Hello pretties . dah join

KittyQueeny Giveaway ♥ ?

 

If not , jemputlah join ye . jangan segan segan.. ada sepuluh hadiah gitu . rebutlah satu . tak susah pon nak join .caye lahh ;D


Btw update ni nak bgtahu giveaway tamat 19July(Friday). Take note yaww. 

Assalamualaikum

DeadLine KittyQueeny Giveaway ♥

June 27, 2013

Hello pretties . dah join

KittyQueeny Giveaway ♥ ?

 

If not , jemputlah join ye . jangan segan segan.. ada sepuluh hadiah gitu . rebutlah satu . tak susah pon nak join .caye lahh ;D


Btw update ni nak bgtahu giveaway tamat 19July(Friday). Take note yaww. 

Assalamualaikum

A S S A L A M U A L A I K U M

fuh . tengah melayan Istanbul Aku Datang ;P baru ada masa nak tengok .. syyyann . oke this time I upload bracelet pandoralike sekali ye .. 

Ramai rupanya orang suka pandora bracelet . tak payah na cakap lagi . aku pon suka taw . cantik sangat . !
 i wish i could get the genuine ONE , one day . insyaallah . 
tapi sementara tak berduit lagi sekarang ni , ala-ala pandora pon jadik la . ehe
 sebelum edisi pandoralike , kita tengok gemstones dulu ya .
enjoy this. 

All jewels are made with love , hope your like em .


A R M C A N D Y
Available | Sold




Available | Sold








Available | Sold
Available | Sold
Restock this items already  23June2013
 Available | Sold
Pandora Like
Well , if any of this catch your eyes, do not hesitate to ask and place an order ya ! I'm waiting . :)))

Nak contact cepat2 , see you on instagram ya . KITTYQUEENY .
or just email me at hellokittyholics@yahoo.com . I'll reply your email as soon as possible . of course :D

Tadaa.


For Sale : For Sale : Pandoralike and Gemstones Bracelets #2

June 15, 2013

A S S A L A M U A L A I K U M

fuh . tengah melayan Istanbul Aku Datang ;P baru ada masa nak tengok .. syyyann . oke this time I upload bracelet pandoralike sekali ye .. 

Ramai rupanya orang suka pandora bracelet . tak payah na cakap lagi . aku pon suka taw . cantik sangat . !
 i wish i could get the genuine ONE , one day . insyaallah . 
tapi sementara tak berduit lagi sekarang ni , ala-ala pandora pon jadik la . ehe
 sebelum edisi pandoralike , kita tengok gemstones dulu ya .
enjoy this. 

All jewels are made with love , hope your like em .


A R M C A N D Y
Available | Sold




Available | Sold








Available | Sold
Available | Sold
Restock this items already  23June2013
 Available | Sold
Pandora Like
Well , if any of this catch your eyes, do not hesitate to ask and place an order ya ! I'm waiting . :)))

Nak contact cepat2 , see you on instagram ya . KITTYQUEENY .
or just email me at hellokittyholics@yahoo.com . I'll reply your email as soon as possible . of course :D

Tadaa.


A S S A L A M U A L A I K U M

 Hari ni dah 13 June . sedar ke tidak ?

Ya allah cepatnya masa berlalu .

29 June nanti , I'll enroll myself at RCMP. Azam dah membuak buak dalam dada . Tinggal nak beli buku nota baru and keluarkan aja(keluarkan azam baru) . XD

Aku ni jenis suka tulis apa yang aku nak . wishlist gitu .. dan selalunya aku akan tulis dalam buku comel-comel XD

 ni buku yang sudah lama sangat . kini buku ni dah hampir penuh . dan tidak digunakan lagi . selalunya aku akan conteng conteng tulis apa rasa nak tulis . aku guna buku ni sejak aku masuk PASUM lagi . ya allah muka surat belakang buku ni full dengan perbelanjaan dekat pasum dulu. malu kalau bagi orang lain tengok . semua resit-resit shopping barang pon aku simpan kat blkg buku ni . (kedekut jimat) tak aku ? haha

Kalau korang korang belum tahu , aku ada dua instagram . Personal -anysanezz and business-kittyqueeny . 


