aku mencuba .

tapi aku jatuh

aku mencuba

tapi aku jatuh lagi

aku mencuba lagi

tapi aku jatuh lagi dan lagi

apakah semua ini

apakah ini dugaan hidup

apakah ini sebenarnya kehidupan

kehidupan yang ditulis untuk seorang insan iaitu aku







Jatuh

December 21, 2013

aku mencuba .

tapi aku jatuh

aku mencuba

tapi aku jatuh lagi

aku mencuba lagi

tapi aku jatuh lagi dan lagi

apakah semua ini

apakah ini dugaan hidup

apakah ini sebenarnya kehidupan

kehidupan yang ditulis untuk seorang insan iaitu aku







Assalamualaikum . hai selamat pagi semua .
apa khabar ? sihat ke .
hari ni kan tibA kita teringat nuffnang .
nuffnang iklan tuuu . then kita terus log in kita punya account .
and kita check earning laa apa lagi .

alhamdulillah earning ni dah cukup2 3figure . hehe .
so kita rasa happy sangat taw .

contoh header tulisan


and kita ingat kita nak bagi header percuma untuk semua pembaca blog ini .
untung tak untung tak ??
kita rasa majority follower blog kita dari range umo belas belasan kan .
hopefully ada la yang nak header tulisan percuma ni.

kita buat ikhlas taw . kita open untuk sepuluh orang . tak kira how long it takes untuk cukup 10 org kita mesti buat .



korang boleh nak header ke , button ke , assalamualaikum dekat entry ke . pape je la .

tapi dalam bentuk tulisan je taw .

tapi korang boleh je request letak sikit2 benda lain .

contoh ,
saya nak header
 tulis : JUST ANOTHER DAY IN THE LIFE OF  A PRINCESS (all black in color)
nak different font .
and nak add gmbar doodle ni.
http://splashurl.com/kxw9oo7
done !! 



korang boleh je kalau nak tulis nama korang je ke ..
apa-apa je la yang korang suka .  ;D okay ?

so after siap saya akan post dekat blog ye . nanti ^_^

cepat2 tempah sekarang . ! FREEE je ni . tak nak ke ?? :p

FREEBIES : HEADER TULISAN (can request with your own word)

December 20, 2013

Assalamualaikum . hai selamat pagi semua .
apa khabar ? sihat ke .
hari ni kan tibA kita teringat nuffnang .
nuffnang iklan tuuu . then kita terus log in kita punya account .
and kita check earning laa apa lagi .

alhamdulillah earning ni dah cukup2 3figure . hehe .
so kita rasa happy sangat taw .

contoh header tulisan


and kita ingat kita nak bagi header percuma untuk semua pembaca blog ini .
untung tak untung tak ??
kita rasa majority follower blog kita dari range umo belas belasan kan .
hopefully ada la yang nak header tulisan percuma ni.

kita buat ikhlas taw . kita open untuk sepuluh orang . tak kira how long it takes untuk cukup 10 org kita mesti buat .



korang boleh nak header ke , button ke , assalamualaikum dekat entry ke . pape je la .

tapi dalam bentuk tulisan je taw .

tapi korang boleh je request letak sikit2 benda lain .

contoh ,
saya nak header
 tulis : JUST ANOTHER DAY IN THE LIFE OF  A PRINCESS (all black in color)
nak different font .
and nak add gmbar doodle ni.
http://splashurl.com/kxw9oo7
done !! 



korang boleh je kalau nak tulis nama korang je ke ..
apa-apa je la yang korang suka .  ;D okay ?

so after siap saya akan post dekat blog ye . nanti ^_^

cepat2 tempah sekarang . ! FREEE je ni . tak nak ke ?? :p
Assalamualaikum
Eksaited lebih nak update post kali ni .
punya la kat kuliah dah macam lintah kepanasan ,
Bila la aku nak masuk hospital ni .

and kebetulan first day ni kena dekat A&E Department.

Tahu tak A&E Department tu ape..
ok dipendekkan cerita , nama penuh A&E is Accident and Emergency Department
Haruslah orang yang accident and dalam keadaan emergency akan admit di sini .

