5minit - Tips up kan traffic anda !

November 30, 2010

assalamualaikum and hello peep . ! pointnya sama saja macam org lain , tapi mungkin huraiannya sedikit berbedaa.. :)
traffic..traffic..traffic... siapa yang tak mahukan traffic right ?
through blog, trafficlah yang membolehkan  wang masyuk laju2 , tak betul ? ok sorry . tapi tu lah yang anys dapat selama ni walaupun tak banyak , . hehe .
sebenarnya traffic anys sendiri tak lah tinggi sangat macam orang lain , yang kadang2 UV nya 4k 5k sehari , tapi sekadar dikongsi lah kan dengan traffic yang anys ada , UV mencecah 12k sebulan dan page viewnya mencecah 28k sebulan .
ehem , 3 dec zero visitor sebab anys private blog
bismillah ..

1. BLOGWALKING
yeah ! betul tu , kalau korang na up traffic korang, korang kena la up kan traffic orang lain dulu .paham? blogwalking ny penting sangat.dan bagi banyak faedah , 
tapi korang perlu la luangkan sedikit masa untuk spread your blog  dan tinggalkan jejak  , 
supaya owner blog tahu yang korang sudah view page diorang.
sikit ja bukan banyak pon , hypothesisnya,. lagi banyak masa korang spend utk bw , lagi tinggi lah traffic korang :) sekarang ni dah banyak segmen2 yang ada , join je..



2.DROP COMMENT
ha !! this is the main key untuk dapatkan comment yang banyak di post anda .
ringankan jari korang,lapangkn dada,feel free to drop a sweet and usefull comment ,
satu komen ja, ta jadi msalah kan .? comment did not need money , but give you money . you get did guys ?
then secara tidak lansung , owner tu akan feel macam excited gituw la utk balas jejak korang n drop some comment too , comment ni macam dapat hadiah masa birtday kita , sebab bila besday, mesti kita tertunggu2 who gotta wish , and who gotta give present . kalau korang selalu bagi hadiah dekat rakan2 korang , posibblity korang dapat hadiah masa besday tu adalah sangat besarrr . tak percaya ? cuba amalkan . macam give and take lah kan .. dan bila dapat hadiah . what we feel ? happy ? sad ? answer yourself . :)

dkat snie aku nasihatkn,komen pade post2 yang baru dan fresh ok, heee*ade rahsia di sebalik tabir



3.INTERESTING ENTRY
yes !! yang ini pun tak kurang pentingnya beb ! please janganlah segan2 perah otak korang sampai kering kasi entry yang menarik,.sini wa nak bagi tips tulis entry sikit , first and foremost , The Title , tajuk tu sangat lah penting untuk menarik pembaca , macam kalau korang g kedai buku , mesti mata korang akan reling2 buku yang covernya awesome dulu kan ? kalau x,  tak muncul lah quote dont judge a book by its cover , tehee .
second , biar lah ambil masa seminggu utk menghasilkan entry  , asalkan entry wow . research memang penting . kita bukan blogger famous , yang nak g toilet pon orang lain baca , so pandai2 la haee .
okeh , bila da siap  entry kebabom korang , kasi inform lah kat blogger2,macam mana nak inform ? pandai2 la . muahehe .via comment is always work !
try ok .
kalau2 la kan korang ajak 15 org baca entry korang , tp yang bg respon hanya 6 orangg , itu normal beb ,
korang kena paham n patut bersyukur da tu , maybe tenet slow  ke apa ,
try ajak banyak lagi , banyak dan byk lagi ! sampai penat  wokey  sayang2 semua!


4. PING ENTRY
sekarang ni dah banyak gila gila group blogger , search ja dalam fb tu, pasti ada .ping entry dalam facebook ni macam kita hantar surat cinta dekat budak yang cun melecun dan femes habis la . perlu lah ada sepatah kata  di situ sebagai buah tangan.cis . tengok contoh di sini 


contoh 1




contoh 2



kalau korang tengok status ni dalam group tu , which one would you choose ? lu pikir ah sendiri .
muahehe , dalam entry ni banyak wa jadi rock . cuma satu wa nak pesan , blog jangan berat nak mampus. selalu check berat blog , seboleh2nya 70kb ke bawah . weh 100 kb pon , berat kot :) blog wa yang 44.7 kb ni pon dikatakan berat . LOL :/
ok , ni senarai blogger group, wa kasi free sama lu .
  1. sahabat blogger
  2. kami suka blogger
  3. kami budak blogger
  4. my team blogger
  5. geng bloggist
  6. port blogger
  7. happening blogger
  8. kamidanblog



tadi anys janji 5 minit  kan ? so thats all 4 today .!! 
'kalo korg suke , ringankan jari,lpgkn dada tiggalkn komen ok ,comment did not need money , but give you money'


wahai blogger2 yang disayangi,kalau info ni usefull ,click my nuffnang please .
terima kasih...^^,