Rasulullah SAW pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: “9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.” (Hadis riwayat Tirmizi).

Alhamdulillah . aku ada post pasal jewels yang ada dekat kittyqueeny kan sebelum ni . That is my own small business . I've put a lot of effort onto this business . Bersyukur sangat sebab semua berjalan dengan lancar setakat ni .Amin..even tak banyak customer lagi .. but i'll try my best ♥

Then aku decide nak buat checklist sikit untuk kittyqueeny agar aku rasa aku always berada dalam save zone :D

Mula mula kalau nak buat business ni mestilah reach large audience . tak yah nak large sangat pon . so so sudah laa .

kalau korang tengok 3k following , janganlah nak heran sangat,. sebab inilah caranya kalau nak spread our business .and I am trying very hard ^^,

Aku start dengan insta sebab aku rasa insta ni mudah . Aku boleh handle dengan phone je . ? Insyallah kalau dah maju sikit business ni and ramai orang suka aku akan buka website sendiri supaya senang customer customer nak tengok details barang yang hendak dibeli . Customer satisfaction is always on top . Aceceh kalau bab berangan jangan cakap lah .

untuk lebih semangat lagi , aku siap google quotes untuk businessman lagi and a few yang aku like it here :D

The expectations of life depend upon diligence; the mechanic that would perfect his work must first sharpen his tools. – Confucius

To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart. – Thomas Watson, Sr.

 Your most unhappy customers are your greatest source of learning. – Bill Gates

Hire character. Train skill. – Peter Schutz

Insyallah , I want to be a good seller, honest and love every of my customer so much . Do have positive attitude . what you give you get back ♥

Banyak memberi banyaklah dapat . Tak ada perkataan rugi, kedekut dalam diari KittyQueen ya . Insyallah .

KittyQueen masih baru taw . baru sangat . New born XD Hope baby you could support my business . Just tell me if you interested anything from my shop ;)

To think is easy. To act is difficult. To act as one thinks is the most difficult. – Johann Wolfgang Von Goeth


  do support and follow my instashop ;D kittyqueeny


Perkembangan KittyQueeny
15 June
Semalam aku tak boleh tidur, asyik memikirkan soal kittyqueeny.. hmm starting a business that requires an amount of money is not easy . I actually starts kittyqueeny with just like suka suka .. because i like that type of bracelet .  I try to promote it via by my personal insta,kittyqueeny insta last but not least at this blog .
hmm i already bought more charms and pendants but i'm just quite sad because i want more pendant to make as a collections as so its easy for my customer to customize the type of bracelet that they want .but i dont have enough of money, and i dont know where to find that money.since i'll go to rcmp so so soon , i need to jimat kan . ;( yeah ! talking about customer . do you i have customers?

 NOPE .

yet ...

maybe .

or forever no . :(

But, its okay anys ! neva neva give up ! no such word in your life ! :D

Come on anys! chaiyokk .

Aku harap semua edisi gemstone yang aku dah keluarkan habis sbelum aku ke RCMP .
kalau orang nak customize warna n charms pon xpe . aku tak kesah.
SO SO BYE !


16 June
I DONT WANT TO BE RUDE . PLEASE DO TOLERATE . ;(  anys , this is the challenge . come on . dont be too sensitive . you have much work and much matter to think about yeah ! if there is, it means there is . insyallah . bersabar , berusaha , bertawakal. amin . bye bye

23 June
Hello hello , well then  i'm back to update about my little KittyQueeny,..yeah . Its been a while since i have started this shop . And guess what . I dont know what but the most important thing what make me so happy is ... i already got customers ! and its really really made my day <3 wohooo . I'm soooo excited ! and the best is , the customers that i got always purchase more than one . so farrr . I feel so grateful . eventhough they would only buy one item . Alhamdulillah . ini adalah rezeki Allah . Oleh itu , aku akan buat giveaway so soon ! and kawan2 semua wait for that yah ! for the checklist , all checked except 10customers,grand giveaway and sold all gemstones bracelets :D

Checklist KittyQueen ♥

June 13, 2013

A S S A L A M U A L A I K U M

 Hari ni dah 13 June . sedar ke tidak ?