Group mate aku dah ketar lutut sebab takut jumpa orang yang accident penuh darah bla bla bla . kononnya ngeri . aku iyakan jeee . :). lagipun aku rasa biasa je . heartless punya orang . cis

kaunter pendaftaran utk yg separa kritikal n biasa punya . takkan kalau dah kritikal nak g dftar dulu kan ...:p triage tu means ada zone merah(kritikal) , kuning(separa kritikal) and hijau(kes biasa)

first-first memang blurr sikit tak tahu sapa person in charge . so kitaorang hentam masuk je zon separa kritikal , blurr tak blurr smpai dekat orang yang guard pintu pon kitorang perkenalkan diri like , kitorang dari UNikl... sambung sambungggggg . hehe .

dah masuk zon separa kritikal , hentam lagi , kali ni kitorang main tanya je officer yang nmpak mcm busy gila tu . nasib la dia layan taw . then dia suruh masuk bilik 6 . lepas lilau lilau cara bilik 6 n lepas orang - orang dalam tu passing2 kitorang .. akhirnyaaaaaaaaa kitaorang jumpa gak person in charge .

Puan Azma nama diberi . sweet  orangnya . bila aku tengok Puan Azma(actually Dr Azma) ni , aku teringat Cikgu Nik masa kat KMKN dlu. cikgu biology . teori beliau sangat best . tapi siyes muka n watak hampir sama . walaupun sorang pakar sorang pensyarah

Kebetulan DR. Azma dekat dalam wad kritikal and sedang periksa sorang patient ni . so kitorang tunggu je la dalam zon kritikal tu . dalam hati yang ciput ni "eh zon kritikal. chaiyokk semua orang , ah poyo gila aku ni" dalam hati je ni



FIRST CASE

RIB CAGE RUPTURE .
In fact ,. she's wearing helmet . easy way to express C-PAP .
Tu sbb nak rendahkan dia punya tekanan darah kot , or heart pumping or whatever . k sorry ta de ilmu lagi nak citer . nak kita try wat research ya
first time dengar dia punya rib cage pecah , sumpah terkejut gila . hidup lagi . hehe .ade la aku dengar antara ubat yang diberi is STREPTOKINASE . just related dengan aku punya latest module . 

ubat ni untuk dissolve balik darah yang beku dengan dia punya heart

k udah2 ler tu citer pasal medic kan . kan best pon .upppps :p

satu - satu patient kitorang follow up , ade yang pneumonia , seizure , and so on .

k takde nak cerita apa2 pon . just best sebab dapat dengar dr cerita n diagnosis penyakit yang dihadapi oleh pesakit tersebut . ayat skema kan . tah la kenapa aku suka kalau orang-orang tua cerita santai santai like isu semasa kee .. maybe sebab aku suka gosip kott .. wakkaka .

cakap pasal gosip teringat zaman sekolah menengah . suka gila bergosip . haishh .

ada satu kes zon separa kritikal atau dikenali zon yellow ni . pakck cina ni .. dia kena rompak kot . kesian gila . dah la tua .. mula2 tu aku tahu dia kena tendang je . lepas dr cek2 dia punya perut , pastu dekat dengan ari ari  dia sakit gila kot . pakcik tu asyik bunyi, aiyaa aiyaaa . manyak sakit . dr asyik cakap sory uncle .sakit sikit aaa . dalam hati aku , eh uncle ni malu or what . susah jugak ni nak hndle .

bila dah siap cek semua , like ada tak internal bleeding , aku amek keputusan utk tnya uncle tu knpa dia kena sepak . bagi aku uncle tu maybe 60above y/o r sbb nmpak kurus n tua . dah la

selepas aku jadi detektif seketika, dah revealed ,  dia kena rompak dekat ipoh , area kampar . dia pakai macam orang yg berniaga kan selalu pakai beg yang ikat dekat pinggang tu . ish tak tahu nak describe . tengok pic  ni.

something like this laa ., tp ofcoz la bukan sebijik . ni pic ciplak google .

pakcik tu cakap la . dia manyak susah .
tapi seriously la mmg dari apa yang dia pakai , mmg nmpk la dia orang susah . kasut dia pon dah terkoyak . kesian sangat . aku tanya dia 'uncle keje apa' dia cakap dia niaga tapi dia manyak susah . Luckily 2 org India yg badan bersaiz besar yang sepak pakcik tu tak amek fon pakcik tu coz fon dalam poket . dorang aim beg tu jeee . hmm kesian2 . then kitorang tnya family dia tak dtg ke . dia cakap , dh kol tak angkat.

