Tutorial letak comment box for blogskin

September 18, 2011

1.dashboard - template
2.ctrl n search <Blogger>

3. copy n paste code ni dekat bawah code <Blogger> tadi


<a href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnClick$>> <span style="font-size: 7.5pt; color: #FFBBBB; background-color:#ffffff; padding: 4px; text-transform: uppercase;"><font size="2"><font color="#FFB0B0">♥</font></font>
 <$BlogItemCommentCount$>like to eat this entry</span></a></BlogItemCommentsEnabled>

4. preview dan save.

kalau mnjadi tu jangan lah segan2 nak komen atau like tutorial ini .. . teri,a kasih " o "datang lagi :))) 

UPDATE
kalau tak jadi cuba guna code ni


<BlogItemCommentsEnabled><a class="comments" href="https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true" onclick="window.open('https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true', 'bloggerPopup', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=1,menubar=0,resizable=1,width=400,height=450');return false;"><$BlogItemCommentCount$> SAID SOMETHING </a></BlogItemCommentsEnabled>

code credit to amalina 

47 comments

  1. :) Saya da senyum . Terima kasih buat tuto ni .

    ReplyDelete
  2. masih lagi ta jadik..atenn da jumpa,,tp ble atenn preview,kotak like jadik hilang..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. akak ! jadi lahh. thanks tauu ? lain kali buat tuto pasal blogskin pon okay jugak. saya budak baru belajar !

    ReplyDelete
  5. ahaha ,bagos2 . insyallah , sebab sis nak tukar pakai blog design :)

    ReplyDelete
  6. JADI MMG JADI TP BILE NAK COMMENT TAK BOLEH , KNP EAH ? :(

    ReplyDelete
  7. nape x boleh? bila saya preview dia kata
    Sorry, the page you were looking for in the blog ___________ does not exist.

    ReplyDelete
  8. amirul

    anys xtahu gak , mybe tak match dgn bs yang diguna. google tutorial ye .

    ReplyDelete
  9. menjadi lahh , thanks for the tutorial .

    ReplyDelete
  10. Saye rase ade yg lagi senang... first: dashboard=>Setting=>Comment
    Second: cari 'Comment Form Placement'
    Third: Tekan pop up window..Then,save setting..Thanks..Sape yg tak jadik try la yg ni..Kalo x jadik gak x taulah..

    ReplyDelete
  11. hi ! nk tnye , nape sy punye tak menjadi erk ?? huhu .

    ReplyDelete
  12. Thankss ! kak jadi lah boleh x nak request tutorial ??

    ReplyDelete
  13. Kalao nak buat comment box bawah post pulak macam mane eh ? Untuk BLOGSKIN
    . :D

    ReplyDelete
  14. kak klau ada dua kod tu..cam mna

    ReplyDelete
  15. jadi,, tengs anys ! love u =.=

    ReplyDelete
  16. yeeaa....dh bleh dh..thnks ye..

    ReplyDelete
  17. Thanks for the tuto. Pay me some visit. Tq

    ReplyDelete
  18. sis, macam mana nak letak reply to comment untuk blogskin eah?

    ReplyDelete
  19. camne erk ? x menjadi .. so sad :(

    ReplyDelete
  20. tak manjadi la...blogger tu ade kat mane?

    ReplyDelete
  21. Thanks for the tuto. Jom? Singgah dan follow blog dia ni?? :(
    http://haziqhensems.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. xleh nk right click lah kak! hehhe

    ReplyDelete
  23. hey maybe this can help you :) http://imroseosiana.blogspot.com/2013/12/cara-listkan-post-entry.html

    ReplyDelete
  24. Sis. Macam mana nak buat button reply macam blog sis? Thanks :)

    ReplyDelete
  25. Hi! macam mana nak tukar colour font for yang comments tu eh?

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.