Ya allah cepatnya masa berlalu .

29 June nanti , I'll enroll myself at RCMP. Azam dah membuak buak dalam dada . Tinggal nak beli buku nota baru and keluarkan aja(keluarkan azam baru) . XD

Aku ni jenis suka tulis apa yang aku nak . wishlist gitu .. dan selalunya aku akan tulis dalam buku comel-comel XD

 ni buku yang sudah lama sangat . kini buku ni dah hampir penuh . dan tidak digunakan lagi . selalunya aku akan conteng conteng tulis apa rasa nak tulis . aku guna buku ni sejak aku masuk PASUM lagi . ya allah muka surat belakang buku ni full dengan perbelanjaan dekat pasum dulu. malu kalau bagi orang lain tengok . semua resit-resit shopping barang pon aku simpan kat blkg buku ni . (kedekut jimat) tak aku ? haha

Kalau korang korang belum tahu , aku ada dua instagram . Personal -anysanezz and business-kittyqueeny . 


Rasulullah SAW pernah bersabda dalam satu hadis bermaksud: “9/10 rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.” (Hadis riwayat Tirmizi).

Alhamdulillah . aku ada post pasal jewels yang ada dekat kittyqueeny kan sebelum ni . That is my own small business . I've put a lot of effort onto this business . Bersyukur sangat sebab semua berjalan dengan lancar setakat ni .Amin..even tak banyak customer lagi .. but i'll try my best ♥

Then aku decide nak buat checklist sikit untuk kittyqueeny agar aku rasa aku always berada dalam save zone :D

Mula mula kalau nak buat business ni mestilah reach large audience . tak yah nak large sangat pon . so so sudah laa .

kalau korang tengok 3k following , janganlah nak heran sangat,. sebab inilah caranya kalau nak spread our business .and I am trying very hard ^^,

Aku start dengan insta sebab aku rasa insta ni mudah . Aku boleh handle dengan phone je . ? Insyallah kalau dah maju sikit business ni and ramai orang suka aku akan buka website sendiri supaya senang customer customer nak tengok details barang yang hendak dibeli . Customer satisfaction is always on top . Aceceh kalau bab berangan jangan cakap lah .

untuk lebih semangat lagi , aku siap google quotes untuk businessman lagi and a few yang aku like it here :D

The expectations of life depend upon diligence; the mechanic that would perfect his work must first sharpen his tools. – Confucius

To be successful, you have to have your heart in your business, and your business in your heart. – Thomas Watson, Sr.

 Your most unhappy customers are your greatest source of learning. – Bill Gates

Hire character. Train skill. – Peter Schutz

Insyallah , I want to be a good seller, honest and love every of my customer so much . Do have positive attitude . what you give you get back ♥

Banyak memberi banyaklah dapat . Tak ada perkataan rugi, kedekut dalam diari KittyQueen ya . Insyallah .

KittyQueen masih baru taw . baru sangat . New born XD Hope baby you could support my business . Just tell me if you interested anything from my shop ;)

To think is easy. To act is difficult. To act as one thinks is the most difficult. – Johann Wolfgang Von Goeth


  do support and follow my instashop ;D kittyqueeny


Perkembangan KittyQueeny
15 June
Semalam aku tak boleh tidur, asyik memikirkan soal kittyqueeny.. hmm starting a business that requires an amount of money is not easy . I actually starts kittyqueeny with just like suka suka .. because i like that type of bracelet .  I try to promote it via by my personal insta,kittyqueeny insta last but not least at this blog .
hmm i already bought more charms and pendants but i'm just quite sad because i want more pendant to make as a collections as so its easy for my customer to customize the type of bracelet that they want .but i dont have enough of money, and i dont know where to find that money.since i'll go to rcmp so so soon , i need to jimat kan . ;( yeah ! talking about customer . do you i have customers?

 NOPE .

yet ...

maybe .

or forever no . :(

But, its okay anys ! neva neva give up ! no such word in your life ! :D

Come on anys! chaiyokk .