Then tu larik ke zon hijau, kononnya zon yang biasa je laa . sekali aku n group mate aku tengok la patient perempuan ni dgn husband dia . dr cakap dia tak cukup tidur . tapi dia cakap .. ''takkkk saya ok sahaja'' n dr reply ''your husband tell me you're not sleeping well''
sekejap lepas tu husband dia angkat tangan  n suruh kitorang pergi . nama saintifiknye 'kena halau' cehh .

k sini je kot first day . satu tempat je . tulis panjang berjelaa la jugak .

Assalamualaikum



malam hari kitorang celebrate besday Kak Nik Nur ! akak qc kitorang . kitorang g rumah dia wat supriseee . hiuhu ^_^ Semoga panjang umur akak :D

ICE MODULE DAY FIRST

December 19, 2013

Assalamualaikum
Eksaited lebih nak update post kali ni .
punya la kat kuliah dah macam lintah kepanasan ,
Bila la aku nak masuk hospital ni .

and kebetulan first day ni kena dekat A&E Department.

Tahu tak A&E Department tu ape..
ok dipendekkan cerita , nama penuh A&E is Accident and Emergency Department
Haruslah orang yang accident and dalam keadaan emergency akan admit di sini .

Group mate aku dah ketar lutut sebab takut jumpa orang yang accident penuh darah bla bla bla . kononnya ngeri . aku iyakan jeee . :). lagipun aku rasa biasa je . heartless punya orang . cis

kaunter pendaftaran utk yg separa kritikal n biasa punya . takkan kalau dah kritikal nak g dftar dulu kan ...:p triage tu means ada zone merah(kritikal) , kuning(separa kritikal) and hijau(kes biasa)

first-first memang blurr sikit tak tahu sapa person in charge . so kitaorang hentam masuk je zon separa kritikal , blurr tak blurr smpai dekat orang yang guard pintu pon kitorang perkenalkan diri like , kitorang dari UNikl... sambung sambungggggg . hehe .

dah masuk zon separa kritikal , hentam lagi , kali ni kitorang main tanya je officer yang nmpak mcm busy gila tu . nasib la dia layan taw . then dia suruh masuk bilik 6 . lepas lilau lilau cara bilik 6 n lepas orang - orang dalam tu passing2 kitorang .. akhirnyaaaaaaaaa kitaorang jumpa gak person in charge .

Puan Azma nama diberi . sweet  orangnya . bila aku tengok Puan Azma(actually Dr Azma) ni , aku teringat Cikgu Nik masa kat KMKN dlu. cikgu biology . teori beliau sangat best . tapi siyes muka n watak hampir sama . walaupun sorang pakar sorang pensyarah

Kebetulan DR. Azma dekat dalam wad kritikal and sedang periksa sorang patient ni . so kitorang tunggu je la dalam zon kritikal tu . dalam hati yang ciput ni "eh zon kritikal. chaiyokk semua orang , ah poyo gila aku ni" dalam hati je ni



FIRST CASE

RIB CAGE RUPTURE .
In fact ,. she's wearing helmet . easy way to express C-PAP .
Tu sbb nak rendahkan dia punya tekanan darah kot , or heart pumping or whatever . k sorry ta de ilmu lagi nak citer . nak kita try wat research ya
first time dengar dia punya rib cage pecah , sumpah terkejut gila . hidup lagi . hehe .ade la aku dengar antara ubat yang diberi is STREPTOKINASE . just related dengan aku punya latest module . 

ubat ni untuk dissolve balik darah yang beku dengan dia punya heart

k udah2 ler tu citer pasal medic kan . kan best pon .upppps :p

satu - satu patient kitorang follow up , ade yang pneumonia , seizure , and so on .

k takde nak cerita apa2 pon . just best sebab dapat dengar dr cerita n diagnosis penyakit yang dihadapi oleh pesakit tersebut . ayat skema kan . tah la kenapa aku suka kalau orang-orang tua cerita santai santai like isu semasa kee .. maybe sebab aku suka gosip kott .. wakkaka .

cakap pasal gosip teringat zaman sekolah menengah . suka gila bergosip . haishh .

