macam feel gila nak tengok phone ..

pastu kita g ah tengok .. eh ada sms .. sms yang bebunyi , . sila semak permohonan anda bla bla bla .
eh tak ada sms tu tulis bla bla bla .. ahhh bosannya opening ..

pastu kita dengan segera , dengan suara yang habis manja ..
adekkkk ,.. sat sat , kak nak guna sat k3 ? (sambil senyum tunjuk gigi dan mata dikecil2kan gitu) amboi

adik aku tu suka main game laptop ni , baru umur 4 tahun , tapi dah gelar laptop ni dia yang punya , banyak cantik . hehe

pastu an kita terus buka laman web yang diberi ah ..
masukkan IC cepat2 , pastu password , pastu apa klik login .. V_V sedih dengan perangai sendiri , benda ciput pon nak cerita panjang -panjang ..

dah tu naik gini !







Bahh , seronok bah ,..  Luar negara bah , tapi an , kita tak minat kejuteraan ... T_T

so tawaran ni direject sert merta oleh aku sendiri sedangkan aku sendiri yang apply . haha ..
siryes kecewa gila dengan petronas .. medic dorang tak sponsor ..
JPA n MARA lom keluar permohonan biasiswa ;/ majoh ah cemni ..

Hey hey korang yang pernah apply biasiswa petronas , jangan lupa cer check .. Gud luck babes! ;D

qhasa macam sengal pulak buat mata terbeliak mulut muncung muncung gitu .. korang kutuk eh ?
camni a kawan kan ? :E

47 comments

  1. hehe , ada 2-3 orang kwan dapat scholarship yang sama macam awak dapt nih ,

    btw , keep praying mana tahu , kut2 , dapat yang lagi baik daripada ni ker ., hehe ,

    ReplyDelete
  2. waa.. sayangnye tolak.. lumayan tu kalo keje petronas.. hehe.. tp xpe.. ikut minat msg2.. gud luck utk biasiswa JPA.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah tu la , minat punya pasal T_T hehe tq !

      Delete
  3. wah,all the best for the educamp. :) kem salam UTP eh. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha .. i tak p la wak ,. hehe ... ;D

      Delete
    2. oh, x pegi ke? UTP best la. hihi.

      papepun, all the best for ur future undertakings. :)

      Delete
    3. hehe , tq ! tak pegi , hehhe ;)

      Delete
  4. Tahniah, tapi x pergi plak...sebagai student MARA saya ucapkan good luck kat awak ekh...tawaran oversea mara yang ke oversea banyak gak...antaranya ke Vinayaka :) *peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe .. tq aisyahh .. hehe , Thanks aw .. vinayaka ? where2 , hehe :)

      Delete
  5. satu je nak cakap, wow!! bukan senang nk dapat scholarship petronas dengan belajar kat luar negara. tahniah!

    takpe, insyaAllah boleh dapat biasiswa lain. tunggu je nanti rezeki datang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooo wow , heheh .. thank you , nasib ja .. hehe ,.. insyallah , amin ! huhu :)

      Delete
  6. congrats =)

    Bukan senang nak dapat scholarship dari petronas nie . Jadi sayang pulak kalau tolak . after what you've been through masa pemilihan tu , then terpilih , memang hebat arhh kira nya =)

    one of my friend dulu terpilih jugak untuk pemilihan biasiswa dari petronas nie . tapi bukan rezeki dia so dia tak dapat . dia betol2 kecewa masa tu .

    tapi selang 2 or 3 hari lepas tu , dia dapat tajaan MARA buat kos yang sama dekat German . huhu ternyata rezeki dia bukan kat petronas tapi dekat MARA .

    so i wish you gudluck =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh , thanks !! huhu
      hehe .. yeke , emm tu la , terpksa tolak .. dah ngineer , kalau medic komfem tak lepas , huhu

      yeaka .. tu r kan ,, oh german ? mesti engineering gak kan ? huhu .. ya , betul2 tu , rezeki masing2 , hehe , tq ! :)

      Delete
  7. petronas scholarship tu..yela kan..kalau tak minat..tak boleh nak paksa kan..hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ... haha , ezad nak pkssa ke ? heheh :)

      Delete
  8. dear congratss,tu lah mara n jpa asyik tunda je,nanti dapat info apa kita kongse eh^^

    ReplyDelete
  9. ya Allah u r so lucky anis. adik i nak sgt2 ni tapi x dapat. die pn dpt 9A but tu kan rezeki masing2. anyway keep praying dear! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke , alaa . kesian dia , takpa , ada rezeki kat lain la tu , thanks so much sis ! congrat kat adik sis ! huhu

      Delete
  10. wa,congrats dear:)

    xpe,mana tau ada rezeki laen kan^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear .. huhu
      amin , mintak2 ada , huhu ;)

      Delete
  11. Bole tak tuka nma tuu kpd nas afiqah mohd salleh ? kahkah :D
    wELL WISH U THE BEST :) FYQA NAK PI LUAQ NEGARA DAH, KEKEKEKE :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe , boleh2 , edit2 , hehhe
      tq fyka ,.. wah !! nak ikot ! ;)

      Delete
  12. Tahniah akak! engeneering!!! best tuu.. hihi, tapi akak akak tak minat. huhu, takpe2 tunggu s/hips lain k. Good luck! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih , maceh dik !! huhu , xpe , t giliran adek lak , huhu ;)

      Delete
  13. cograt kak anis ,
    teringin nya nk jd mcm kakak :D
    doakan spm sya yea thun nih (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe , tq yaya .... gud luck gak aw !
      semoga cemerlang ! amin , huhu ;)

      Delete
  14. waa kenapa tolak...bkan senang nak tawaran hebat ni...

    ReplyDelete
  15. tahniah..bukan calang-calang orang dapat tawaran tue..

    ReplyDelete
  16. macam mane nak mohon tawaran ny? tlg beritahu sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tak ingat , maaf ;( rasanya saya mohon online

      Delete
  17. Mcm mn akak mintak scholarship dari petronas? Sorry kak saye nak sangat tau sebab nak kena ready..masuk skolah nanti dh form 5..hope u can share with me

    ReplyDelete
  18. hai, akak apply scholarship petronas ni lepas spm ke? saya baru je habih spm ni, doakanlah saya ye kak huhu

    ReplyDelete
  19. hai, akak apply scholarship petronas ni lepas spm ke? saya baru je habih spm ni, doakanlah saya ye kak huhu

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.