Aku harap semua edisi gemstone yang aku dah keluarkan habis sbelum aku ke RCMP .
kalau orang nak customize warna n charms pon xpe . aku tak kesah.
SO SO BYE !


16 June
I DONT WANT TO BE RUDE . PLEASE DO TOLERATE . ;(  anys , this is the challenge . come on . dont be too sensitive . you have much work and much matter to think about yeah ! if there is, it means there is . insyallah . bersabar , berusaha , bertawakal. amin . bye bye

23 June
Hello hello , well then  i'm back to update about my little KittyQueeny,..yeah . Its been a while since i have started this shop . And guess what . I dont know what but the most important thing what make me so happy is ... i already got customers ! and its really really made my day <3 wohooo . I'm soooo excited ! and the best is , the customers that i got always purchase more than one . so farrr . I feel so grateful . eventhough they would only buy one item . Alhamdulillah . ini adalah rezeki Allah . Oleh itu , aku akan buat giveaway so soon ! and kawan2 semua wait for that yah ! for the checklist , all checked except 10customers,grand giveaway and sold all gemstones bracelets :D
A S S A L A M U A L A I K U M

jawab jangan tak jawab .
Alhamdulillah. tercapai jugak impian nak buka online jewellery store secara kecil kecilan .
 bermula daripada first ever collection which is braided bracelet with swarovski crystals. this post.
 
A bit tough actually , because we must be able to take risk.

Risk in many aspects of course .

By the way , this is my second collection !
Hope you like it ^_^

 Brave Flower in red .  RM20
Available | Sold

Jade Double Identity RM20
 Available | Sold
 
Three bestfriends RM20
 Available | Sold
Kalau ada berkenan di hati, cepat cepatlah beli ek .. sebab all design is limited to one !

kindly pm me at my fan page >here<
or email me at hellokittyholics@yahoo.com to purchase !


F O L L O W  I N S T A :  K I T T Y Q U E E N Y
for more updates

For Sale : Exclusive Gemstones Bracelets

June 12, 2013

A S S A L A M U A L A I K U M

jawab jangan tak jawab .
Alhamdulillah. tercapai jugak impian nak buka online jewellery store secara kecil kecilan .
 bermula daripada first ever collection which is braided bracelet with swarovski crystals. this post.
 
A bit tough actually , because we must be able to take risk.

Risk in many aspects of course .

By the way , this is my second collection !
Hope you like it ^_^

 Brave Flower in red .  RM20
Available | Sold

Jade Double Identity RM20
 Available | Sold
 
Three bestfriends RM20
 Available | Sold
Kalau ada berkenan di hati, cepat cepatlah beli ek .. sebab all design is limited to one !

kindly pm me at my fan page >here<
or email me at hellokittyholics@yahoo.com to purchase !


F O L L O W  I N S T A :  K I T T Y Q U E E N Y
for more updates




 Hoyeaahhh !! 
First and foremost , give a big clap to Anastasyea .

Mission yang tak berapa macam mission pon eventually completed ! :D yess . benda ni dah dua bulan jadik uolls . i even not realize bout it . ada blogger yg tegur , bloglist tak update pon . tapi aku buat dunno je coz i thought tu buat sementara je .. lagipun bloglist je pon .. tak pentinggg sbb blog aku bukan banyak dalam bloglist orang pon {heee}

pastu kan , lepas update beberapa entri beberapa beberapa baru lah perasan . apasal lah pageview sikit sangat . sumpah sikit sangat . update cerita baru pon tak nampak kat dashboard . terus tengok blog ini punya reading list , 2 months ago (!) ;( how could youu . yg peliknya aku tak perasan lansung . terus duduk tak senang . cari punya cari, gali punya gali , tak jumpa jugak jalan . susah taw nak mengaji sorang2 , dunia cyber ni wide okayyy . tuto pon harem tak jumpa .. ;( banyak keyword yang taip . ada jumpa certain blog , but still bila buat tak jadi . problem problem problem .