ada satu kes zon separa kritikal atau dikenali zon yellow ni . pakck cina ni .. dia kena rompak kot . kesian gila . dah la tua .. mula2 tu aku tahu dia kena tendang je . lepas dr cek2 dia punya perut , pastu dekat dengan ari ari  dia sakit gila kot . pakcik tu asyik bunyi, aiyaa aiyaaa . manyak sakit . dr asyik cakap sory uncle .sakit sikit aaa . dalam hati aku , eh uncle ni malu or what . susah jugak ni nak hndle .

bila dah siap cek semua , like ada tak internal bleeding , aku amek keputusan utk tnya uncle tu knpa dia kena sepak . bagi aku uncle tu maybe 60above y/o r sbb nmpak kurus n tua . dah la

selepas aku jadi detektif seketika, dah revealed ,  dia kena rompak dekat ipoh , area kampar . dia pakai macam orang yg berniaga kan selalu pakai beg yang ikat dekat pinggang tu . ish tak tahu nak describe . tengok pic  ni.

something like this laa ., tp ofcoz la bukan sebijik . ni pic ciplak google .

pakcik tu cakap la . dia manyak susah .
tapi seriously la mmg dari apa yang dia pakai , mmg nmpk la dia orang susah . kasut dia pon dah terkoyak . kesian sangat . aku tanya dia 'uncle keje apa' dia cakap dia niaga tapi dia manyak susah . Luckily 2 org India yg badan bersaiz besar yang sepak pakcik tu tak amek fon pakcik tu coz fon dalam poket . dorang aim beg tu jeee . hmm kesian2 . then kitorang tnya family dia tak dtg ke . dia cakap , dh kol tak angkat.

Then tu larik ke zon hijau, kononnya zon yang biasa je laa . sekali aku n group mate aku tengok la patient perempuan ni dgn husband dia . dr cakap dia tak cukup tidur . tapi dia cakap .. ''takkkk saya ok sahaja'' n dr reply ''your husband tell me you're not sleeping well''
sekejap lepas tu husband dia angkat tangan  n suruh kitorang pergi . nama saintifiknye 'kena halau' cehh .

k sini je kot first day . satu tempat je . tulis panjang berjelaa la jugak .

Assalamualaikum



malam hari kitorang celebrate besday Kak Nik Nur ! akak qc kitorang . kitorang g rumah dia wat supriseee . hiuhu ^_^ Semoga panjang umur akak :D
Oh my God , suddenly without considering I have money to eat or not or whatever I decided to put Polaroid Instax Fujifilm in my wishlist.


But yet,  not decided to buy it .

Coz I am still not sure I'll make it usefull

coz I have two cameras , one broken , one still can use but I just kept it in my super packed drawer.
When I start to think again , what kind of waste,

Masa nak dulu, terkinja-kinja .
tapi sekarang guna camera fon je ;D

But
after all , just like to share some of pictures . from weheartit



Polariod Instax as Wishlist

December 14, 2013

Oh my God , suddenly without considering I have money to eat or not or whatever I decided to put Polaroid Instax Fujifilm in my wishlist.


But yet,  not decided to buy it .

Coz I am still not sure I'll make it usefull

coz I have two cameras , one broken , one still can use but I just kept it in my super packed drawer.
When I start to think again , what kind of waste,

Masa nak dulu, terkinja-kinja .
tapi sekarang guna camera fon je ;D

But
after all , just like to share some of pictures . from weheartit




 Assalamualaikum . Hey I'm back .
Wondering why I am heartless to express what ever I want to in this blog .

sometimes people love to judge

even for the first meet?

it is not a very problem for those who think they are really perfect *even they're not

or

it is not a problem for those who do not really care about the others.

but

it is different for a person who want to be treated as equal as possible

the way you look

the way you talk
 

please do not be too choosy

please do not act like you're just perfect in and out

please don't look me like I am the most despicable creature on earth

please dont mischaracterize me ;'(



Despicable me


 Assalamualaikum . Hey I'm back .
Wondering why I am heartless to express what ever I want to in this blog .

sometimes people love to judge

even for the first meet?

it is not a very problem for those who think they are really perfect *even they're not

or

it is not a problem for those who do not really care about the others.

but

it is different for a person who want to be treated as equal as possible

the way you look

the way you talk
 

please do not be too choosy

please do not act like you're just perfect in and out

please don't look me like I am the most despicable creature on earth

please dont mischaracterize me ;'(



Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.