Tutorial customize fieldset

June 18, 2011

macam mane nk buat gambar profile kt atas die kat bawah die ade tulisan pastuh sebelah tulisan tuh ade icon..paham kan?tolong tutokn;)


ok dior , xberapa pham la request kamu , but u asking about the ceo gadget right ?





Mishu mishu


Hello ? I'm Anys . New blogger(whats). I'm among SPM candidates . so wish me 9A+ kay ? good


yang ni kew ? maksud u pic2 tu ? ok , actually ada kod , tp i nak ajar simple way , macam mna ?

1. macam biasa , dashbord-design-add gadjet
2. pastu korang boleh buat fieldset .>tengok sini law xtahu<
3.then tulis lah apa2 yang nak ditulis ,
4.pastu kan , korang copy apa2 image , contoh image ni >klik<
p/s taw x cara nak copy . cuba right click betul2 pic tu , then tekan copy image , xyah copy url , phm ?
5.then dekat gadjet td korang tekan rich text . nmpk x ?
6.then dekat tajuk kat atas tu korang paste lah image td

ha ! siap !

Post a Comment

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.