antara keyword yang dicari
masalah bloglist tak update
dashbard tak update
dashboard blogger tak update
masalah blog feed
blog feed tak update
macam lagi tak tersenarai .. uhu .

but luckily ada sorang blogger comel kak Anastasyea sanggup membantu . fuhh . seronok sangat tak terkata . sekali mission complete semua entri yg muncul sebelum ni appear dekat dashboard , hamek kau. spam ! ;)

Mula mula kak Anastasyea tolong secara LISAN but still masalah tak selesai , tak tahu la sama ada aku ke yang tak reti . or sebenarnya masalah lain .then aku minta tolong kak Anastasyea  buat terus lah untuk aku ,. gunakan ilmu2 yang dia ada .. kalau nak terang2 ni makan banyak hari . pstu duduk bape lama aku dapat reply dari . seriously babe , hati ni berdengup kencang . rasa serba salah sebab minx tlong buat terus . cemana kalau kak Anastasyea  busy , cemana kalau dia reject nak tolong buat tuu . takut . tp lain pula jadinya . baca2 email n download pic yang diberi terus leeeeeeeeega  sangat hati. tersenyum riang gembira ,.. uhuu  Im back on ur dashboard now !! ;D


Thank kak Anastasyea ! Anda sungguh hebat !Retis ! Baik hati! Penyabar! aminnn ..
Paling terharu sanggup sis print screen . mula2 tak pe g . sebab maybe print screen senang je . pastu siap label lagi .. ya allah . you are so kind n patient . sy pon tak cemtu ;>

Mana tahu kalau blog korang jadi jugak pasni try la cara dibawah ..

Allow Blog Feed : Short
pastu post feed redirect tu amek dari feedburner . (macam dalam gmbar dibawah)
 kalau kat feedburner tu korang ikut je tuto blogger help.


tpi rasa mcm dah penah letak dah url feedburner tu.. cuma feed full . not worked . taktahu napa mungkin ada silap2 mana2 lagi kot..






seee seee seee .. wewitttt .. entry updated! 

thank you so much  kak Anastasyea ! Appreciated it so much !!

Dari Abu Hurairah ra. Rasulullah SAW bersabda, "Barang siapa yang melapangkan kesempitan dunia seorang mu'min, maka Allah akan melapangkan baginya kesempitan pada hari kiamat. Dan barang siapa yang memepermudah kesulitan seseorang, maka Allah akan mempermudahkan dalam kehidupan dunia dan akhirat. Barang siapa yang menutupi cela seorang muslim, maka Allah akan menutupi celanya di dunia dan di akhirat. Dan Allah akan sentiasa menolong hambaNya, selagi hambaNya tersebut menolong saudaranya. 
(HR Muslim)"


Masalah dashboard blogger tak update : Mission Complete

June 6, 2013





 Hoyeaahhh !! 
First and foremost , give a big clap to Anastasyea .

Mission yang tak berapa macam mission pon eventually completed ! :D yess . benda ni dah dua bulan jadik uolls . i even not realize bout it . ada blogger yg tegur , bloglist tak update pon . tapi aku buat dunno je coz i thought tu buat sementara je .. lagipun bloglist je pon .. tak pentinggg sbb blog aku bukan banyak dalam bloglist orang pon {heee}

pastu kan , lepas update beberapa entri beberapa beberapa baru lah perasan . apasal lah pageview sikit sangat . sumpah sikit sangat . update cerita baru pon tak nampak kat dashboard . terus tengok blog ini punya reading list , 2 months ago (!) ;( how could youu . yg peliknya aku tak perasan lansung . terus duduk tak senang . cari punya cari, gali punya gali , tak jumpa jugak jalan . susah taw nak mengaji sorang2 , dunia cyber ni wide okayyy . tuto pon harem tak jumpa .. ;( banyak keyword yang taip . ada jumpa certain blog , but still bila buat tak jadi . problem problem problem .

antara keyword yang dicari
masalah bloglist tak update
dashbard tak update
dashboard blogger tak update
masalah blog feed
blog feed tak update
macam lagi tak tersenarai .. uhu .

