Tutorial tukar font di post title dan sidebar

September 8, 2011



1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>tick expand widget template.
2. Tekan CTRL+F search code kat bawah ni 
h2 {
3. code tu untuk sidebar  korang .tengok bawah dan nampak code ni 
font: $(widget.title.font);
dah tu cepat2 ganti code tadi dengan code di bawah
font-family:NAMA FONT;
5. untuk post title pulak ,korang tekan ctrl f and search code ni .
h3.post-title {
6. dah jumpa? gantikan code ni font: $(post.title.font);dengan code  dibawah 

font-family:NAMA FONT;

gantikan NAMA FONT dengan font2 yang anda suka , contoh times ke ,  arial ke . okeh .. tata

1 comment

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.