Tutorial tambah gadjet atas header

July 11, 2011

hello ! haha , mungkin u org pertama bca tuto ni kalau xde komen lagi , haha , sebab aku biasa buat tuto , Scheduled at 2 weeks ago ! haha , jgn terkejut , sebab aku xnak effect main topic aku , hehe , bijak x ? haha , so suka hati kau la nak komen ke like ke , tak kesah , asalkan tuto aku mnjadi , wat korang epy , alhmdulillah , dpt phala :O *skema


so lets start


1.Dashboard>Design/Layout>Edit HTML.tick expand widget
2.ctrl f n search <b:section class=
3.<b:section class='header' id='header1' preferred='no'>
4. tukar no tu kepada yes !
5. clear ? done ! da siap ! so dah boleh .. kalau nak tambah element yang boleh add kat bhgian header tu , scroll bwh sikit n nampk kod ni ?


<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'> 
pastikan no tukar pada yes n satu tu tukar lah kepada berapa yang anda suka :P
cth code aku


<b:section class='header' id='header' maxwidgets='3' showaddelement='yes'>


thx to me lah kalau jadi ! haha :O

2 comments

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.