icon comel tepi bloglist !

March 14, 2011

assalamualaikum followers n stalkers .:)
tuto under request cik ::::

  1. Mula korang pergi edit (my blog list) dekat add gadget siapa yang dah add lah, kalau belum add,kena add!
  2. Lepas tu,kalau korang ada tick kat icon,buang balik!! faham??



3. Lepas korang dah buang, korang kena pergi layout dan tekan edit html
4. Korang search .sidebar ul { korang delete semua .sidebar ul {!!
5. Kat bawah .sidebar ul {, ada sidebar li { delete semua!!
6. Lepas kedua-dua sidebar tersebut dah delete, gantikan dengan code ni, copy code ni :



.sidebar ul li {background:url("URL ICON ANDA ") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}

Lepas tu tekan save template, kalau nak berhati-hati perview ok! 
Kalau tak dapat , cuba lagi dan lagi baru tanya :D

 credit to hanie :)



9 comments

  1. hehehe.. cam tumblr la blog awk.. nice..

    ReplyDelete
  2. I can't make the icon.
    Can help?

    ReplyDelete
  3. Just follow the instruction carefully. I did with tuto,its work. Myb u already skip some steps.

    ReplyDelete
  4. @steph
    the problem you have is ?

    ReplyDelete
  5. kak sowi eh ganggu but saye kurang faham :D

    ReplyDelete
  6. sis.. xde pon kod,, .sidebar ul { tuuuu. T__T

    ReplyDelete
  7. cuba search sidebar sahaja , yang ala2 .sidebar }

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.