Tutorial letak follower box dalam blogskin

January 4, 2012



 mula-mula  g sini http://www.google.com/friendconnect



 klik add members gadget tu
 lepas pilih warna yang disukai tu, sila lah generate code ok
 copy code yang diberi , and paste dalam bahagian sidebar anda :)


Assalamualaikum semua ,.update on APRIL 2012.
Sebab saya buat jadi , korang buat tak leh so saya ambil keputusan nak cek sendiri..
Lepas cek ,
fungsi macam di atas tak ada lagi ..

ni mesej from googlefriendconnect
We're retiring Friend Connect on March 1, 2012. Find out how you can keep in touch with your community.

Kalau tengok gambar di atas pon lain kan ? kalau tak , link yang saya beri tu akan direct keluar macam printscreen di atas ,, harap maklum ! ;) lagi pun tuto ni before March .. eheh

Insyaallah kalau saya tahu cara yang paling baru , saya infom ya ! sorry tak leh tolong buat masa ni ..

18 comments

  1. thnx buad tuto ni .. dh lame cari .. hee :)

    ReplyDelete
  2. sys , xkeluar pun yg tu .. cume keluar permision pasal google connect .. sys , tolong !! :(

    ReplyDelete
  3. sy buat pun tak boleh..macamana nie?/

    ReplyDelete
  4. pening ar nak cari tu ,, tunjuk 1 1 blh ??

    ReplyDelete
  5. Assalamu'alaikum wbt ..

    dah try bkali-kali tapi x menjadi ..

    ReplyDelete
  6. salam.. akk x jumpe pon yang gambr???

    ReplyDelete
  7. anyss, sis tau cara terbaru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana ? Nak tau ! Nak tau ! Tolong buat tuto untuk letak follower box for blogskin . Please !

      Delete
  8. xbole pun...tolong bbgtau cara yg tbaru

    ReplyDelete
  9. salam,blh bgtau cara terbaru nk letak follower gadjet kn blogskin...email sy di nieysalavender@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. kenapa x leh nak buat ..
    http://muhamadfaizfaizfaiz.blogspot.com
    jgn lupa follow saya

    ReplyDelete
  11. Nak tanya, kenape bila saya tekan link tuh dia tak keluar macam gambar yang awak print screen tu? Saya punya pelik.

    ReplyDelete
  12. thx ea..nti follow sye juge ye
    http://sophiepariskiosk.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. thank you...jom melawat blog saya...stilll new..=)
    tunjuk ajar plis

    http://southpawska.blogspot.my/

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.