56 comments

  1. pERGH...
    Mmg fiq sokong..
    Semua cara dia tas mampu meningkatkan pagewiew n ranking...
    nICE iNfo..
    Mmg ceemrlang..
    Anyway, fiq dtg nk follow blog kamu..
    huhuhuhu.. :)

    ReplyDelete
  2. fiq , tq cz skong ,huu .
    yup3 , mmg mampu, try la ,pasti berjya ,huhu
    follow ajew meh kalo suke , no pksaan 4 my blog. huhuuu><

    ReplyDelete
  3. comelnya blog ni..nak follow nak follow! =)

    ReplyDelete
  4. huhu,, cik ciput, tq , sila kan !!

    ReplyDelete
  5. dah lama tak tekan stats blog.
    asik error je skarang ni...
    mungkin sebab selalu change coding blog.


    hehehe, neway..
    thanks datang belog DK =)

    ReplyDelete
  6. aiseyy , welcme :P ,, huhuu , myb , wakakka,

    ReplyDelete
  7. Salam. Info yg best. Teruskan tulis enrty yg best2 in future. Blog pun meriah, colorful n cute.

    ReplyDelete
  8. nice blog..boleh amik award kt blog sy la cmni hehe

    ReplyDelete
  9. hai...da follow sini...n dah komen...amacam? ikut tips tak? haha

    ReplyDelete
  10. lady xaneera , waahh , tq . insyallah . i will., tq again..

    ReplyDelete
  11. ruby zaizi , haha , betul kew ya ? wiwiwi

    ReplyDelete
  12. zoul , hehehe , u ny memang BERTINDAK MENGIKUT ARAHAN ,,, haha

    ReplyDelete
  13. tomato n saiazuan ,welcme , n tengs 4 visit , huhuuu

    ReplyDelete
  14. Hello Sweetie! :) I am your new follower hope you will follow me back :) you have a cute page.

    have a nice day!

    ellenreviews.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Thank you..thank you for ur info. Dapat jgk tambahkan knowledge ye tak.

    ReplyDelete
  16. betul3 ,huhuu , dtg lg ok ,, hehe

    ReplyDelete
  17. chak ! hehe , trimas , ikot ! pasti berjya ,huhu

    ReplyDelete
  18. Congrats on the traffic!

    http://themessenger-bag.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. good info..it can help me to up da traffic..hehehe..

    http://kisahtanpasuara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. hehe , funna , dtg selalu ya , hee

    ReplyDelete
  21. nice tips/info..
    now,tenet cm ape tah..mmg xbw..adoii tension tol!
    ni pn yanie xtglkn jejak kt smix/cbox maap ye..tenet prob..
    thx sghh blog yanie :)

    ReplyDelete
  22. heheh , sukey darla , haha , yanie sabar eh , ahha

    ReplyDelete
  23. Wahh ! Nicee entryy :) Ni yangg buat Fana nak komen teros .

    ReplyDelete
  24. fana , tq ye , komen lg , hehe

    ReplyDelete
  25. nice blogie,..:)

    im folowing u oredi,..
    hope u can folow me too..:)

    ReplyDelete
  26. yang point tinggalkan komen tu best.hehe...banyak bantu naikkan trafik..nice info=)

    ReplyDelete
  27. yup , anys setuju gak ! thanks :)

    ReplyDelete
  28. thanks for the info , follow u .

    kalau sudi silalah datang ke blog saya and follow sekali :)
    http://amoyshashaindahouse.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. nice anyss! thankss! :)

    glad to be here reading ur entry :D

    ReplyDelete
  30. @Nerdy Zuera
    thanks dear , really appreciated

    ReplyDelete
  31. @shasha
    thanks so much dear , ryte , no problem ..

    ReplyDelete
  32. @fasha
    thankss dear , glad too because you read my entry .<3

    ReplyDelete
  33. Saya komen post yang fresh lagi. Aww :)

    ReplyDelete
  34. work smart..hope boleh dpt yg terbaik !, tq mis.

    ReplyDelete
  35. Senang je rupanya ek? Sy tak nak duet (Ok, nak la jugak). Tapi, saya nak orang acknowledge blog saya je. Thanks for the tips!

    ReplyDelete
  36. Thanks anis..banyak akak dpt tips dr blog anis.akak mmg tgh belajar nak up kan trafik blog akak. :-)

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.