template macam saya (minima) sambungan

July 19, 2011

sapa yang dah try guna tuto ni> MINIMA< jangan gelabah dulu ,  ikut step ni betul;2 !

1. untuk tukar background search this background:$bgcolor; and ganti dengan  background: url(URL BACKGROUND) fixed ;

2. then search border:1px solid $bordercolor; . delete kod tu 

3.search border:1px solid $bordercolor; lagi sekali . and delete

4.cari kod ni  border: 1px solid $bordercolor; and delete jugak !

5 . kalau nak tukar background dekat entri cari background: #ffffff; and gnti dengan background: url(URL GAMBAR);

ok rasa nya mcam ni je kot , so memang totally akan jadi mcam template aku , cuma korang perlu tukar sidebar and lain2 ! so gudluck , kalau xpham tnya k . 

Freesytlepress ctrl f untuk search sebarang code :O

4 comments

  1. kenapa bila dah tukar jadi template minima and kita dah gantikan dengan code yang diberi , width dy jadi besar sangat yee ? help me please :(

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. tu sebab with main wrapper dah berubah , sory lmbt whida ..

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.