but luckily ada sorang blogger comel kak Anastasyea sanggup membantu . fuhh . seronok sangat tak terkata . sekali mission complete semua entri yg muncul sebelum ni appear dekat dashboard , hamek kau. spam ! ;)

Mula mula kak Anastasyea tolong secara LISAN but still masalah tak selesai , tak tahu la sama ada aku ke yang tak reti . or sebenarnya masalah lain .then aku minta tolong kak Anastasyea  buat terus lah untuk aku ,. gunakan ilmu2 yang dia ada .. kalau nak terang2 ni makan banyak hari . pstu duduk bape lama aku dapat reply dari . seriously babe , hati ni berdengup kencang . rasa serba salah sebab minx tlong buat terus . cemana kalau kak Anastasyea  busy , cemana kalau dia reject nak tolong buat tuu . takut . tp lain pula jadinya . baca2 email n download pic yang diberi terus leeeeeeeeega  sangat hati. tersenyum riang gembira ,.. uhuu  Im back on ur dashboard now !! ;D


Thank kak Anastasyea ! Anda sungguh hebat !Retis ! Baik hati! Penyabar! aminnn ..
Paling terharu sanggup sis print screen . mula2 tak pe g . sebab maybe print screen senang je . pastu siap label lagi .. ya allah . you are so kind n patient . sy pon tak cemtu ;>

Mana tahu kalau blog korang jadi jugak pasni try la cara dibawah ..

Allow Blog Feed : Short
pastu post feed redirect tu amek dari feedburner . (macam dalam gmbar dibawah)
 kalau kat feedburner tu korang ikut je tuto blogger help.


tpi rasa mcm dah penah letak dah url feedburner tu.. cuma feed full . not worked . taktahu napa mungkin ada silap2 mana2 lagi kot..






seee seee seee .. wewitttt .. entry updated! 

thank you so much  kak Anastasyea ! Appreciated it so much !!

Dari Abu Hurairah ra. Rasulullah SAW bersabda, "Barang siapa yang melapangkan kesempitan dunia seorang mu'min, maka Allah akan melapangkan baginya kesempitan pada hari kiamat. Dan barang siapa yang memepermudah kesulitan seseorang, maka Allah akan mempermudahkan dalam kehidupan dunia dan akhirat. Barang siapa yang menutupi cela seorang muslim, maka Allah akan menutupi celanya di dunia dan di akhirat. Dan Allah akan sentiasa menolong hambaNya, selagi hambaNya tersebut menolong saudaranya. 
(HR Muslim)"


ya allah , knpa ni blogger.com !!!!!!! mula mula macam tak kisah kalau setakat bloglist tak terupdate . ni kan kalau aku update blog tak naik kat dashboard ni apa hal . dah 2 bulan dah . blogger.com tak ambil tindakan kaaaaaaa . aku nak contact dorang pon tak tahu camane .. send feedback no response pon .. ;( ya allah tolong laaa ........... hmm nasib la ada sorang blogger ni sanggup membantu ,. but still no jalan keluar . keluar2 sgt takyah la update papa pasni dah update pon bukannya reader lain tahu . follower tinggal follower . dah la aku ni jenis malas nak ping entry . harapkan dashboard blogger.com je ;(

patut la pageview makin sikit . baru notice ;(

try lagi

ya allah , knpa ni blogger.com !!!!!!! mula mula macam tak kisah kalau setakat bloglist tak terupdate . ni kan kalau aku update blog tak naik kat dashboard ni apa hal . dah 2 bulan dah . blogger.com tak ambil tindakan kaaaaaaa . aku nak contact dorang pon tak tahu camane .. send feedback no response pon .. ;( ya allah tolong laaa ........... hmm nasib la ada sorang blogger ni sanggup membantu ,. but still no jalan keluar . keluar2 sgt takyah la update papa pasni dah update pon bukannya reader lain tahu . follower tinggal follower . dah la aku ni jenis malas nak ping entry . harapkan dashboard blogger.com je ;(

patut la pageview makin sikit . baru notice ;(

Latest Instagrams

© Anis Nadhilah. Design by Fearne.